שאלה לפרופ בידר הריון בגיל מבוגר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר הריון בגיל מבוגר
    שלי
    12/05/2019

פרופ בידר שלום

5 שנים ניסיתי להרות ולא הצלחתי בסוף בגיל 43.5 ילדתי תינוקת בריאה לאחר הריון טבעי ותקין .

האם יש הסבר מדוע בגיל צעיר יותר לא הושג הריון ובגיל כזה מבוגר נקלטתי ולא מטיפולי פירייון ? הרי גיל 43 להיקלט לפי הבנתי הוא גיל שהסיכויי אפסי להשגת הריון . אני מנסה להבין אם אין הריון 5 שנים זה אומר שיש רזרבה שחלתית נמוכה אך בגיל כזה מבוגר פתאום אין רזרבה שחלתית נמוכה ? fsh היה 7

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון בגיל המבוגר

פרופ` דוד בידר
    13/05/2019

כאשר מטפלים לאורך שנים בנושאי פריון יש כל מיני דברים יוצאים מהכלל
    יוצא מהכלל רק מחזק את הכלל.
    באפן כללי מה שארע אצלך זה לא משהוא שכיח. גם לשרה אימנו קרה דבר דומה וזה הצחיק אותה, כי היא הבינה שזה משהוא חא רגיל.
    פשוט , סטסטיסטי זה קורה נדיר אך קורה. פשוט יצאה ביצית תקינה מיני רבות לא תקינות.
    גם טיפולי פריון בעבר גורמים לכך.
    ככה שלא צריך כל הזמן לתהות בענייני פריו. כאן מדובר בסיכויים להרות ואף פעם הסיכויים לא אפס עד גיל מסויים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר הריון בגיל מבוגר

שלי
    16/05/2019

פרופ בידר שלום

אכן מה שקרה לי זה לא שכיח וכמו שציינת פשוט יצאה ביצית תקינה מיני רבות לא תקינות.

אז אפשר להבין שגם בגיל צמבוגר יכול להיות ביציות ממש בודדות תקינות לעומת רוב לא תקין.

האם זה שיצא לי ביצית אחת תקינה יכול להיות מצב שיקרה שוב נס שכזה בגילי? כלומר עצם זה שבגיל הזה היתה ביצית תקינה יכול להיות שיש עוד או שהסיכויי נמוך? ילדתי ממש עכשיו ומהלך הריון היה מצויין ללא בעיות עד שבוע 40 בדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ` דוד בידר
    16/05/2019

אני חושב שלא יקרה כי תהיה כבר בת 45.
    ניסים תמיד יכולים לקרות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו