שאלה לפרופ בידר הריון בגיל מבוגר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר הריון בגיל מבוגר
    לירז
    25/10/2018

פרופ בידר שלום

המקרה שלי הוא כזה אני בת 42.5 בהריון טבעי ולא צפויי . ההריון תקין ונשאר לי 9 שבועות עד הלידה.
    יש לי ילד נוסף

בהיותי בת 33 נכנסתי להריון 4 פעמים ברצף כל ההריונות היו כימיים. עשיתי בדיקות הורמונליות ,צילום רחם, קריוטיפ,בדיקת זרע וקרישה הכל יצא תקין חוץ מפקטור 5 ליידן ופקטור 8 שלא יצא תקין.
    נתנו לי קלקסן וההריון שאחריי שרד.

1. האם הגורם להפלות היה בעיה בביציות או בעיית קרישה כי לא היו יותר הפלות במתן קלקסן?

2. אני יודעת ש-80 אחוז בגיל הזה הריונות מסתיימים בהפלה ולא תקינים עקב גיל הביצית שמכילה יותר שברים והעוברים עם בעיות כרומוזומליות.
    האם יש לי עדיין סיכויי בגלל ההריון הזה להביא עוד ילד בריא באופן טבעי ? פשוט לא ברור לי האם היתה הבעייה בביציות או בעיית קרישה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון

פרופ` דוד בידר
    25/10/2018

1.זה בגלל טיב הביציות.
    2.מה שיהיה בעתיד זה לא נוכל להגיד, היות ובגיל זה, כל חודש שעובר הסיכויים פחות ופחות טובים.
    רק כשתרצי להרות שוב נגיד לך מה קורה בזמן אמת.
    בכל אופן כל ניסיון עתידי צריך להיות מתחת לגיל 45.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופסור בידר מתן קלקסן

לירז
    25/10/2018

פרופ תודה על תגובתך

האם גם כאשר התגלה פקטור 5 ו-APCR נמוך ופקטור 8 גבוהועצם זה שלאחר גילויי הקרישה לא היו לי הריונות כימיים יותר עדיין ניתן להגיד שזה בוודאות הביציות ולא בעיית הקרישה לאור העובדה שעם מתן קלקסן לא היו להריונות כימיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ` דוד בידר
    25/10/2018

למתן קלקסן צריך להיות התווית.
    יכול להיות שקלקסן עוזר מעט, אך לדעתי זה עניין של הביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר ביציות בגיל צעיר ומבוגר

לירז
    25/10/2018

פרופ תודה עלהמענה

1. אז למעשה אין קשר בין פקטור 5 ו-8 להפלות חוזרות?

2. בהנחה שזה ביציות מדוע שאישה בגיל צעיר שזה עדיין גיל בסדר תעבור הפלות כימיות ולאחר 10 שנים בגיל מבוגר תעבור מס' הריונות תקינים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/10/2018

אם בגיל צעיר עש הפלות חוזרות ואין סיבה ברורה, או יש פקטורים כמו שציינת, נותנים קלקסן כי אין משהוא אחר.
    בגיל מבוגר קודם כל מנסים להחליף ביציות ואז רואים האם יש הפלות או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו