מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר כאבים בהריוןגל28/08/2018
פרופ בידר שלום
שבוע 21+3 לפני 3 ימים התחלתי להרגיש לראשונה תנועות עובר ויומיים יש לי מאז לסירוגין כאב קל בבטן תחתונה אך כאב נסבל ולא כל הזמן.
היום הייתי בסקירה מאוחרת וצוואר הרחם 32 והכל תקין.
1. ממה יכול להיות הכאב הזה כשהכל תקין והצוואר בסדר? האם קשור לתנועות עובר ?
2. השלייה היתה בסקירה הראשונה קידמית נמוכה ועלתה משמעותית ל-3.5 ולא מוגדרת כרגע נמוכה אך יושבת על הצלקת הרופא אמר עוד שהיא תעלה האם יש סיכויי לפי הנתונים ללידה רגילה? עברתי קיסרי 1 לפני 6 שנים עקב שליית פתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר28/08/20181.כאב קל כפי שאת מתארת יכול לבוא מכל מרום, מעיים, רחם וכו ואין לו דום מדמעות.
2.דלחה שיושבת על הצלקת לא תעלה מעל למחרת ויש לעקוב ולראות מה עומק לדירת השליה לצלקת.
כל זה לא קשור ללידה אלא לאיך תתפתח הלידה במועד.
את יכולה ללדת גם רגיל אך יש לקחת בחשבון את הלידה הקודמת ואת גילך.
אם את מעל 40 הייתי מתכנן ניתוח אלקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר שלייה וניתוח אלקטיבי
גל28/08/2018פרופ תודה על תגובתך ברשותך יש לי 3 שאלות
1.אני מעל גיל 40 ועברו כמעט 6 שנים מהלידה הקודמת בקיסרי. הרופא רשם שהשלייה יושבת באיזור צלקת ניתוחית ללא סימני חדירה.
האם לפי מה שהוא כתב נכון לעכשיו למרות שזה יכול להשתנות אם ימשיך כך שהשלייה לא תהיה חודרנית ניתן להתחיל בלידה רגילה בכל זאת עברו 6 שנים או שלדעתך זה סיכון ? פשוט לידה קודמת בקיסרי הייתה קשה מאוד והחלמה של שנה וחצי
2. האם לידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי עלולה לגרום לקרע ברחם?
3.האם שלייה שיושבת באיזור הצלקת יכולה להתרחק עד שבוע 36?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
פרופ` דוד בידר29/08/20181.לפי מה שאת כותבת כפהייתי עושה ניתוח שוב, אך מתוכנן.
2.תמיד צלקת יכולה להיקרע הלידה רגילה.
3.השליה יותר לא תתרחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ושאלה נוספת לפרופ בידר התמקמות שלייה לאחר קיסרי
גל29/08/2018פרופ ביעדר תודה על התייחסותך
1.האם התכוונת שהשלייה לא תעלה יותר ? אני רק בשבוע 21.
2. אני מבינה שרצויי ניתוח קיסרי כדי לא להסתכן אבל האם תמיד אפשר להתחיל בלידה רגילה ולראות איך היא מתפתחת ואז לעבור לקיסרי אם משהו לא הולך טוב? כי אני רוצה לנסות להרות שוב וזה בעייתי יהיה אם צלקות של 2 קיסרי מבחינת התמקמות השלייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליה
פרופ` דוד בידר29/08/20181.השליה תישאר באיזור הניתוח הקיסרי.
2.אפשר להתחיל בלידה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)