שאלה לפרופ בידר הריון ורירית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר הריון ורירית
    גל
    07/09/2018

פרופ בידר שלום

הריון ראשון שלי היה בהזרעה ראשונה אם רירת 8 מ"מ ההשרשה לא היתה תקינה והרגשתי את את זה כבר 6 ימים לאחר הביוץ שמשהו לא תקין היה לי כאב חזק שהצריך מיון ואז החל דימום כמו ווסת עד שבוע 12 בסוף ילדתי תינוקת בריאה בזמן.
    הריון שני אם רירית 4 מ"מ ללא הזרעה ובאוופ ן טבעי לא היה את כל זה.

האם תוכל להסביר לי מדוע השרשת עובר ההיתה פחות תקינה ובעייתית אם רירית 8 מ"מ שהיא יותר אופטימלית לקליטת הריון תקין מ-4 מ"מ? האם זה קשור לכך שהזרעה זה תהליך פחות טבעי ובגלל שלקחתי פיוריגון 50 הגוף הגיב כך לעומת השגת הריון באופן טבעי? משהו לא היה תקין אצלי בעקבות הזרקת הורמונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית

פרופ` דוד בידר
    07/09/2018

כל מה שכתבת הוא לא משהוא שגרתי ולא בטוח שמה שאת כותבת קרה.
    כאשר הזקיק גדל הוא מפריש אסטרוגן והרירית גדלה.
    אין קשר בין גודל הרירית, כאשר היא מעל 6 מ״מ, ברחם שלא עבר פעולה,
    לבין קליטה. בשניהם, אם העובר תקין אזי יקלט ברירית 6 כמו ב 8.
    כאשר מקבלים פיוריגון הרירית צריכה להיות מעל 6-7 בזמן מתן האוביטרל.
    אם באמת הייתה רירית 4 אזי הסיכויים להיקלט, אם ניתן אוביטרל קלושים.
    אם מישהוא בדק רירית , כאשר הגירוי היה טוב, והיה הריון אז הוא או היא טעו בבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר ריריע והריון

גל
    07/09/2018

פרופ בידר תודה על המענה

בהריון הראשון הייתי עם רירית כמעט 8 בהזרעה אך לא נתנו לי אוביטרל בכלל לפני ואחריי ההזרעה רק פיוריגון 50 עד ההזרעה וזהו ואז התחלתי להרגיש לא טוב לאחר 6 ימים מההזרעה כאבים חזקים מאוד עד הבטא והחל דימום כמו ווסת עד שבוע 12 לעומת זאת בהריון השני שנקלטתי ללא טיפול הורמונלי אלא טבעי הרירית הייתה 4 ולא היה את כל הכאב הזה ומה שהיה עד שבוע 12.

אז השאלה שלי האם זה פשוט הייתה תגובה לא טובה לפיוריגון שגרם לגירוי יתר למרות המינון הנמוך מה שהביא לדימום? ובכלל מדוע שיהיה דימום אם רירית 8 שהיא רירית יותר אופטימלית לקליטה טובה לעומת רירית 4 ועוד עברתי פעולה כירורגית ברחם לפני ההריון השני אם רירית 4 מ"מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רירית

פרופ` דוד בידר
    08/09/2018

כאשר נותנים פוריגון ,גדלים זקיקים נוספים ואחרי ביוץ של מספר זקיקים יכולים להיות כאבים לעומת מצב שבו אין גירוי שחלתי.
    דמם בהריון בהתחלה בא מסיבות שונות ואי אפשר לומר מה היה ללא בדיקה.
    בהריון השני הביוץ היה טבעי ואם לא בדקת רירית ממש לפני הביוץ אז אין לדעת מה הי גודלה האמיתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו