מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לפרופ דוד בידר לידה רגילה וקיסריגלית24/11/2018
פרופ בידר שלום
אתמול הייתי בסיור לפני לידה בבית חולים במרכז , זאת לידה 2 הראשונה היתה בקיסרי ,לפי הבנתי מהמיילדת נשים הצליחו ללדת לאחר קיסרי אך במקרה שלי מדובר לדבריה כאילו זאת לידה ראשונה כי לא ילדתי מעולם בלידה רגילהוזה קצת יותר מורכב ועלול לקחת יותר זמן בחדר לידה . ההתרשמות שלי לגבי זה הייתה שיש בתי חולים יותר מנוסים .
ראיתי סירטון של פרופ אייל סיוון מבית חולים תל השומר שציין שבמקרה הזה בשיבא מעודדים לידה רגילה לאחר קיסרי אך בשיבא יש מעקב קפדני ביותר במקרים האלה .
1. הפרופ המטפל לא חושב שיש סיבה ללכת לקיסרי נוסף כמובן תלוי איך תתפתח הלידה. האם לדעתך זה אפשרי לאחר לידת קיסרי 1 ללדת בלידה רגילה בהנחה שלא ילדתי אף פעם בלידה רגילה ? הבנתי שזה כאילו לידה ראשונה . אציין שלקח לי שנה להחלים מקיסרי והייתי במצב גופני לא טוב ולא הצלחתי לעמוד על הרגליים וללכת שבוע ולכן הייתי מאושפזת ורוצה להיצנע שנית מזה
2. האם ידוע לך על כך שההתייחסות בשיבא במקרים האלה שונה ויש מעקב אחר היולדת ויש לידות רגילות לאחר קיסרי 1 כמו במקרה שלי שזה כמו לידה ראשונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
פרופ` דוד בידר24/11/2018אני יושב שעניתי לך מספר פעמים.
אני עובד בשיבא ואני לא חושב שבבית חולים אחר זה יהיה אחרת.
בכל מקום שתלדי , צריך ללכת לפי ההתפתחות של מהלך הלידה.אצלנו לא עושים ניסים אלא הולכים לפי פרוטוקול ובכל בעיה יתבצע ניתוח מידי.
כמה שאני זוכר את מעל 40 וזוהי לידה ראשונה, למעשה לאחר לידה קודמת בניתוח קיסרי.
לכן, דעתי הייתה ללכת לניתוח, שהוא דבר יותר פשוט בשביל כולם.
מצד שני, הכל יתברר כשתתחיל לידה עצמונית, ואז רואים מה צריך לעשות.
הסיכויים שלך, לכן, לניתוח חוזר הם גבוהים.
אין פה עניין של ניסיון בית חולים, ולא עודד ללידה רגילה ,אלא מעקב לפי פרוטוקול מקובל מה צריך לעשות בשלבי הלידה השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר למה התכוונת?
גלית24/11/2018פרופ תודה על המענה
אני כבר לפני לידה רק תסביר לי מדוע הסיכויים לניתוח חוזר הם גבוהים ? ואם תהיה פתיחה מהירה?
אני הבנתי שיש פרוטוקול מקובל שעושים ושואלים שאלות את היולדת כאשר אתה אומר הסיכויי לקיסרי חוזר , האם התכוונת שכבר בפרוטוקרול זה מה שיגידו כי או התכוונת שהסיכויי שזה יגמר בלידה רגילה נמוך? בסיור המיילדת אמרה שיש הרבה לידות לאחר קיסרי שהסתיימו בלידה רגילה כמובן רק עם יש בעייה לא ממשיכים בלידה רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
פרופ` דוד בידר24/11/2018עניין הגיל ומה שהמילדת אמרה שאם יש בעיה במהלך הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)