היית מציע להקפיא יום 3 את שני העוברים?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• היית מציע להקפיא יום 3 את שני העוברים?
    דנה
    27/09/2018

היי ..עברתי ביום שלישי 25.9 שאיבה הפרוטקול היה קצר מינון נמוך 75 ואז 50 למשך 6 ימים שאבו לי עשר ביציות הודיעו לי היום שהופרו 3.
    2 מהם איכותיים..ההתלבטות אם לגדל אחד לבלסטו? ואחד להקפיא יום 3? אנחנו
    אי פיריון לא מוסבר חברותיי שגם לא מוסברות נקלטו מבלסטו...הפחד זה שלא יהיה חלילה בסוף מה להחזיר
    מה דעתך? היית מציע להקפיא יום 3 את שני העוברים? או שאולי מחר (שזה יהיה יום 3) הרופא יוכל לראות טוב יותר האם העובר ישרוד בלסטו? בנוסף מצרפת דוח מעבדה אשמח לקבל הסבר לגביי הדוח. תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    27/09/2018

בהערות של יום 0 כתוב להקפיא הכל בגלל פרוגסטרון גבוה. השאלה היא מתי הפרוגסטרון היה גבוה? לפני מתן hCG או ביום השאיבה וגם כמה גבוה? הנתון לגבי רמת הפרוגסטרון ובאיזה שלב חשוב לגבי חסיפת הביציות לפרוגסטרון. החסיפה עלולה להשפיע על איכות הביציות והתפתחות העוברים. הייתי מהמר על תרבית ליום 5 ואז להחליט. אם לא יגדלו בלסטוציסטים אז לא נורה: עדיף לעשות מחזור חדש מאשר להחזיר עוברים בדרגה שלא ברור מה הפוטנציאל שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליסטוווווווווווווווו

מיכל
    27/09/2018

היי..הזרקתי 3 דקפפטיל יומיים לפני השאיבה
    בראשון בלילה וביום שלישי
    הייתה שאיבה..הפרוגסטרון יומיים לפני השאיבה היה 8.9
    לכן הרופא לא רוצה החזרה החודש..מה לעשות להקפיא ביום 3? מה הסיכוי להיריון ממוקפא יום 3? עדיף חמש אבל זה ריזיקה..
    ומה איכות הביציות בדוח ששלחתי? יודעת שיש a ,b? חוץ מזה שיש עוד עובר פחות טוב מה לעשות איתו לא חבל עליו? לא כדאי בכל זאת להחזיר? הרופא אומר שאולי יתפתח אבל אם לא ..לא כדאי לעשות כבר עכשיו החזרה? לפחות להשתמש בו..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אליעזר גירש
    28/09/2018

פרוגסטרון של 8.9 לפני מתן דקפפטיל מרא על לוטאיניזציה מוקדמת של זקיק וחסיפה של ביציות לרמות גבוהות של פרוגסטרון. לפי כך לא הייתי "נלחם" על החזרת עוברים ביום 3 והייתי מגדל אותם ליום 5 על מנת לבחון את הפוטנציאל שלהם. אם יגדל בלסטוציסט, זה סימן לפוטנציאל מסויים. אם לא יתפתחו בלסטוציסטים, לא תהיה החזרת העוברים ולא תצטרכי לקחת שבועיים טיפול הורמונלי מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת זקיקים לפרוגסטרון

מיכל
    28/09/2018

היי..הוחלט לגדל עובר אחד ליום 5 ועובר שני הקפיאו יום 3
    דיברת על חשיפה של ביציות לפרוגסטרון
    האם זה אומר שהביצית שהקפיאו ביום 3 ומתכננים להחזיר לי חודש הבא עלולה לא להניב היריון?
    ושאלה נוספת מה גורמת היחשפות של זקיק לפרוגסטרון? פוגע באיכות? ואם כן אז אחך מורידים רמת פרוגסטרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו