מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רעלת הריון- האם לקיחת אספירין תמנע אותה?גלי01/03/2019
שלום,
אני בת 47 ובהריון מתרומת ביצית של בחורה בת 25,
אני בריאה בכל הפרמטרים ורק בגלל הגיל הופניתי למעקב להריון בסיכון כרגע בשבוע 21.
השאלות שלי הן אלו:
1.הבנתי שרעלת הריון קשורה לשיליה- האם העובדה שהשיליה של העובר שלי היא צעירה כגיל התורמת לא מוציאה אותי מהסיכון לרעלת רק בגלל הגיל שלי?
2. רופאת המעקב הציעה לי לקחת אספירין למניעת התפתחות רעלת הריון- האם להתחיל לקחת בשבוע 21 זה לא מאוחר מידי?- שהרי כלי הדם מהשיליה לעובר כבר מקובעים משבוע 16.
3. לוקחת כמוסות של שמן דגים (אומגה 3) שידועים בדילול הדם, האם זה יכול להחליף את האספירין (מיקרופירין) או לחילופין עוזר בדילול הדם כשלעצמו ומוריד את הסיכון לרעלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר01/03/20191.רעלת הריון מופיעה , לרוב, בהריון ראשון וזה לא קשור לשליה צעירה או מבוגרת , אלא לעצם העובדה שזה הריון ראשון וכן למבנה הגנטי של כלי הגם שלך.
2. אספירין יכול לעזור אך לוקחים זאת מהתחלת הריון.
בכל אופן הייתי נותן לך להתחיל גם עכשיו. בכל אופן אם לוקחים אספירין זה לא תמיד מונע רעלת.
3. אומגה לא מונעת רעלת הריון, לקיחת אומגה, בספק רב עוזרת למשהוא בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך...
גלי02/03/20191. האם כל אישה בהריון ראשון היא בסיכון לרעלת הריון בכל גיל?
אם כן, האם נותנים לה טיפול מונע כלשהוא? אם לא, אז למה אישה מבוגרת הרה כן צריכה טיפול מונע?
2. מאיזה שבוע של ההריון רצוי להתחיל אספירין?
3. אספירין חודר שיליה ויש לכן השפעה גם על טסיות העובר.
מדוע לא נותנים קלקסן מניעתי לאשה שאינו חודר שיליה במקום אספירין? האם גם קלקסן מתחילים באותו שבוע של אספירין מניעתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר03/03/20191.רעלת הריונית אופיינית להריון ראשון.
יש טסט שאפשר לבדוק למי לתת או לא אספירין.
2.סביב 16, אך גם בגיל הריון שלך אפשר
3.קלקסן לא ניתן למנוע רעלת אלא ניתן אם יש גורמי קרישה שמצדיקים מתן התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הטסט...
גלי03/03/20191."יש טסט שאפשר לבדוק למי לתת או לא אספירין."- מהו הטסט הזה וממי מבקשים? האם התוצאות מהירות?
2. האם הטסט בודק בעצם אם מתן אספירין ימנע רעלת באופן ספציפי אצל אותה אשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעלת
פרופ` דוד בידר03/03/2019אף טיפול לא יכול למנוע רעלת.
במתן אספירין לקבוצה בסיכון זה יכול לעזור אך לא לכולם.
את הבדיקה יש לברר אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לשאול- אם במשפחתי מדרגה ראשונה אמא, אחיות וכו'
גלי03/03/2019לא היתה ב"ה רעלת הריון למרות שהרו חלק ממהריונות גם בגיל מבוגר, האם זה מוריד את הסיכון שלי לרעלת?
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעלת
פרופ` דוד בידר03/03/2019לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)