פרוטוקול קצר להפריה בגיל מבוגר

מנהל הפורום

פרופ` דוד בידר
פרופ' דוד בידר
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • פרוטוקול קצר להפריה בגיל מבוגר
    אלון
    17/04/2019

    שלום לכם.
    אתמול הייתי עם אשתי אצל הרופא.
    גילה כזכור 44.5 ו-6 המחזורים האחרונים היו קצרים בני 20 עד 23 ימים למחזור.
    המחזור האחרון היה 23 והסתיים ב6.4
    אתמול בערב (יום שלישי)ביום 11 הוא אמר על סמך בדיקת הדם מהבוקר שהביוץ היה יום-יומיים לפני זה(בראשטו-שני)והציע שהיא תתחיל ליטול דקפפטיל במסגרת פרוטוקול ארוך כהכנה למחזור המיועד לטיפול והאמור להתחיל בסביבות 27-28 לחודש.
    בהפריה שהיתה לפני 9-10 חודשים היא עשתה פרוטוקול קצר שהתחיל ביום 2 למחזור וכלל גם דקפפטיל והיה אז הריון כימי.
    היא אמרה לו אתמול שהיא לא מוכנה לעומס הורמונלי כה כבד בפרוטוקול הארוך הנוכחי שהוא מציע ולכן הוחלט על פרוטוקול דומה לפעם הקודמת שאמור להתחיל עם קבלת הדימום הוויסתי בסוף החודש.ובמרשמים שהוא הוציא היה גם דקפפטיל 0.1
    האם כתוצאה מכך שלא יהיה הפעם פרוטוקול ארוך המתחיל עם דקפפטיל בחציו השני של המחזור שלפני המחזור המיועד לטיפול אלא יהיה פרוטוקול המתחיל רק עם קבלת הדימום הוויסתי הבא,ובהתחשב בגיל,במחזורים הקצרים ובביוץ המוקדם הסיכויים להצלחה יורדים או שלא בהכרח?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ישנם אמצעים רבים לאזן את התגובה השחלתית כדי למנוע ביוץ מוקדם תוך שימוש בדקפפטיל,צטרוטיד,סינרל,גלולות למניעת היריון-חזקה על הרופא שלך שיתאים את אחד הכלים שבידיו על מנת לבצע הליך השריית ביוץ אופטימאלי בנסיבות הגיל והתגובה של המטופלת

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/04/2019

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרוטוקול

    פרופ' דוד בידר
    17/04/2019

    פרוטוקול קצר עדיף בגיל זה ולא קשור לזמני ביוץ ולא למחזורים קצרים אלא למצב ההורמונלי האחרון שנלקח בוסת.
    אם הייתם שולחים את הבדיקות האחרונות אפשר היה להגיד מה בכלל לעשות.
    אתם מתמקדים בפרוטוקול ולא מה הם הסיכויים בכלל.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות הבדיקות האחרונות

    אלון
    17/04/2019

    להלן התוצאות מיום 4 למחזור בבדיקה מלפני חודש
    פרוגסטרון 0.5
    FSH היה 6.12
    פרולקטין 406
    LH היה 3.22
    פרוגסטרון 0.5
    TSH היה 2.07
    האם פרוטוקול בנסיבות אלה שמתחיל בווסת ולא לפני זה והכולל בתוכו גם שימוש בדקפפטיל הוא בסדר?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הוספת ערך האסטרדיול שנישכח מקודם

    אלון
    17/04/2019

    ערכו היה 219
    (ופרוגסטרון 0.5 נירשם מקודם בטעות פעמיים ולא פעם אחת)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרוטוקול

    פרופ' דוד בידר
    17/04/2019

    פרוטוקול קצר יכול להיות גם עם דקפפטיל 0.1.
    בכל אופן עדיף להתחיל גירוי מהוסת בגיל זה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גירוי מהוסת בגיל מבוגר

    אלון
    17/04/2019

    ציינת שעדיך להתחיל גירוי מהוסת.
    הכוונה לגירוי שחלתי אני מניח.
    מהוסת הכוונה מוקדם ככל האפשר?מיום 2 למשל?
    ואז בעצם זה ניקרא פרוטוקול קצר.כך הבנתי.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גירוי

    פרופ' דוד בידר
    17/04/2019

    מיום 2.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


