שאלה לפרופ דוד ביקר מוקפא בשיטת מיקרומניפולציה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ דוד ביקר מוקפא בשיטת מיקרומניפולציה
    גלית
    29/09/2018

פרופ בידר שלום , ברשותך יש לי 2 שאלות אודה לחוות דעתך:

ענית לגבי חילקוי דעות לגבי שיטת ה-ICSI והדגשת כי תלוי איזה מאמרים קוראים ומה איכותם ובבעיות זרע זוהי הברירה היחידה וניתן לחפש את הבעיות בהריון ולפתור אותם ולא חייבים לעשות מיקרומניפולציה כאשר לא צריך.

במקרה שלי איכות הזרע מעולה והיו הפריות גם בשיטת ה-ICSI ובהליך הטבעי ואני מעל גיל 40 ללא בעיות הורמונליות.

לבסוף אני בהריון ללא טיפולים ונשארתי אם מוקפא כאשר הסתכלתי בדוח מעהדה כל העוברים הופרו בשיטת ה-ICSI .

1. מדוע במקרה הזה למרות שאני מעל גיל 40 בהריון טבעי הופרו העוברים בשיטת ה-ICSI כאשר הזרע באיכות מצויינת וגם אצלי לא ידעו מה הבעייה ? הרי הצלחתי להרות טבעי מהביצית שלי אם זרע תקין באופן טבעיולא מטיפולי פריון.

2. האם אתה ממליץ להחזיר את העובר המוקפא בשיטת המיקרומניפולציה או שהאיכות נפגמת לפי המאמרים שהציג פרופ אשכנזי או שכאשר הזרע של הגבר תקין אז הסיכויי נמוך לעובר פגום ? אודה לחוות דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקרומניפולציה

פרופ` דוד בידר
    30/09/2018

הרבה חוקרים סבורים שמעל גיל 40 רצוי לעשות מיקרומניפולציה וזאת עקב עובי מעטפת הביצית שגדלה בגיל זה והתוצאות יותר טובות אחרי ICSI.
    כמובן שזה נתון לשיקול דעת הרופא. רוב הרופאים מעונינים בהפריה יותר בטוחה בגיל זה.
    לגבי העובר שנעשה, כדאי להחזיר אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר שיטת ה-ICSI

גלית
    30/09/2018

פרופ בידר תודה על המענה

האם מנסיון רב שנים בתחום הפריון אתה גם דוגל בשיטת ה-ICSI לנשים מעל גיל 40?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה

פרופ` דוד בידר
    30/09/2018

לא בהכרח..
    הדבר תלוי בטיב הזרע.
    ברמות ההורמונים בבדיקת הפרופיל ההורמונלי.
    בבדיקה במעבדה המעריכה את עובי הקרום העוטף את הביצית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו