מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר הריון בגיל מבוגרלירז25/10/2018
פרופ בידר שלום
המקרה שלי הוא כזה אני בת 42.5 בהריון טבעי ולא צפויי . ההריון תקין ונשאר לי 9 שבועות עד הלידה.
יש לי ילד נוסף
בהיותי בת 33 נכנסתי להריון 4 פעמים ברצף כל ההריונות היו כימיים. עשיתי בדיקות הורמונליות ,צילום רחם, קריוטיפ,בדיקת זרע וקרישה הכל יצא תקין חוץ מפקטור 5 ליידן ופקטור 8 שלא יצא תקין.
נתנו לי קלקסן וההריון שאחריי שרד.
1. האם הגורם להפלות היה בעיה בביציות או בעיית קרישה כי לא היו יותר הפלות במתן קלקסן?
2. אני יודעת ש-80 אחוז בגיל הזה הריונות מסתיימים בהפלה ולא תקינים עקב גיל הביצית שמכילה יותר שברים והעוברים עם בעיות כרומוזומליות.
האם יש לי עדיין סיכויי בגלל ההריון הזה להביא עוד ילד בריא באופן טבעי ? פשוט לא ברור לי האם היתה הבעייה בביציות או בעיית קרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר25/10/20181.זה בגלל טיב הביציות.
2.מה שיהיה בעתיד זה לא נוכל להגיד, היות ובגיל זה, כל חודש שעובר הסיכויים פחות ופחות טובים.
רק כשתרצי להרות שוב נגיד לך מה קורה בזמן אמת.
בכל אופן כל ניסיון עתידי צריך להיות מתחת לגיל 45.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופסור בידר מתן קלקסן
לירז25/10/2018פרופ תודה על תגובתך
האם גם כאשר התגלה פקטור 5 ו-APCR נמוך ופקטור 8 גבוהועצם זה שלאחר גילויי הקרישה לא היו לי הריונות כימיים יותר עדיין ניתן להגיד שזה בוודאות הביציות ולא בעיית הקרישה לאור העובדה שעם מתן קלקסן לא היו להריונות כימיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2018למתן קלקסן צריך להיות התווית.
יכול להיות שקלקסן עוזר מעט, אך לדעתי זה עניין של הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר ביציות בגיל צעיר ומבוגר
לירז25/10/2018פרופ תודה עלהמענה
1. אז למעשה אין קשר בין פקטור 5 ו-8 להפלות חוזרות?
2. בהנחה שזה ביציות מדוע שאישה בגיל צעיר שזה עדיין גיל בסדר תעבור הפלות כימיות ולאחר 10 שנים בגיל מבוגר תעבור מס' הריונות תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2018אם בגיל צעיר עש הפלות חוזרות ואין סיבה ברורה, או יש פקטורים כמו שציינת, נותנים קלקסן כי אין משהוא אחר.
בגיל מבוגר קודם כל מנסים להחליף ביציות ואז רואים האם יש הפלות או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)