מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר ואשכנזימיטל30/11/2018
פרופסורים שלום אודה לחוות דעתכם.
מדוע מפסיקים תמיכת פרוגסטרון בשבוע 9 ? אני מבינה שהשלייה מייצרת .
אבל מחקרים הראו שנשים עם כאבים בהמשך ההריון וצוואר שקצת מתקצר וקיבלו תמיכה ואגינאלית כגון אוטרוגסטון 200 הגיעו לשבועות מתקדמים יותר מנשים שלא היו להן בעיות.
במקרה אני אחת מהן ועוד מישהי שהייתה עם צוואר 15 מ"מ משבוע 23 וקיבלה אוטרוגסטון 200 עד סוף ההריון וילדה בשבוע 42 עכשיו. ואני קיבלתי זריקות פרוגסטרון וקרינון שלדעתי היו היו הרבה פחות יעלות מאוטרוגסטון 200 ועדיין בשבוע מתקדם עם תמיכה של אוטרוגסטון . אז מדוע לא מתייחסים לכך כל הרופאים ובודקים שנשים שלקחו תמיכה ואגינאלית עד סוף ההריון עקב בעיות כגון צוואר או כאבים או צירים ומשכו מעל 40 שבועות ועד' 40 שבועות ? זה מוכיח את עצמווגם מחקרים הראו זאת.כיאישה הרה בהריון מתקדם ולפי איך שאני מרגישה אוטרוגסטון מרגיע כאבים מיידי בשבועות מתקדים עם זה כאבי גב, צירי ברקסון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר30/11/2018כדורים זה לא סוכריות, וגם סוכריות גורמות לבעיות בשיניים.
היות והשלייה מייצרת מספיק מההורמון, כל לקיחה נוספת היא מיותרת..
תופעות הלוואי של התרופה כוללות:כאבי ראש חזקים וכאבי שדיים עזים.
סחרחורות וכאבי בטן.
יש עצירות קשה.
מה שמסוכן יותר זה בעיות של לחץ דם לא סדיר וקרישי דם, שזה דבר מאוד מסוכן בהריון ובכלל.
יש שסובלות מתעוקת חזה מעיקה..
כאשר יש צירים משמעותיים זהו אחד מסוגי הטיפול אך יש טיפולים טובים יותר.
ככה שלא כדאי לאישה בריאה להשתמש בכדורי פרוגסטרון כל הזמן לשווא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר לגבי פרוגסטרון
מיטל30/11/2018פרופ בידר תודה על המענה ברשוןתך 2 שאלות:
אני בשבוע 35+ ואטרוגסטן מרגיע לי את הכאבים החזקים ברגליים ובצדדים ובטן תחתונה . לקחתי את זה עקב שלייה נמוכה שנפוצה אצלי בהריונות והיא עלתה וקצת קיצור צוואר. אין לי את כל התסמינים שציינת ותופעות לוואי.
1. האם אפשר להמשיך עוד שבוע בשביל הרגעת הכאבים והצירים.
2. האם נטילת פרוגסטרון דרך הנרתיק עד שבוע כזה גורמת לבעיות בעובר? עד עכשיו הכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ` דוד בידר30/11/2018אני חושב שזה מיותר
בעובר לא יפגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)