מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לפרופ דוד בידר הריוןגלית08/01/2019
פרופ בידר שלום ברשותך יש לי 6 שאלות חשובות אודה לחוות דעתך בעניין:
המקרה שלי הור כזה לפני 6 שנים עברתי קיסרי חירום עקב שלייה מדממת הגעתי לבית חולים בשבוע 37 עם שלוליות של דם והתינוקת חולצה תוך מס' דקות מרגע הגעה לבית החולים הלידה היתה .
בהרדמה מלאה.
לא הצלחתי להרות 5 שנים כולל טיפולי IVF לבסוף הריתי טבעי לאחר שהוסרו הידבקויות אך נשארתי עם חצוצרה חסומה.
ילדתי תינוקת השבוע בריאה בשבוע כמעט 40 מהלך הריון תקין ביותר ללא כאבים.
כפי שציינתי בפנייך לא הצלחתי ללדת רגיל לדברי הרופאים צוואר הרחם שלי היה חזק מאוד ללא מחיקה של 100 אחוז .
לבסוף עברתי קיסרי שהתברר שהניתוח הקודם היה כושל ביותר ומעולם הצלקת לא החלימה או נסגרה הצוות המנתח אמר שהיו הידבקויות שהוסרו וחצוצרה נחסמה וכל זה עקב הדימום בהריון הקודם ולכן לא הצלחתי להרות מהר
ושנה וחצי לא החלמתי מהניתוח הקודם.
. הסתבר שהצלקת היתה מאוד דקה וגם עם הייתי מצליחה ללדת רגיל הבנתישזה היה נגמר רע מאוד בגלל ניתוח קודם כושל.
1. הוזהרתי בשיחרור לא להיכנס להריון במשך שנה עקב הניתוח הראשון שעבר תיקון וגם אם כן בעוד 8 חודשיעם לבוא למרפאה טרום הריון בבית החולים להיבדק אם זה אפשרי.
אני הבנתי מימך שאפשר להרות לאחר חצי שנה האם במקרה הזה שכמעט נגרם נזק רב לרחם לדברי המנתח אם לא היה ניתוח תוך שעה צריך לחכות שנה?
2. העניין הוא שני כרגע בת 42.5 נכון שהריתי טבעי בנסיון ראשון ולכן נלחמתי ללדת רגיל כי לא צריך לחכות שנה והגיל ויש לי מוקפאים מלפני שנתיים .
מה הסיכויי להיקלט טבעי והאם בגלל הגיל שיכול עם בכלל לקחת זמן?
3. מדוע זה הגיע למצב כזה שהקיסרי הקודם היה כל כך כושל לדברי המנתח שעכשיו אני מרגישה טוב לעומת פעם קודמת וככה גרם להידבקויות וחצוצרה חסומה?
4. האם לדעתך גם הפעם צריך לעבור היסטרוסקופיה
אבחנתית וצילום רחם לראות מה מצב החצוצרה השנייה והידבקויות או שזה מקרה שונה מהניתוח הקודם ולא אמור לקרות כי לא היו דימומים בהריון הזה?
5. האם לאחר 2 ניתוחים קיסריים זה מגביר את הסיכוויי שוב לשליית פתח ושלייה נעוצה עקב עריון 1 עם שליית פתח והגיל ?
6. התינוקת היתה ללא מי שפיר עקב ירידת מים עם עירוויי נוזלים במשך 36 שעות בחדר לידה לפני שהוחלט על קיסרי האם זה יכול לפגוע במוח התינוק? ניטור עוברי היה בסדר גמור במשך 36 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בידר אודה לוות דעתך
גלית08/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
פרופ` דוד בידר09/01/20191.לא נגרם שו נזק לרחם.כל אחד מספר לך סיפורים.
את יכולה להרות אחרי חצי שנה.
2.שלית פתח לא. אם השחיה תשתרש בצלקת זה יכול לקרות אך הסיכויים קלושים .
3.הניתוח הקודם לא היה כושל והמנתח לא היה מריך לומר לך דברים כאלה.
הניתוח הקודם היה דחוף ובכל ניתוח יש הדבקויות.
רופאים שכועסים או אומרים דברים בגנות אחרים אל תלכי אליהם.
4.לא צריך לעשות שום בדיקות.
5. הסיכויים להיקלט לא גבוהים אך יכולה לנסות.
6.לא יכול לפגוע במוח התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר שאלות
גלית09/01/2019פרופ בידר תודה על המענה
1. יש לי מוקפא מלפני שנתיים גיל 40 שהוא היחיד מכל הטיפולים ששרד והוא בלסטוציסט אני חושבת דרגה AB אני לא בטוחה אך זכור לי לפי דוח אסזותא שהרופא אמר שהוא מצויין להחזרה.
אני הבנתי מימך בפורום שעובר טרי הסיכויי שלו גבוה יותר להשתרש.
במידה ועובר גם שהוא מוקפא וטוב כרומוזומלית לרוב מניב הריון?
2. אני מכירה נשים שהרו טבעי עכשיו בגיל 43 שזה בודדות עקב הגיל ואני מבינה מימך שהסיכויי נמוך אך זה שהצלחתי להרות בגיל מבוגר בנסיון ראשון ומהלך הריון שאני מאחלת לכל אחת ללא שום כאב או צירים או מחיקת צוואר עדיין נותן במקרה שלי ספציפית סיכויי מסויים ? או שלפי דעתך אין טעם לנסות ולהחזיר את המוקפא וזהו ומה שיהיה יהיה בכל זאת קיבלתי כבר את המתנה
3. במידה והעובר המוקפא תקין האם זה שאני לאחר לידה מגביר את הסיכויי להשרשה או שזה לא קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
פרופ` דוד בידר09/01/20191.כל עובר יכול להניב הריון.
הדבר תלוי במספר גורמים.
גיל העובר, מצב לאחר ההפשרה וכו׳
בכל מקרה הסיכויים בגדילת נמוכים , וכאשר מחזירים קפוא יש פחות הצלחות.
2.תנסי להרות לבד ותשאירי את העובר למאוחר יותר.
3.לא קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)