עובר מתקדם בהתפתחות ב-6 ימים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עובר מתקדם בהתפתחות ב-6 ימים
    דנה
    07/03/2019

שלום רב, אני אחרי החזרה של עובר טרי בן 5 ימים. כך שחישוב גיל הריון היה די מדויק כולל 5ימים של עובר, ועד שבוע 10 היה תואם גם לפי בדיקת אולטרסאנד. בשקיפות עורפית פתאום נאמר שעובר לפי משקל מתקדם ב6 ימים, כך גם בבדיקות אחר כך. אני לא הצלחתי להבין או שעובר יותר "שמן" או שהתפתחות יותר מהירה... בעיה שקבעתי בקירה מוקדמת לשבוע 16+6, ועכשיו זה נראה לי רחוק מדי, במדי ואצרך לעשות דיקור מי שפיר.... אשמח לשמוע דעתך לגבי שקיפות מוקדמת?
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר

פרופ` דוד בידר
    07/03/2019

לא שוקלים עובר בזמן שקיפות. יכול להיות שהמדידה הוא שבוע יותר מאשר הממוצע וזה לא אומר כלום כי יש טווחים לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר מתקדם

דנה
    07/03/2019

תודה רבה,
    בדיקה מומלצת מ14-16. אבל קבעו לי ל16+5, ורופא של סקירה אמר שעדיף בטני ולא וגינאלי... אבל עכשיו לפי אולטרסאונד עובר היה 17+4, ואני פשוט לא מוצאת תור פנוי במקום אחר. האם עדיין יראו כל מה צריך בסקירה? פשוט הריון ראשון ואני מאוד מבולבלת מכל הדברים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין ראוי לבצע את הבדיקה כדי לשקול את מכלול האמצעים לאבחון טרום לידתי

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    07/03/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מוקדמת

דנה
    07/03/2019

תודה רבה על מענה מהיר, השירות הזה לא מובן מעליו ובאמת חשוה ועוזר. אז שוב תודה רבה.
    רק שאילה קטנה נוספת ממה שהבנתי ממזכירה הגבלה היא על מנת לאפשר סקירה מוקדמת לפני דקירת מי שפיר. וגיל הריון לא כל כך חשוב ושבוע של איחור לא תשפיע על אמינות הבדיקה. כי זה מה שחשוב לי כרגע, אמינות של סקירה. אשמח לדעתך, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

פרופ` דוד בידר
    07/03/2019

לא קובעים גיל עובר לפי אולטרה סאונד אלא לפי וסת אחרון .
    ככה שאין בעיה לעשות את הבדיקה בטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו