מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגסטרון ואיכות עוברים, איפה נפלתי?יעל30/09/2018
שלום דר' גירש..פונה אלייך כי התשובות שלך ממש ברורות ומפורטות.זה ארוך אבל ממש זקוקה לעזרתך שתעזור לי להבין מה לא בסדר.
בת 32 אי פיריון לא מוסבר. עשיתי החודש שאיבה ראשונה מינון גונל במשך 7 ימים סה"כ : 4 ימים ראשונים 75 גונל יום חמישי לטיפול 25 גונל.יום שישי לטיפול 50 גונל +צטרוטייד. יום שביעי לטיפול 50 גונל+צטרוטייד. פרוטוקול קצר שאבו עשר ביציות לצערי רק 3 הופרו ושתיים איכותיים למרות שאחד מהם לא שרד ליום חמש והשני הוקפא ביום 3 למרות שבצהריים ביום 3 אמרו שמהבוקר לא הייתה התקדמות בהתפתחות של העובר מה שבתכלס מעיד תקן אותי אם אני טועה שאין סיכוי להיריון בהחזרה שאמורה להתבצע חודש הבא?
דבר נוסף ביטלו לי החזרה בגלל הפרוגסטרון שהיה יומיים לפני שאיבה 8.8 איך זה קרה במהלך כל הטיפול היה נמוך ופתאום קפץ???
12.9 היה 0.9
16.9 היה 1.2
20.9 היה 1.8
ואז הקפיצה ב23.9 היה 8.8
מבקשת מימך מתחננתתת!! שתתייחס לעניין של העוברים, האיכות? מה למדים מהפרוטוקול הזה?
ומה קרה עם הפרוגסטרון מה גרם לו לקפוץ
ובאופן כללי מה לא בסדר???? שמשאיבה של 10 הופרו 3 ושתיים לא שרדו ליום חמש אחד הקפיאו ביום 3 אבל אמרו בצהריים שמהבוקר לא הייתה התקדמות מה אני אמורה לחשוב/ להבין?
אוסיף שיומיים לפני השאיבה האסטרדיול היה 6800 והlh 3.5
מצרפת us יומיים לפני השאיבה. בבקשה תנסה להבין מהנתונים מה קרה פה?? הלב שלי נשבר סבלתי ממש מה גם שהשאיבה נעשתה ללא הרדמה..
מצפה ומחכה לתגובתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרוןןןןןןןןןןןןןןןן
מיכל30/09/2018שכחתי לציין שיומיים לפני השאיבה הזרקתי 3 דקפפטיל
הזרקת ב23.9 יום א.
ב24:30 בלילה
והשאיבה הייתה ב25.9
בשעה 12 וחצי
העלייה הקיצונית
של הפרוגסטרון הייתה
לפני הזרקת הדקפפטיל
אולי הצטרוטייד גרם לזה?
מחכה לעזרתך 😣* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פפפ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר אליעזר גירש01/10/2018שלום יעל,
עליה מוקדמת של פרוגסטרון יכולה לנבוע מכמה סיבות. לדעתי, הסיבה העיקרית כן זה לוטאיניזציה מוקדמת, כאשר זקיק קדם ביוצי "הופך לגוף צהוב" (בטבע תאי זקיק לאחר הביוץ הופכים לתאי גוף צהוב) ותאי הזקיק מתחילים להפריש פרוגסטרון לפני הזמן (לפני הביוץ). מקור נוסף, זה אנדרוגנים מיותרת הכליה המגיעים לשחלה והופכים לפרוגסטרון ע"י תאי הזקיק.
לדעתי איכות הביציות שנחספו מוקדם מדי לפרוגסטרון עלולה להיפגע מבחינת הבשלה של ביצית. לא ברור ממך האם כל 10 ביציות שנשאבו היו בשלות או רק 3 היו בשלות ולכן רק הן הופרו? זה נתון חשוב מאוד על מנת להבין תהליך הבשלת הזקיקים (ביציות). חשוב לראות את הדוח מעבדה עם כל המפרט לגבי מצב הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)