הסרת מחיצה ברחם- התייעצות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הסרת מחיצה ברחם- התייעצות
    נועה
    07/03/2019

שלום, אשמח לקבל חוות דעת.
    בבדיקה גניקולוגית שגרתית אובחנה אצלי מחיצה ברחם. אני גרה בארה״ב ונראה שהפרוצדורה קצת שונה מהארץ. הגינקולוגית הפנתה אותי למרפאת פוריות. כבר עשיתי אולטראסאונד תלת מימדי ו-MRI. בשניהם ניתן היה לראות שהמחיצה מלאה וחייב להסיר אותה.

שתי שאלות:

הרופא קבע לי תור לצילום רחם. ממה שהבנתי נראה שצילום רחם נועד בכלל לבדוק את החצוצרות ולא את הרחם עצמה? נשמע לי קצת מוזר כיוון שמעולם לא עברתי הפלה או הייתי בכלל בהריון אז לא ברור לי אם יש קשר בין צילום רחם להסרת מחיצה. כבר ברור לכולם שהמחיצה היא מלאה ויש צורך בניתוח לפני כניסה להריון.

חוץ מזה, הייתי אצל שני רופאים שונים. הראשון הסביר שהניתוח להסרת המחיצה מבוצע דרך הטבור, מה שלא שמעתי מעולם, לכן הלכתי לחוות דעת נוספת.
    הרופא השני הסביר שהוא עושה היסטרו ניתוחית במהלכה מוכנס בלון כלשהו לרחם למשך חודש כדי למנוע הידבקויות. יכול להיות שיש שתי שיטות לבצע את הניתוח? לגבי היסטרו- ממה שקראתי בארץ הניתוח מבוצע ללא הבלון. האם יש תועלות כלשהי או סיכונים כלשהם מהבלון? אני חוששת שהרופא השני קצת מיושן ומתלבטת אם ללכת לחוות דעת שלישית.
    אשמח לשמוע את דעתכם, תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת המחיצה נעשית בהיסטרוסקופיה ניתוחית,השימוש בסלון מיותר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/03/2019

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכונים בהכנסת בלון?

נועה
    08/03/2019

הרופא האמריקאי טוען שכל ניתוח מסוג זה מתבצע עם בלון.
    אשמח להבין מה תפקיד הבלון ומה הסיכונים בהכנסתו?
    האם מומלץ לעבור את הניתוח אצלו עם הכנסת הבלון או שעדיף לחפש רופא שנוקט בשיטה המקובלת?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההחלטה הנה לפי שיקולייך

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/03/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי מדובר ברחם שלי, והשיקולים שלי מבוססים על אפס הבנה של הניתוח או הסיכונים

נועה
    11/03/2019

ולכן רציתי להתייעץ עם גורם מקצועי שאני מבינה את שפתו.
    תודה רבה בכל זאת על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאמור ציינתי שהגישה העכשווית אינה עושה שימוש בבלון בעת הניתוח ההיסטרוסקופי להסרת המחיצה,הבחירה באופציה אחרת הנה לשיקולו של המטופל

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/03/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

נועה
    14/03/2019

מעריכה את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/03/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו