גרד בנרתיק לאחר החזרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גרד בנרתיק לאחר החזרה
    תמי4
    26/09/2018

שלום מטופלת ivf לאחר שאיבה והחזרה סיבוב חמישי.
    בחודשים האחרונים מספר ימים לפני הוסת חווה תחושת גרד בנרתיק כמו פטריה. תמיד לפני תחילת וסת ותמיג התחושה נעלמת בקבלת הוסת.
    כעת אני לאחר טיפול. ביום הרביעי להחזרת העוברים(בני 3 ימים) החלה תחושת הגרד. אינני משתמשת בנרות תמיכה אלא בכדורי דופסטון בלבד.
    1. האם ייתכן קשר בין תמיכת דופסטון לפטריה/גירוי נרתיק?
    (הבנתי שלעתים קרינון/אטרגיסטן עלולים לגרום לכך)

2. האם הגרד/פטריה המוכר לי ממחזורים קודמים זהו איתות שהגוף מכין עצמו לוסת וזהו סימן שהטיפול ככל הנראה לא צלח? אני כרגע ביום השישי להחזרה. אמורה לבצע בדיקת דם בחמישי הבא (עוד כשבוע).

3. מה ניתן לעשות במצב שהגרד ממשיך? מבלי לפגוע בסיכויי הריון בסבב זה...אם בכלל יש עדיין סיכוי.

אשמח להתייחסותכם
    תודה
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרד בנרתיק לאחר החזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כנראה שהשינויים ההורמונאליים משנים את הPh של הנרתיק ונוצרים תנאים לקולוניזציה של פטרת,עלייך להיוועץ ברופא למון טיפול מקומי בשעת הטיפול

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/09/2018

פרופ׳ אשכנזי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד בנרתיק לאחר החזרה המשך

תמי4
    26/09/2018

אוקי תודה רבה.
    האם מצב זה שאתה מתאר (פטריה) פוגע בסיכוי הקליטה של הריון/ השתרשות העוברים? הוכנסו 3 עוברים שניים מהם 8 תאים, יפים שלישי פחות טוב 5 תאים (72 שעות לאחר שאיבה).
    אני בת 34 רזרבה נמוכה זרע תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    26/09/2018

סיכוי נמוך, אך קיים. אוכליוסיית החיידקים הנמצאים בנרתיק וברירית הרחם בצורה הטבעית תומכים בתנאים סביבתיים שבתוך הרחם. אם מדובר בחיידקים שלא צריכים להיות בנרתיק והם מגיעים לרירית הרחם, אזי קיימת אפשרות ששינוי הסביבה ימנע או יפגע בתהליך ההשרשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור. מקווה לטוב

תמי4
    26/09/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו