מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר הריון וריריתגל07/09/2018
פרופ בידר שלום
הריון ראשון שלי היה בהזרעה ראשונה אם רירת 8 מ"מ ההשרשה לא היתה תקינה והרגשתי את את זה כבר 6 ימים לאחר הביוץ שמשהו לא תקין היה לי כאב חזק שהצריך מיון ואז החל דימום כמו ווסת עד שבוע 12 בסוף ילדתי תינוקת בריאה בזמן.
הריון שני אם רירית 4 מ"מ ללא הזרעה ובאוופ ן טבעי לא היה את כל זה.
האם תוכל להסביר לי מדוע השרשת עובר ההיתה פחות תקינה ובעייתית אם רירית 8 מ"מ שהיא יותר אופטימלית לקליטת הריון תקין מ-4 מ"מ? האם זה קשור לכך שהזרעה זה תהליך פחות טבעי ובגלל שלקחתי פיוריגון 50 הגוף הגיב כך לעומת השגת הריון באופן טבעי? משהו לא היה תקין אצלי בעקבות הזרקת הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר07/09/2018כל מה שכתבת הוא לא משהוא שגרתי ולא בטוח שמה שאת כותבת קרה.
כאשר הזקיק גדל הוא מפריש אסטרוגן והרירית גדלה.
אין קשר בין גודל הרירית, כאשר היא מעל 6 מ״מ, ברחם שלא עבר פעולה,
לבין קליטה. בשניהם, אם העובר תקין אזי יקלט ברירית 6 כמו ב 8.
כאשר מקבלים פיוריגון הרירית צריכה להיות מעל 6-7 בזמן מתן האוביטרל.
אם באמת הייתה רירית 4 אזי הסיכויים להיקלט, אם ניתן אוביטרל קלושים.
אם מישהוא בדק רירית , כאשר הגירוי היה טוב, והיה הריון אז הוא או היא טעו בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר ריריע והריון
גל07/09/2018פרופ בידר תודה על המענה
בהריון הראשון הייתי עם רירית כמעט 8 בהזרעה אך לא נתנו לי אוביטרל בכלל לפני ואחריי ההזרעה רק פיוריגון 50 עד ההזרעה וזהו ואז התחלתי להרגיש לא טוב לאחר 6 ימים מההזרעה כאבים חזקים מאוד עד הבטא והחל דימום כמו ווסת עד שבוע 12 לעומת זאת בהריון השני שנקלטתי ללא טיפול הורמונלי אלא טבעי הרירית הייתה 4 ולא היה את כל הכאב הזה ומה שהיה עד שבוע 12.
אז השאלה שלי האם זה פשוט הייתה תגובה לא טובה לפיוריגון שגרם לגירוי יתר למרות המינון הנמוך מה שהביא לדימום? ובכלל מדוע שיהיה דימום אם רירית 8 שהיא רירית יותר אופטימלית לקליטה טובה לעומת רירית 4 ועוד עברתי פעולה כירורגית ברחם לפני ההריון השני אם רירית 4 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר08/09/2018כאשר נותנים פוריגון ,גדלים זקיקים נוספים ואחרי ביוץ של מספר זקיקים יכולים להיות כאבים לעומת מצב שבו אין גירוי שחלתי.
דמם בהריון בהתחלה בא מסיבות שונות ואי אפשר לומר מה היה ללא בדיקה.
בהריון השני הביוץ היה טבעי ואם לא בדקת רירית ממש לפני הביוץ אז אין לדעת מה הי גודלה האמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)