בדיקת גנומיטי בהריון וסקר ביוכימי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקת גנומיטי בהריון וסקר ביוכימי
    שרי
    20/09/2018

שלום לכם,
    אם אני מתכננת לעבור את בדיקת הגנומיטי (במקום מי שפיר ואם יהיה צורך אז אעשה גם וגם) האם ניתן לוותר על בדיקת הסקר הביוכימי? או שאין קשר....
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות

פרופ` דוד בידר
    20/09/2018

כל אחת זה בדיקה שונה ולמטרות שונות.
    הגנומיטי אינו במקום מי שפיר.
    אם את מתכוונת לעשות מי שפיר אזי לא צריך בדיקות כמו גנומיטי , אך בדיקות דם כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברורה לי התשובה

שוב אני
    20/09/2018

אני מתכוונת לעשות את הגנומיטי במקום מי השפיר..האם ניתן לוותר על הסקר הביומטרי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד בידר
    20/09/2018

מי שפיר מקיף יותר בדיקות.
    בדיקת הדם היא רק לבדיקה כרומוזומלית ולא מגלה עוד בעיות גנטיות.
    אם עושים מעקב הריון, ועושים בדיקת דם לשלילת תסמונת דאון ודומיו, וכן כל הבדיקות הנלוות ,ואם יוצא הכל תקין אזי לא חייבים לעשות מי שפיר.
    אם את עושה מי שפיר, בדיקת הדם מיותרת כי בודקים גם כרומוזומים במי שפיר באופן יותר מדוייק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו