שאלה לפרופ בידר כישלונות IVF הסבר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר כישלונות IVF הסבר
    שלי
    21/10/2018

פרופ בידר שלום

לאחר מס' הריונות כימיים לא מצאו כלום.
    לאחר הזרעות שכשלו בסוף נכנסתי להריון טבעי ומוצלח .
    עכשיו לאחר 6 טיפוליי פיריון IVF עוברים מצויינים 9 תאים דרגה A ללא שברים וכולם הופרו כמעט.
    לא הושג הריון בכלל.

בסוף נכנסתי שוב בנסיון ראשון לאחר הפסקה מטיפולים באופן טבעי וכרגע בחודשי הריון מתקדמים.

1. האם בכלל היתה בעיית פריון מהצד שלי?(בעלי בסדר גמור) כי נכנסתי פעמיים בנסיון ראשון או פשוט נפלתי בסטטיסטיקה של הריונות כימיים?

2. מדוע עם העוברים היו כאלה טובים לא הושג הריון? וכל מחזורי הטיפול היו באסותא
    האם קשור לכשל של מעבדה או חוסר הישרדות של העוברים במעבדה או החזרת עוברים לא התאימה לי? הרי עם הושג הריון בנסיון ראשון טבעי מן הסתם הייתי צריכה להרות עם עוברים כאלה מצויינים שכולם 8-9 תאים ללא שברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתגובה

שלי
    22/10/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

שלי
    22/10/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון

פרופ` דוד בידר
    23/10/2018

ידוע לנו כי אחוז מסויים מצליחות להרות בהפסקת הטיפולים, ביחוד כאשר מדובר בעקרות על רקע לא ברור.שם ,שליש מהנשים הרות בהפסקת טיפולים.
    עצם העובדה שהיו לך הפלות כימיות וקושי להרות מדבר בעד העובדה שיש בעיה במבנה הכרומוזומלי של העוברים למרות שהם נראים טוב.
    למזלך הרית עם עובר , שכנראה היה בנוי טוב ואילו היינו בודקים העוברים בהפריה היינו מגלים שיש להם בעיה ולכן לא נקלטו.
    מדובר פה בעניין של סיכויים.
    במבנה הגנטי שלך זה הסיכויים שלך להרות, כלומר רוב הפעמים היו עוברם לא תקינים גנטית , ורם הסיכויים של נשים רגילות הוא 50% שיהיו עוברים תקינים , אצלך ,יכול להיות 10% למשל.
    אבל אני חושב שלא כדאי לדבר על כל מיני תאוריות, העיקר שהרית, והעובר מתפתח וזה סימן טוב לבאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר DNA של זרע וביצית

שלי
    23/10/2018

פרופ בידר תודה על ההסבר. יש לי 3 שאלות שהייתי מאוד רוצה לנסות להבין כי זה יעזור לי להחליט עם אני ארצה עוד הריון בעתיד

1. עשיתי בדיקת AMH שיצאה מצויינת לדברי 2 פריון.
    אז האם הבעייה הייתה במבנה הגנטי של הביציות או במבנה לא תקין בין DNA של הביצית והזרע יחד?

2. כאשר נתנו קלקסן קלקסן במינון 40 ההריונות הכימיים ניפסקו ו-2 הריונות התפתחו. האם יכול להיות גורם קרישה בגוף לא מוכר שעלול להיות הסיבה להריונות כימיים? כי קלקסן עשה את העבודה.

3. ב-2 ההריונות עשיתי סקירה אצל 2 רופאים שונים ששניהם אמרו אותו דבר על 2 הריונות שונים שמדובר בעובר עם מדדים הכי מדוייקים שיש לפי הספר ועובר מאוד איכותי ואחת הסקירות המצויינות שראה . האם יש דבר כזה במקרה שלי שהעובר צריך להיות במבנה הכרומוזומלי שלו ממש איכותי גנטית בשילוב הזרע והביצית שלנו בשביל לשרוד? או שזה באמת היתה בעיית קלקסן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ` דוד בידר
    23/10/2018

1.הבעיה היא גיל הביציות. בגיל זה יש יותר שברים במבנה הביצית ועוברים עם בעיות כרומוזומליות באחוז גבוה.
    2.קלקסן פועל נגד כל גורמי הקרישה. הבעיה שלך זה לא גורמי קרישה.
    3.זה שהרופאים התלהבו מהעוברים זה למעשה להגיד שהם עדו עבודה טובה והכשלון לא קשור בהם.
    כל העניין שבגילך צריך מזל שיהיה איבר תקין ואז סיכויים להיקלט הם טובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופסור בידר האם זה גנטי עלולו להיות?

שלי
    23/10/2018

פרופ תודה על המענה וההסבר

1. אני מבינה מימך שלמעשה זה לא הבעיה להיקלט אלא מזל בליפול בעובר שהוא טוב כרומוזומלית.
    ברור שהגיל מדבר אבל כל זה החל ממש בתחילת שנות ה-30 שזה גיל יחסית צעיר.
    ואין לי רזרבה שחלתית ירודה ו-LH ו-FSH ובדיקת AMH היו מצויינות.
    הרי זה סותר שהבדיקות בסדר.
    אבל מה שאני רוצה לדעת יש לי בת ועוד בת בעזרת השם בדרך.

בהנחה שהייתה בעייה בביציות בגיל יחסית מוקדם גם כאשר כל הבדיקות תקינות כולל AMH שיצאה מעל המצופה , האם זה גנטי ויכול להיות מצב זהה לילדות שלי בעתיד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטי

פרופ` דוד בידר
    23/10/2018

זה לא גנטי לילדות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו