שיטת ברטוב

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שיטת ברטוב
    יעל
    08/06/2007

שלום רב,
    מהי שיטת ברטוב לברירת זרע והאם היא יעילה למניעת הפלות חוזרות ב- IVF?
    היכן מתבצע הטיפול בשיטה זו בארץ, מהי עלותו והאם קופות החולים מממנות אותו?
    במידה והטיפול הנ"ל נעשה רק בבר אילן (כך שמעתי), כיצד מעבירים אחר כך את הזרע לבית החולים בו מתבצעת השאיבה? מי אחראי להעביר אותו? האם במצב מוקפא עם מיכל חנקן נוזלי או במצב מופשר? האם ניתן לבצע את ברירת הזרע בבר אילן ואחר כך להעביר אותו לחיפה לביצוע טיפול ההפריה?
    מהי עלות הבדיקה במידה ואינה ממומנת ע"י קופות החולים?

תודה רבה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיטת ברטוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מיקה

ד''ר דוד ישי
    09/06/2007

ברטוב שיושב באוניברסיטת בר אילן פיתח שיטה, תוך שימוש במקרוסקופ משוכלל , לברור בצורה קפדנית יותר תאי זרע תקינים לצורך הפריה ב ICSI . השיטה מאפשרת גם לזהות מבין תאי זרע שנראים מתים תאים עם סימני חיים כי כידוע תא זרע מת אינו יכול להפרות. לא ידוע לי על מקום נוסף שבו משתמשים בשיטה.
    אין לי מושג מה מחיר הפעולה וככל הידוע לי היא אינה ממומנת ע"י הקופות. מאחר שמדובר בזרעים באיכות מאד לא טובה לא מקובל בד"כ להעביר את הזרע למרחקים ארוכים ולכן ברוב המקרים הטיפול מתבצע בתל השומר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו