מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מבינה את החלטת הרופא?יעל24/11/2018
שלום פרופ' בידר
בת 32 ברקע אי פיריון לא מוסבר פרוטוקול שעשיתי היה במינון נמוך של גונל בגלל שהרזרבה חזקה והרופא מעדיף להימנע מגירוי יתר.(שאיבה ראשונה)
נשאבו 5 ביציות הופרו 4 חזרתי יום 3 להחזרת טרי אמרו לי שכל 4 העוברים מהממים ואיכותיים בדרגה הכי טובה שיש
ביקשתי מהרופא שיגדל אחד ליום 5 והוא סירב?!?! קצת התווכחתי אמר לי "אז היית אומרת מלכתחילה שאת רוצה להחזיר יום 5 והיינו מחזירים טרי יום 5.
המשכתי להתעקש והוא אמר שהם איכותיים ויפים ואין צורך ושנשים מגיעות נעולות על בקשות שהן בכלל לא מבינותמה הן מבקשות . ואמר שבמקסימום חלילה ולא יהיה היריון אפשר אם ארצה להפשיר את העובר בן ה3 ולגדלו ליום 5 אז לא הבנתי מה הייתה הבעיה בשבילו להקפיא עובר ביום 5 מלכתחילה
בשלב מסויים כבר הרגשתי מטופשת ולאהיה לי נוח להתווכח וויתרתי...תוכל לנסות להסביר לי מה עומד מאחוריי ההחלטה שלו? רוצה לציין שמדובר ברופא מעולה שיש עליו ביקורות מעולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה את החלטת הרופא?
יעל24/11/2018ד"ר בידר רק אוסיף
שהחזירו לי עובר אחד
יום 3 .ואת שלושת העוברים הקפיאו ביום 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה
פרופ` דוד בידר25/11/2018אני חושב שהרופא שלך צודק. עניין הבלסטוציסט תפס חזק באוכלוסיה אך יש להבין את הנושא הזה , ולשם כל צריך להסביר הרבה מאוד, וזה לא אפשרי כאן.
בכל אופן כשיש עוברים יפים ביום 3 עדיף להחזיר ביום זה.
העומס על יחידות ההפריה בארץ לא מאפשר גידול טוב ליום 5.
אם היו משאירים לגדל ליום 5 יתכן ואף עובר לא היה גדל.
עניין גידול ליום 5 הוא בעייתי ואת צריכה לקבל הסבר מקיף מהרופא המטפל שלך למה הוא עשה כך, ואני מסכים איתו.
כל הפרסומים על יום 5 הם , בעיקר , מארצות הברית, ושם העניין והתנאים שונים.
זה כמו לנסוע במרצדס בכבישי הארץ לעומת הכבישים בגרמניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה את החלטת הרופא?
יעל25/11/2018תודה ד"ר בידר
מבינה את מה שאתה מסביר .
אך יחד עם זאת אני המטופלת והחלטתי שאני לוקחת צאנס לגביי עובר אחד שמקסימום לא ישרוד
הוא הגיב בתדהמה "מה זה מקסימום"??
ובכל מקרה באותו בית החולים יש לי חברות שגידלו ליום 5 ודווקא ממנו נקלטו..
אני לא רוצה לעשות שוב שאיבה ואמרתי לו "שאם אני מאלה שלא נקלטות מעובר יום 3 וצריך להחזיר לי עובר מפותח יותר? אז לפחות שיהיה אחד כזה.
פשוט לא הסכים..אני עדיין לא מבינה מה היה אכםת לו למלא את בקשתי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר25/11/2018הרופא היה צריך להסביר לך ולתת לך להחליט.
דרך המחשבה שלך לא נכונה.
זה שחברות שלך נקלטו, יש הרבה חברות שהיו נקלטות ביום 3 ולא הרו כי העובריםלא הגיעו ליום 5.
יש חוסר הבנה בציבור מה זה עוברים יום 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה את החלטת הרופא?
יעל25/11/2018מבינה...לכן ביקשתי רק עובר אחד שינסו לגדל..הרי יש גם סברה שאומרת שעובר שלא מצליח להתפתח במעבדה עד ליום 5 לא יתפתח גם ברחם?
ושאלה נוספת..מה שהוא הציע שמקסימום יש אפשרות להפשיר עובר יום 3 ולגדל אותו ליום 5 זה אותו דבר כמו בהקפאה רגילה של יום 5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה
פרופ` דוד בידר25/11/2018זה לא נכון שאם לא גדל ליום 5 אז לא יקלט.
אפשר להפשיר ולחכות שיגדל ליום 5 , לדעתי זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)