הריון בסיכון מה זה אומר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הריון בסיכון מה זה אומר
    אנה
    24/01/2019

שלום.
    היום הייתי אצל רופא מעקב שלי של הריון. אני בת 45, נמצאת בשבוע +12, ההריון מהחזרת עובר מוקפא שאותם הקפאתי כאשר הייתי בת 38 (החזרה ראשונה הצליחה). עד עכשיו כל הבדיקות תקינות, שקיפות עורפית 0.9 מ"מ ועובר מתפתח מצוין.
    הרופא אמר לי שבגלל הגיל ההריון מוגדר כהריון בסיכון.
    אני לא כל כך מבינה מה זה אומר?
    אני בריאה, ללא מחלות, בעבר 3 לידות תקינות, ללא הפלות.
    האם זה אומר שאני אמורה לעבור יותר בדיקות? להיות במעקב יותר צמוד? אם כן, אילו בדיקות לעשות?
    אני לא מאלו שמורידות הילוך, טסתי לחו"ל לפני שבוע, עושה ספורט כל יום, האם צריך לשנות משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון בסיכון מה זה אומר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכון

פרופ` דוד בידר
    24/01/2019

הריון כלשהוא שאליו מתווסף משהוא נוסף היכול לסכן את ההריון הוא הריון בר סיכון גבוה יותר מהריון ללא תוספות.
    למשל מציאת לחץ דם, סכרת , מחלה אחרת קודמת כמו זהבת
    אדמתנית וכל תוספת אחרת מכניסה אישה להריון שהוא מסוכן לעומת הריון צעיר שאין לאישה שום בעיה אחרת.
    גם גיל נכנס לקטגוריה זו היות ובגיל יותר מבוגר יכולות להיות יותר בעיות בהריון. נכון שלפי תאורת הסיכויים לסיבוך כלשהוא ערב גיל הם קלושים בכל זאת גיל מדחק תפריד בסיכויים להופעות לחץ דם, סכרת ודברים אחרים כאשר משווים לגיל ,25 למשל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, ועוד שאלה

אנה
    25/01/2019

תודה פר' בידר על התשובה המפורטת.
    אבל, אם בעצם אין לי שום מחלות רקע, אני בריאה, משקל תקין, לחץ דם תקין, אין סכרת, אז אין צורך להיות במרפאה של הריון בסיכון, כי בעצם שום דבר כאן לא מסכן אותי או את ההריון, פרט לגילי שסטטיסטית הוא זה שיכול לגרום ליותר סיכון.
    הרופא גם לא הפנה אותי למרפאה של הריון בסיכון, אמר שכרגע הכל תקין, כל הבדיקות תקינות, אז ככל הנראה בעצם זו רק ההגדרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

פרופ` דוד בידר
    25/01/2019

בעיקרון ,כן.
    עקב גיל תמיד מתייחסים לעניין של יותר סיכוי למשהוא נוסף לעומת גיל צעיר.
    בעל אופן את לא חייבת להיות ביחידה לסיכון מוגבר אם הרופא שלך לא חושב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו