הבשלת ביציות לפני שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הבשלת ביציות לפני שאיבה
    ....
    02/05/2019

לאחר כמה שאיבות עם רוב של ביציות לא בשלות הרופא הציע לעבור לפרוגבריס מתוך מחשבה שזה אולי יעזור להבשיל טוב יותר את הביציות.
    נשאבות לי לא מעט ביציות אבל אין הפריות. אני בת 39. השאיבות מתבצעות לאחר שיש לפחות 3 ביציות בגודל 17-19 .
    רק שהפער בין הגדולות לקטנות הוא גדול. מחזור אחרון מתוך 11 ביציות שנשאבו 4 מהם היו בשלות והיו 2 הפריות בסהכ.
    בסבב לפני שאבו 19 ביציות הופרו 5 בסהכ. 3 הוחזרו. הייתי בגירוי בשני הסבבים. עם מינון נמוך של מונפור וגונל(112.5) .
    האם מעבר לתרופה אחרת יכול להיות יעיל? האם יש יתרון לפרוטוקול שמתחיל בשילוב של שני ההורמונים? אני מגיבה יפה אבל משהו לא עובד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבשלת ביציות לפני שאיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדלה

פרופ` דוד בידר
    03/05/2019

לא התרופות קשורות לבשלות ביציות.
    אני משער שהיו הרבה זקיקים קטנים עקב תגובה הדומה לשחלות פוליציסטיות.
    ראשית לא צריך הרבה ביציות בשלות להצלחה.
    בכל אופן אם שאבו 19 ביציות , ואחוז הפריות הוא נמוך, הדבר קשור בניהול הפרוטוקול ולא בסוגי התרופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. כלומר אפשר להשאר באותו הפרוטוקול פשוט להתאים מינונים?

...
    03/05/2019

האמת שזאת ההתלבטות שלי כי בסהכ הגבתי לתרופות.יכול להיות שפשוט צריכים לשאוב לי בזקיקים גדולים יותר? היה לי סבב של פספוס ביוץ לכן הרופא כנראה חושש.
    אין לי שחלות פולציסטיות.למעשה הרופא די לא האמין שאגיב בגילי בגירוי יתר. הגעתי בפרוטוקול של 225 מונפור וגונל לאסטרוגן של 23000.השאיבה התבצעה כשהפרוגסטרון נשק ל5. חששתי שאולי מדובר באיכות הביציות לאור הגיל. ואני שמחה שאתה אומר שזה כנראה עניין של פרוטוקול .עייפתי מסבב כל חודש עם גירוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר

פרופ` דוד בידר
    03/05/2019

בערכים אלו של אסטרוגן ופרוגסטרון , זה דמוי תגובה של שחלות פוליציסטיות.
    לא כל כך התרופות משנות אלא ניהול הפרוטוקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו