שאלה לפרופ בידר ואשכנזי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר ואשכנזי
    מיטל
    30/11/2018

פרופסורים שלום אודה לחוות דעתכם.

מדוע מפסיקים תמיכת פרוגסטרון בשבוע 9 ? אני מבינה שהשלייה מייצרת .

אבל מחקרים הראו שנשים עם כאבים בהמשך ההריון וצוואר שקצת מתקצר וקיבלו תמיכה ואגינאלית כגון אוטרוגסטון 200 הגיעו לשבועות מתקדמים יותר מנשים שלא היו להן בעיות.

במקרה אני אחת מהן ועוד מישהי שהייתה עם צוואר 15 מ"מ משבוע 23 וקיבלה אוטרוגסטון 200 עד סוף ההריון וילדה בשבוע 42 עכשיו. ואני קיבלתי זריקות פרוגסטרון וקרינון שלדעתי היו היו הרבה פחות יעלות מאוטרוגסטון 200 ועדיין בשבוע מתקדם עם תמיכה של אוטרוגסטון . אז מדוע לא מתייחסים לכך כל הרופאים ובודקים שנשים שלקחו תמיכה ואגינאלית עד סוף ההריון עקב בעיות כגון צוואר או כאבים או צירים ומשכו מעל 40 שבועות ועד' 40 שבועות ? זה מוכיח את עצמווגם מחקרים הראו זאת.כיאישה הרה בהריון מתקדם ולפי איך שאני מרגישה אוטרוגסטון מרגיע כאבים מיידי בשבועות מתקדים עם זה כאבי גב, צירי ברקסון .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ בידר ואשכנזי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוגסטרון

פרופ` דוד בידר
    30/11/2018

כדורים זה לא סוכריות, וגם סוכריות גורמות לבעיות בשיניים.
    היות והשלייה מייצרת מספיק מההורמון, כל לקיחה נוספת היא מיותרת..
    תופעות הלוואי של התרופה כוללות:כאבי ראש חזקים וכאבי שדיים עזים.
    סחרחורות וכאבי בטן.
    יש עצירות קשה.
    מה שמסוכן יותר זה בעיות של לחץ דם לא סדיר וקרישי דם, שזה דבר מאוד מסוכן בהריון ובכלל.
    יש שסובלות מתעוקת חזה מעיקה..
    כאשר יש צירים משמעותיים זהו אחד מסוגי הטיפול אך יש טיפולים טובים יותר.
    ככה שלא כדאי לאישה בריאה להשתמש בכדורי פרוגסטרון כל הזמן לשווא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר לגבי פרוגסטרון

מיטל
    30/11/2018

פרופ בידר תודה על המענה ברשוןתך 2 שאלות:

אני בשבוע 35+ ואטרוגסטן מרגיע לי את הכאבים החזקים ברגליים ובצדדים ובטן תחתונה . לקחתי את זה עקב שלייה נמוכה שנפוצה אצלי בהריונות והיא עלתה וקצת קיצור צוואר. אין לי את כל התסמינים שציינת ותופעות לוואי.
    1. האם אפשר להמשיך עוד שבוע בשביל הרגעת הכאבים והצירים.
    2. האם נטילת פרוגסטרון דרך הנרתיק עד שבוע כזה גורמת לבעיות בעובר? עד עכשיו הכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגסטרון

פרופ` דוד בידר
    30/11/2018

אני חושב שזה מיותר
    בעובר לא יפגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו