מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לפרופ דוד בידר סיום הריוןגלית30/12/2018
פרופ בידר שלום, יש לי 4 שאלות אודה אם תענה לי ותיתן חוות דעת
הריון שבוע 39+2 הייתי היום בביקורת בבית חוילם עקב האטה בדופק לפני מספר ימים שהתברר בקופת חולים כאבחנה שגויה בבית החולים הדופק היה תקין ומוניטור מראה צירים לא סדירים.
צוואר רחם מחוק 90 אחוז ופתיחה בקושי 1 כבר מספר ימים ואין שום כאבים
ברקע ניתוח קיסרי מלפני 5 עקב שליית פתח שנים וקלקסן 40 .
לאחר התייעצות בין הרופאים הוחלט בלסיים את ההריון ביום ראשון הבא במידה ולא תהיה התפתחות מה שלא נראה לרופאים שיקרה ונאמר לי שצריך לסיים את ההריון עד שבוע 41 מקסימום במידה והולכים על לידה רגילה יזומה כי אני מסרבת לקיסרי כי הפרופ שאצלו עשיתי את המעקב אמר שאין סיבה לקיסרי השלייה רחוקה מהצלקת וממש לא נמוכה.
1. נאמר שאשוב ליילוד ע"י EAB מה זה אומר?
2. נאמר לי להפסיק קלקסן 24 שעות לפני האם זה בסדר ולא יקרה כלום לעובר עקב קרישיות?
3.הרופא הסביר לי יתרונות וחסרונות של לידה רגילה לעומת קיסרי כולל סיכון של 0.5 לקרע של הרחם.
הרופא הסביר לי שאוליי לא יהיה בלון ובטח לא פיטוצין אלא זירוז אחר, איזה זירוז עוד אפשר לתת לאחר ניתוח קיסרי 1 בלידה רגילה?
4. מעקב ההריון התנהל אצל פרופ מאוד ידוע בפריון למרות שזה הריון טבעי והוא התנגד נחרצות על לידה בניתוח קיסרי בגלל שההריון תקין לחלוטין ואין שום סיבה שיסתיים בניתוח ומאוד מרגיז שרופאים שנראים פחות מנוסים בתחום באים ומשנים חוות דעת של פרופ שהרבה יותר שנים בתחום אודה לחוות דעתך לאור נסיונך הרב שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר30/12/20181.הכוונה לבלון כדי לגרום להיפרדות קרומי השליה ובעקבותיו צירים.
2.להפסיק קלקסן זה בסדר ולא יקרה כלום.
3.אפשר בלון, אפשר להפריד ידנית את הקרומים וכו׳
מה שנכון שפיטוצין לא נותנים.
4.הפרופסור הידוע שלך מבלבל את המוח. מי שנמצא בחדר לידה הוא צריך להעריך איזו לידה צריך לעשות ואיך לסיים אותה .
אני כתבתי לך שכדאי בניתוח קיסרי וזה יכול לקרות בסיכוי גבוה.
כמובן שאם הלידה מתחילה בסדר והולכת טוב אז אפשרי להתקדם ללידה רגילה לפי התקדמות הלידה כמו בנשים שלא עברו קיסרי.
כאשר הפרופסור שלך הידוע היה בחדר לידה הוא לא יכול להחליט שהלידה תהיה רגילה אם בשטח הופיעו תנאים אחרים. בחדרי הלידה נמצאים תמיד רופאים שיודעים מה הם עושים .
חבל שהפרופסור שלך לא מנהל את הלידה שלך ואז היית רואה איך הוא מסיים הלידה בניתוח קיסרי כ ככה , עקב תנאים במהלך הלידה, צריך לעשות אחרת זה מסכן אותך ואת העובר.
חוות הדעת של הרופא המטפל שלך לא קובעת בחדר לידה ומה שקובע זה מה הפרוטוקול הנכון לעשות ברגע נתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופסור בידר שאלות
גלית30/12/2018פרופ בידר תודה על תגובתך
1. שכחתי לציין שבבדיקה ידנית נאמר לי שיש תנאים מעולים ללידה רגילה האם זה מגביר את הסיכויי ללידה רגילה? והאם הבנתי מימך שיתנו בלון לזירוז?
2. אני הבנתי שרק עוד שבוע יתנו לי צאנס אני עם מחיקה של 90 אחוז צוואר ופתיחה 1 האם יש סיויי להתפתחות בשבוע?
3. במידה ותהיה פתיחה 3-4 עוד שבוע במקרה כזה נותנים הזדמות להמשך פתיחה לבד ומחכים או שגם מסיימים באופן יזום את ההריון עקב קיסרי?
4. יש לי רחם אטוני האם זה מקשה על לידה רגילה?
5. בקיסרי קודם היה לי סיבוך של הגוף התמוטטתי לאחר לידה ולא הצלחתי ללכת ולעמוד הייתי שבוע באישפוז והחלמה של שנה וחצי מאוד קשה האם בגלל המקרה הזה וכרגע אני נמצאת בתנאים טובים לסיים בלידה רגילה עדיין אתה חושב שעדיף ללכת לקיסרי ? מפחדת מהתמוטטות נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר30/12/20181.תנאים טובים ללידה אינם מבטיחים מהלך לידה תקין.
יתכן ויתחילו בבלון.
2.תנאי צוואר אינם קובעים לידה אלא תחילת צירים או ירידת מים.
3.פתיחה 3-4 זה כבר לידה פעילה, וזה מופיע כשיש צירים.
4.אין דבר כזה רחם אטוני.
אטוני פירושו שלא מתכווץ אחרי לידה ולא לפני.
5.אפשר להתחיל , לנסות לידה רגילה , ואז ללכת לפי התקדמות הלידה.
אני הייתי מעדיף מראש. אצלך, עקב גיל, לידה בקיסרי מראש.
אם החלטת על לידה רגילה בהתייעצות עם הרופא המטפל, יש כעת ללכת לפי הפרוטוקול של לידה אחרי ניתוח קיסרי, ויש כללים למהלך לידה כזה בכל חדר לידה.
עניין ההתמוטטות לא קשור לכאן. מה שחשוב זה איך לנהוג לפי התקדמות הלידה הטבעית שלך ולהחליט כל הזמן לפי מהלך הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)