מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מספר שאלות לפני החזרהניצה03/01/2019
שלום רב,
ווסת אחרונה- 18.12.18.
מיום 3 לווסת פרוגינובה פעמיים ביום.
אחרי 6 ימים- רירית 4.5.
E2-144.5 P- 0.24 LH- 46.
המשך פרוגינובה לעוד 5 ימים הפעם 3 ביום,
רירית- 6.1.
E2-219.7 P-.0.2 LH- 81.6.
המשך פרוגינובה לעוד 3 ימים הפעם 4 ביום,
רירית ירדה ל5.5.(בדיקות מהיום)
E2-273 P-0.20 LH- 77.4.
1. איך אתה מסביר את הירידה של עובי הרירית למרות שמינון הפרוגינובה עלה ל4 ביום?האם בגלל שהיה ביוץ?והאם זה שייך בטיפול לעיבוי רירית?
2. מה אתה ממליץ לי לעשות? הרופא המטפל משאיר את ההחלטה בידיי אם להמשיך או להפסיק. בבקשה תעזור לי, מה עושים? איך ניתן להעלות את הרירית עכשיו?
3. לקחתי כבר סה"כ 15 יום פרוגינובה במינון עולה, האם ניתן להמשיך איתה בלי לקחת פרוגסטרון?
אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך איך ממשיכים לדעתך.
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.הרירית שלך לא מגיבה לטיפול,ולכן המלצתי היא לדחות את הטיפול לחודש הבא.בידי הרופא ישנם אמצעי עזר על מנת לשפר את התגובה בחודש הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשרויות טיפול נוספות ברירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2019שיטות הטיפול המקובלות לשיפור רירית רחם דקה
מטרת הטיפול הינה הגברת זרימת הדם לרירית הרחם באופן ישיר או עקיף, במטרה להביא לשיפור איכות רירית הרחם ועובייה. הדבר נעשה בעזרת חומרים הבאים:
1. אספירין במינון נמוך (אם כי סקירת מחקרים עדכניים מצאה כי לשיטה זו אין עדיפות מבחינת שיעור ההשתרשות).
2. פנטוקסיפילין שמשפר את זרימת הדם, עם או בלי ויטמין E, עשוי לשפר את הצמיחה של רירית הרחם ואת שיעור ההשתרשות.
3. סילדנפיל (כן, החומר הפעיל של ויאגרה!), תרופה המרחיבה כלי דם וכך משפרת את אספקת הדם לאברי הרבייה והרחם. טיפול זה יעיל גם לאחר ניתוח להפרדת הידבקויות תוך רחמיות.
4. הוספת ויטמין E (עם או בלי ארגינין) משפרת את תגובת האפיתל הבלותי של רירית הרחם ומעודדת יצירת כלי הדם המזינים את הרירית.
מהן השיטות החדישות לשיפור רירית הרחם?
מחקרים עדכניים מצביעים על אמצעים חדישים לשיפור התפקוד של רירית הרחם, שלא הגיבה לטיפולים הקודמים:
1. עירויים חוזרים לרירית הרחם עם G-CSF - Granulocyte colony-stimulating factor: מדובר בחומר שיכול לגייס תאי אב לאזור הפגוע ברירית הרחם ולעבות אותה. הוא ניתן ביום מתן זריקת הביוץ (HCG) ויומיים מאוחר יותר, לפני החזרת העוברים לרחם. הזלפה איטית של החומר לרחם עשויה לשפר את התגובה של רירית הרחם ולסייע להליך ההשתרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ניצה03/01/2019תודה רבה על המענה המהיר וההסבר המורחב המקצועי והמקיף.
(שכחתי לציין שהגיל 49 לפני החזרת מוקפאים מתרומה אם זה משנה). כבר לוקחת קרטיה כל יומיים. נאמר לי להמשיך עכשיו 4 פרוגינובה ולחזור על בדיקות יום ראשון ואולי יוסיפו לי עוד משהו. עשו לי הרבה טעויות בעבר בגלל זה אני שואלת אותך האם באמת כדאי להמשיך או לוותר על החודש?
לקחתי כל כך הרבה הורמונים החודש וחבל לי לוותר, האם יש אולי עוד סיכוי להמשיך עם פרוגינובה עד יום ראשון? או שממש אין טעם?
2. עד מתי אפשר לקחת פרוגינובה ללא פרוגסטרון? ואם אפסיק פרוגינובה , צריך לקחת אוטרגוסטן ולכמה זמן לדעתך?
3.שמעתי שאסור לקחת ויטמין E עם קרטיה, האם זה נכון?אשמח לחוות דעתך. תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.לטעמי יש לוותר 2. נטילת אסטרוגן ללא פרוגסטרון אינה אמורה להיות מעבר לחודש ימים 3.אפשר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ניצה06/01/2019שלום רב, 1. בבדיקות מהיום רירית 6.1. אם אקח בשלב זה את הויטמין E שהצעת האם זה יעזור? כי עוד לא עבר חודש מיום תחילת הפרוגינובה.
2. אם לא אז ממתי מתחילים בויטמין E ומה המינון שעוזר?
3. אם יפסיקו לי טיפול החודש האם אמורה לקחת אולטרגוסטן כדי להגן על הרירית ולכמה זמן? ומה המינון המקובל? כי לקחתי פרוגינובה במינון עולה 17 יום.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר06/01/2019לא כתבת האם עברת בעבר גרידה או כל פעולה אחרת ברחם.
יש שעני בין רירית שלא הייתה חשופה לפגיעה לזו שנחשפה לטראומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ניצה06/01/2019תודה על המענה המהיר. לא עברתי כל פעולה ברחם ב"ה.
הבדיקות דם מהיום- E2- 275.3 P. 0.23 LH- 64
מה אתה מציע לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ניצה06/01/2019אבל יש לי שרירן I/M בפונדוס אחורי 29*28 לא מעוות את הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתם לי.
ניצה08/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר08/01/2019רירית מעל 6 מספקת במקרה שלך.
בכל אופן תנסי טיפול חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)