שאלה לגבי החזרת מוקפאים

מנהל הפורום

פרופ` דוד בידר
פרופ' דוד בידר
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה לגבי החזרת מוקפאים
    גלית
    18/04/2019

    פרופ בידר שלום ברשותך 3 שאלות

    ראשית תודה שאתה שוב בפורום.

    אני בת 43 עוד מעט ולפני 3 חודשים ילדתי לאחר הריון טבעי ומפתיע תינוקת בריאה בשבוע 40 בניתוח קיסרי וזהו קיסרי מס' 2.

    בגיל 38 התחלתי IVF ולאחר כישלון של 5 שאיבות הפסקתי אך נשארתי עם מוקפאים בטיפול האחרון והייתי רוצה להחזיר מוקפא בלסטוציסט.

    1. אני רק 3 חודשים לאחר ניתוח ואיזור הניתוח קצת עדיין רדום האם אפשר לחכות פחות משנה או שצריך לבדוק מצב צלקת?

    2. מה הסיכויי שמוקפאים ביום ה-5 יניבו הריון שלפי הבנתי מהרופא טובים להחזרה מגיל 40 כאשר בגיל 42 נכנסתי להריון טבעי מביצית שלי כלומר האם זה משפר את הסיכויי שהם טובים עם הרתי שנתיים לאחר השאיבה טבעי?

    3. אני לא מעוניינת בלקיחת הורמונים יותר ויש לי ווסת ממש סדירה מאז הלידה כל 30 יום בדיוק האם אפשר להחזיר ללא הורמונים בכלל?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה

    פרופ' דוד בידר
    18/04/2019

    1.אפשר לחכות פחות משנה, זה צלוי ברופא המטפל והבית חולים בו נותחת.
    2. הסיכויים של כל עו ר מוקפא תלוי בגיל שלך ואיך ישרדו את ההפשרה.
    עוברים בגילים אלה, סעפיכויי קליטה לאחר הפריה נעים סביב 10%.
    3.אם המחזור הולך בסדר אז אפשר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הריון לאחר ניתוח קיסרי

    גלית
    18/04/2019

    פרופ בידר תודה על תגובתך

    אני ילדתי בקיסרי באסף הרופא ונאמר לי במפורש שאסור שנה להרות וגם לאחר שנה צריך לבדוק אצלם מה מצב הצלקת וההריון הבא במידה ויהיה חייב להיות מעקב צלקת אצלם במשך כל ההריון זה מה שנאמר לי.

    האם זאת לא הנחיה מוגזמת קצת ?כי ילדתי בהריון הראשון בקיסרי ובהריון השני לא היה שום בעיות כל ההריון וילדתי בשבוע 40 עקב ירידת מים בסך הכל

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חזקה על הרופאים באסף הרופא שהערכתם הנה ממידע ממקור ראשון

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/04/2019

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קיסרי

    פרופ' דוד בידר
    18/04/2019

    יש חילוקי דעות בין חצי שנה לשנה.
    כמה שאני זוכר הייתה לך בעיה בצלקת שלא אובחנה על ידי הרופא המטפל שלך והתגלתה רק בלידה עצמה.
    בכל אופן הייתי מחזיר עובר או מנסה להרות אחרי שמונה חודשים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


