בדיקת דם של שקיפות עורפית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם של שקיפות עורפית
    דנה
    03/03/2019

שלום, בשבוע 12+4 עשיתי שקיפות עורפית. לפי שקיפות העובר כבר היה בגודל 13+1. יום למחר בצעתי בדידת דם. כ5 ימים אחר כך התקשרו ונאמר לי שלא נלקח מספיק דם לבדיקה ואני צריכה לחזור שוב רק על בדיקה 6 ימים אלרי שקיפות. לפי תאריך ווסט עובר 13+1, לפי אולטרסונד של שקיפות בכלל 13+7. האם תוצאות של בדיקת דם + שפיר אם הפרש של 6 ימים בינהם תהיה אמינה? חשוב לציין שמי שפיר לא אופציה בגלל דלקת כרגע ועלויות מאוד גבוהות בשבילי כרגע....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם של שקיפות עורפית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחות אמינה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/03/2019

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות אם הפרש שבוע

דנה
    03/03/2019

רוצה להשלים. הייתי עכשיו אצל רופא נשים, שכבת בערך 0.2 (בדקנו דרך אולטרסאונד רגיל), הייתה לפני שבוע 1.3. אני מבינה שהם מכניסים נתון ישן לצורך שיקול. השאילה שלי אני כזאת: האם תשובה תהיה פחות אמינה לכיוון יותר סיכון למחלה או פחות סיכון למחלה? אני פשוט לא מכירה את הנוסחה שהם משתמשים לערכה ומנסה לחשוב בהגיון מתמטי... היות ואין לי מה לעשות חוץ מזה...
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנל הבדיקות מורכב בין תאום משתנה של התשובות שבחלקן צריכות להיות גבוהות יותר ובחלקם נמוכות יותרו וההשתנות היא פונקציה של גיל ההיריון מול הבדיקת-לכן אמינות הבדיקה פוחתת לכל כיוון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/03/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות אם הפרש שבוע

דנה
    03/03/2019

תודה רבה על העזרה. אשמח לשמוע את דעתך אישית לא רפואית. אם כל הבדיקות כולל שקיפות וסקירה אחריה היו תקינות. האם יש הצדקה לחשוב על דיקור מי שפיר רק על סמך טעות האפשרית בחישוב?
    מבינה חשיבות רפואית של החלטה ולא מבקשת להחליט במקומי, חס וחלילה, פשוט מודאגת ולא יודעת אם יש יש על מה לדאות או לא. תודה בכל זאת על מענה מהיר ויעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהיה בהצלחה ובשורות מצוינות

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    04/03/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו