מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסרת מחיצה ברחם- התייעצותנועה07/03/2019
שלום, אשמח לקבל חוות דעת.
בבדיקה גניקולוגית שגרתית אובחנה אצלי מחיצה ברחם. אני גרה בארה״ב ונראה שהפרוצדורה קצת שונה מהארץ. הגינקולוגית הפנתה אותי למרפאת פוריות. כבר עשיתי אולטראסאונד תלת מימדי ו-MRI. בשניהם ניתן היה לראות שהמחיצה מלאה וחייב להסיר אותה.
שתי שאלות:
הרופא קבע לי תור לצילום רחם. ממה שהבנתי נראה שצילום רחם נועד בכלל לבדוק את החצוצרות ולא את הרחם עצמה? נשמע לי קצת מוזר כיוון שמעולם לא עברתי הפלה או הייתי בכלל בהריון אז לא ברור לי אם יש קשר בין צילום רחם להסרת מחיצה. כבר ברור לכולם שהמחיצה היא מלאה ויש צורך בניתוח לפני כניסה להריון.
חוץ מזה, הייתי אצל שני רופאים שונים. הראשון הסביר שהניתוח להסרת המחיצה מבוצע דרך הטבור, מה שלא שמעתי מעולם, לכן הלכתי לחוות דעת נוספת.
הרופא השני הסביר שהוא עושה היסטרו ניתוחית במהלכה מוכנס בלון כלשהו לרחם למשך חודש כדי למנוע הידבקויות. יכול להיות שיש שתי שיטות לבצע את הניתוח? לגבי היסטרו- ממה שקראתי בארץ הניתוח מבוצע ללא הבלון. האם יש תועלות כלשהי או סיכונים כלשהם מהבלון? אני חוששת שהרופא השני קצת מיושן ומתלבטת אם ללכת לחוות דעת שלישית.
אשמח לשמוע את דעתכם, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת המחיצה נעשית בהיסטרוסקופיה ניתוחית,השימוש בסלון מיותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכונים בהכנסת בלון?
נועה08/03/2019הרופא האמריקאי טוען שכל ניתוח מסוג זה מתבצע עם בלון.
אשמח להבין מה תפקיד הבלון ומה הסיכונים בהכנסתו?
האם מומלץ לעבור את הניתוח אצלו עם הכנסת הבלון או שעדיף לחפש רופא שנוקט בשיטה המקובלת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההחלטה הנה לפי שיקולייך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי מדובר ברחם שלי, והשיקולים שלי מבוססים על אפס הבנה של הניתוח או הסיכונים
נועה11/03/2019ולכן רציתי להתייעץ עם גורם מקצועי שאני מבינה את שפתו.
תודה רבה בכל זאת על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור ציינתי שהגישה העכשווית אינה עושה שימוש בבלון בעת הניתוח ההיסטרוסקופי להסרת המחיצה,הבחירה באופציה אחרת הנה לשיקולו של המטופל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
נועה14/03/2019מעריכה את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)