שאלות לפרופ בידר סיבוכי ניתוח קיסרי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לפרופ בידר סיבוכי ניתוח קיסרי
    אירית
    13/08/2018

פרופסור בידר שלום יחש 4 שאלות חשובות אודה להסבר על סמך נסיונך רב השנים

הריון ראשון קודם שלי נגמר בקיסרי חירום בהרדמה מלאה בשבוע 37 עקב איבוד דם רב פתאומי ונשקפה סכנת חיים . לא הייתה היפרדות שלייה
    הוציאו את התינוקת תוך דקות ספורות מרגע ההגעה לבית החולים. ההחלמה מהניתוח היתה קשה מאוד ולא הצלחתי ללכת מס' ימים והיו דימומים 6 חודשים.
    בעקבות הניתוח נוצרו הידבקויות וחצוצרה 1 נחסמה

1. אני בשלבי הריון מתקדמים והרופא לא יודע עדיין אם תהיה לידה רגילה או קיסרי .ההידבקויות עשו לי בעיות להיכנס להריון וכאשר הוסרו הצלחתי להרות
    האם במידה ויהיה קיסרי כיצד ניתן יהיה למנוע הידבקויות שוב ושחצוצרה 2 לא תיחסם ?כי את הראשונה לא פתחו ואין בא מעבר.

2. האם ההידבקויות וחסימת חצוצרה קשורות בכך ללחץ שהיה לסיים את הלידה במהירות ועקב זה שזה היה חירום ?

3. למה חצוצרה נחסמת עקב קיסרי האם זה קשור למבצע הפעולה עד כמה מיומן?

4. האם רצוי לעשות מאמץ ללכת על לידה רגילה ?אני חוששת שעוד חצוצרה תיחסם ושוב הידבקויות ותהיה להרות שוב ספונטני אם 2 חצוצרות חסומות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות

פרופ` דוד בידר
    13/08/2018

1.כאשר פותחים בטן,מה שלא צריך להיות באופן רגיל,נכנסים חיידקים ואויר מבחוץ , ובבטן יש מנגנוני הגנה. כתוצאה מהיחשפות זאת יש תגובה דלקתית לכל מה שנכנס לבטן דבר הגורם להדבקויות
    תמיד אחרי ניתוח שהייתה בו פתיחה לתוך הגוף יווצרו הדבקויות ואין אפשרות למנוע זאת
    יש לאחרונה חומרים מונעי הדבקויות אך אני לא יודע אם בתקציב של הבית חלים שבו תלדי יש את זה.
    2.כפי שכתבתי ,ההדבקויות נוצרו עקב חשיפת חלל הבטן לחלל החיצוני.
    3.כל איבר יכול להדבק כתוצאה מחשיפה,רחם למעי,חצוצרה לרחם ומעי וכו.
    4.אחרי ניתוח קיסרי אחד ניתן ללדת רגיל. זה תלוי בהתפתחות הלידה בחדר הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר הידבקויות

אירית
    13/08/2018

פרופ בידר תודה על המענה המוסבר אף רופא לא הסביר לי את מה שהסברת ותדה ברשותך יש לי3 שאלות חשובות בכדי להבין להריון הבא

1. אז מה קורה אם חצוצרה נוספת בקיסרי נוסף נחסמת אי אפשר להביא עוד ילדים?
    2.האם יכול להיות גם מצב שלא בהכרח יהיה הידבקויות במידה ולא יכנסו חיידקים ואוויר מבחוץ?
    3. האם זה אומר שבשביל להרות פעם 3 צריך לעבור שוב צילום רחם והיסטרוסקופיה אבחנתית כדי לוודא שאין חצוצרה חסומה והידבקויות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיסרי

פרופ` דוד בידר
    14/08/2018

1.חצוצרה לא כל כך מהר נחסמת בניתוח קיסרי וגם אם היא דבוקה עדיין יש מעבר ויש סיכויים להריון ספונטני.
    2.כל ניתוח יכול להוסיף הדבקויות אך לא בהכרח חסימת חצוצרות.
    3.לא צריך לעבור כלום, צריך פשוט לנסות ורוב הסיכויים שכן יהיה הריון.
    אם לא תצליחי להרות בהריון נוסף אזי אפשר להתייעץ ולהחליט מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו