שאלות לפרופ דוד בידר לידה רגילה וקיסרי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לפרופ דוד בידר לידה רגילה וקיסרי
    גלית
    24/11/2018

פרופ בידר שלום

אתמול הייתי בסיור לפני לידה בבית חולים במרכז , זאת לידה 2 הראשונה היתה בקיסרי ,לפי הבנתי מהמיילדת נשים הצליחו ללדת לאחר קיסרי אך במקרה שלי מדובר לדבריה כאילו זאת לידה ראשונה כי לא ילדתי מעולם בלידה רגילהוזה קצת יותר מורכב ועלול לקחת יותר זמן בחדר לידה . ההתרשמות שלי לגבי זה הייתה שיש בתי חולים יותר מנוסים .

ראיתי סירטון של פרופ אייל סיוון מבית חולים תל השומר שציין שבמקרה הזה בשיבא מעודדים לידה רגילה לאחר קיסרי אך בשיבא יש מעקב קפדני ביותר במקרים האלה .

1. הפרופ המטפל לא חושב שיש סיבה ללכת לקיסרי נוסף כמובן תלוי איך תתפתח הלידה. האם לדעתך זה אפשרי לאחר לידת קיסרי 1 ללדת בלידה רגילה בהנחה שלא ילדתי אף פעם בלידה רגילה ? הבנתי שזה כאילו לידה ראשונה . אציין שלקח לי שנה להחלים מקיסרי והייתי במצב גופני לא טוב ולא הצלחתי לעמוד על הרגליים וללכת שבוע ולכן הייתי מאושפזת ורוצה להיצנע שנית מזה

2. האם ידוע לך על כך שההתייחסות בשיבא במקרים האלה שונה ויש מעקב אחר היולדת ויש לידות רגילות לאחר קיסרי 1 כמו במקרה שלי שזה כמו לידה ראשונה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה

פרופ` דוד בידר
    24/11/2018

אני יושב שעניתי לך מספר פעמים.
    אני עובד בשיבא ואני לא חושב שבבית חולים אחר זה יהיה אחרת.
    בכל מקום שתלדי , צריך ללכת לפי ההתפתחות של מהלך הלידה.אצלנו לא עושים ניסים אלא הולכים לפי פרוטוקול ובכל בעיה יתבצע ניתוח מידי.
    כמה שאני זוכר את מעל 40 וזוהי לידה ראשונה, למעשה לאחר לידה קודמת בניתוח קיסרי.
    לכן, דעתי הייתה ללכת לניתוח, שהוא דבר יותר פשוט בשביל כולם.
    מצד שני, הכל יתברר כשתתחיל לידה עצמונית, ואז רואים מה צריך לעשות.
    הסיכויים שלך, לכן, לניתוח חוזר הם גבוהים.
    אין פה עניין של ניסיון בית חולים, ולא עודד ללידה רגילה ,אלא מעקב לפי פרוטוקול מקובל מה צריך לעשות בשלבי הלידה השונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר למה התכוונת?

גלית
    24/11/2018

פרופ תודה על המענה

אני כבר לפני לידה רק תסביר לי מדוע הסיכויים לניתוח חוזר הם גבוהים ? ואם תהיה פתיחה מהירה?

אני הבנתי שיש פרוטוקול מקובל שעושים ושואלים שאלות את היולדת כאשר אתה אומר הסיכויי לקיסרי חוזר , האם התכוונת שכבר בפרוטוקרול זה מה שיגידו כי או התכוונת שהסיכויי שזה יגמר בלידה רגילה נמוך? בסיור המיילדת אמרה שיש הרבה לידות לאחר קיסרי שהסתיימו בלידה רגילה כמובן רק עם יש בעייה לא ממשיכים בלידה רגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויים

פרופ` דוד בידר
    24/11/2018

עניין הגיל ומה שהמילדת אמרה שאם יש בעיה במהלך הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו