מתלבטת לגביי הבדיקה בבר טוב ויעילותה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מתלבטת לגביי הבדיקה בבר טוב ויעילותה
    עדי סירקין
    23/08/2018

אני בת 40,בן זוגי בן 39.עברנו טיפול פוריות 7 ללא הצלחה. בטיפול הקודם הרופא המטפל אמר אין הרבה ביציות אך כן את מייצרת עוברים, אך גם נראה שהזרעים עצמם לא מספיק חזקים.אציין שגם שנוצרו 2 עוברים בדרגה מצויינת או עובר במצב טוב או לא טוב כלום לא נקלט. שאלתי היא האם כדאי ללכת לבדיקה של בר טוב כדי לנסות למפות את הזרעים הטובים ביותר? בנוסף, אציין שאני סובלת מעודף משקל (איזור ה100 קילו) ואני במהלך הרזייה וחוששת שייתכן ואם הייתי במשקל תקין, אולי בטוח שהייתי נכנסת להריון טבעי... מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    23/08/2018

שלום עדי,
    יש כאן מספר סיבות שיכולות להוות גורם לאי פריון:
    1. גילך המתקדם (מבחינת הפריון). גם אם מקבלים ביציות תקינות מורפולוגית איננו יודעים האם הן תקינות גנטית. בגיל כמו שלך קיימת עליה משמעותית בשינויים גנטיים בתוך הביציות מה שמביא לחוסר פריון.
    2. משקלך הגבוה גם מהווה סיבה מספקת לשינוי מטבולי הגורם לאי פריון
    3. איכות הזרע של בן זוגך שכרגע על פי תיאורך לא ניתן להגיד דבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

עדי סירקין
    24/08/2018

בהמשך לשאלתי - אציין שלפניי שנה היה לי הריון כימי. שאלתי היא באם ארזה משמעותית בחודשים הקרובים האם זה יכול לגרום להריון טבעי ספונטני? אני יודעת שזה עוזר להשרשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    25/08/2018

הרזיה בהחלט יכולה לתרום לשיפור בפריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו