רירית דקה לפני ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` דוד בידר
פרופ' דוד בידר
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • רירית דקה לפני ביוץ
    גלית
    15/05/2019

    אני בחודש הפסקה מטיפולים. מתכננת החודש לנסות טבעי. אנחנו מהלא מוסברים . בדרכ לפני ביוץ הרירית שלי 11-12. היום התחלתי מעקב זקיקים לתזמון ביוץ. יום 9 נמצא זקיק 17 ממ. רירית 5.3! חריגה בהחלט כי לרוב בטיפולים האסטרוגן שלי מאוד מאוד גבוה ומקבלת דקפפטיל. בבדיקות דם אסטרוגן 358 פרוגסטרון פחות מ0.8 . 1. האם הירידה המשמעותית בעובי הרירית היא תוצאה של כל הטיפול הפרוגסטרוני התמיכתי שקיבלתי ? האם הנזק הוא פרמננטי? 2. האם כדאי להוסיף אסטרופם 2×3 (הרופא הציע).האם זה יספיק כדי לאושש את הרירית לפני הביוץ? 3. מתי צפוי הביוץ לאור הנתונים ? תודה מראש.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רירית

    פרופ' דוד בידר
    15/05/2019

    באיזה ערכים האסטרוגן?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Pmol

    גלית
    15/05/2019

    לציין שלפני הטיפולים זקיק אחד העלה את האסטרוגן ל1800 .
    בטיפולים מגיעה לערכים מעל 10000.
    לא היתה לא לא בעיית רירית ולא אסטרוגן.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רירית

    פרופ' דוד בידר
    15/05/2019

    רמת האסטרוגן נמוכה בשביל לתת רירית יותר עבה.
    לחזור על הבדיקה ביום ו או א.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סליחה רואה שבטעות נשלחה ההודעה כמה

    גלית
    15/05/2019

    פעמים.
    השאלה אם אחזור על הבדיקות רק ביום שישי לא יהיה כבג ביוץ? לא כדאי ליטול אסטרופם כדי לעבות את הרירית ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רירית

    פרופ' דוד בידר
    15/05/2019

    לר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רירית

    פרופ' דוד בידר
    16/05/2019

    לא כדאי לקחת אסטרופם אלא לחזור על הבדיקות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הערך הוא בpmol

    גלית
    15/05/2019

    לציין שעד לפני הטיפולים(עברתי 2) כל זקיק העלה אצלי את האסטרוגן ל1100-1800. בטיפולים הגעתי לגירוי יתר כבר ביום ה9 . ותמיכה קיבלתי רק קרינון תמיד. ממש חוששת שהפרןגסטרון שיבש את הרירית.
    והאם צריך להתייחס לזה בסבב הבא?
    הרופא המליץ כרגע על אסטרופם 2 כדורים 3 פעמים ביןם.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הערכים בpmol

    גלית
    15/05/2019

    אני מודאגת כי לא היתה לי בעיית רירית מעולם.גם בביוץ טבעי לפני הטיפולים הרירית שלי היתה 12. (עברתי בסהכ 2 טיפולים עם תמיכה בהחזרה של קרינון בלבד) האסטרוגן תמיד עולה למעל 10000 בטיפול מאוד מהר. האם זה מהתמיכה של הפרוגסטרון? יש צורך להתייחס לזה בטיפול הבא בסוף החודש או שהרירית תשקם טת עצמה?
    והאם כרגע לקחת 2×3 אסטרופם עד הביוץ יכול לעזור?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עדיין קיים סיכוי שהרירית תתעבה ותחצה את הרף הנדרש

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/05/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקות חוזרות מהיום

    גלית
    16/05/2019

    צהריים טובים.
    לא ראיתי את תשובתיכם האחרונה אתמול ונטלתי אסטרופם (2 מנות) בהנחיית הרופא.הבוקר כבר לא לקחתי.
    באולטרסאונד זקיק 16(ועוד קטנים מתחת ל10) רירית עלתה ל7.3 .
    בדיקות דם אסטרוגן 2300 ,פרוגסטרון פחות מ0.8 .
    איך ממשיכים מכאן?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מוטרדת מאוד ממש אשמח לעזרתכם

    גלית
    17/05/2019

    מוטרדת מאוד. כאמור שלשום לקחתי את האסטרופם ליום. אתמול לא. המדדים היו אסטרוגן 2390.פרוגסטרון קטן מ0.8 ץזקיק 16.ללא נוזל. היום זקיק 16. רירית 6.3 . ללא נוזל. בבדיקות מעבדה האסטרוגן ירד ל149. פרוגסטרון 1. האם השתבשו לי הערכים בגלל האסטרופם שנטלתי? איך ממשיכים מכאן? לא יהינ ביוץ החודש? האם האסטרוגן יכול לרדת בבת אחת ככה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הרופא שלי בחו"ל דיברתי עם רופא מחליף

    גלית
    17/05/2019

    הוא טען שזה זקיק "חלש" ואולי עוד יבייץ . וליטול 2 אסטרופם ליום עד יום ראשוו ולחזור על הבדיקה.נשמע לי מוזר. אשמח לדעתכם מה קרה כאן.מעולם לא פיספסתי ביוץ.הןא סדיר על השעון.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הבנתי שזה מהאסטרופם.האם לחכות ליום ראשון או ליטול כן אסטרופם?

    גלית
    17/05/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הבנתי

    פרופ' דוד בידר
    17/05/2019

    היה ביוץ על זקיק 16.
    כאשר יש ביוץ האסטרוגן יורד ומתחיל לעלות הפרוגסטרון .
    אין פה עניין של ״חלש״ ו אסטרוגן, לכן, מיותר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה.האם יש טעם לקיים יחסים היום או שהביוץ לגמרי עבר?

    גלית
    17/05/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה נוספת פרופ' בידר

    גלית
    17/05/2019

    אם היה ביוץ הזקיק לא היה אמור לא להעלם היום?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ביוץ

    פרופ' דוד בידר
    17/05/2019

    אפשר יחסים.
    זקיק שמבייץ הופך לקופיף צהוב ויכול להראות באולטרה סאונד כזקיק

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אני מבינה מה שאתה מסביר לגבי האולטרסאונד

    גלית
    17/05/2019

    אבל אם היה ביוץ הפרוגסטרון לא היה צריך לעלות משמעותית יותר? הוא היום רק 1 . האם אין מצב שהפסקת הגירוי על ידי האסטרופם (למרות שנטלתי רק יום אחד) היא זאת ששיבשה את הנתונים וגורמת שאולי לא יהיה ביוץ החודש(כפי שנאמר לי על ידי פרופ' אשכנזי) .
    האמת שאני מעדיפה כרגע לדעת שהיה ביוץ מאשר שאולי משהו השתבש:ולא יהיה בעיקר כי אני צריכה להתחיל סבב ביום ה21 ולא רוצה לדחות אותו יותר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ביוץ

    פרופ' דוד בידר
    18/05/2019

    אם תבדקי שוב פרוגסטרון הוא צריך לעלות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה פרופ' בידר

    גלית
    18/05/2019

    ביצעתי בדיקת ביוץ אתמול היתה עם שתי פסים כמעט זהים. היום כבר הפסים באותו צבע . יש הפרשות מרובות שהתחילו אתמול.קיימנו יחסים ליתר בטחון.
    מחר אחזור על הבדיקות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עדכון מעקב זקיקים מהבוקר

    גלית
    19/05/2019



    הבוקר חזרתי על מעקב הזקיקים. הזקיק שהיה 16 התכווץ .הוא 9 כרגע. הרירית ירדה ל5. אין נוזל. במקום זה גדלו כמה זקיקים שלא היו לפני. (לפני היה רק אותו) . שחלה ימין-9,9,7,9 שחלה שמאל-9 ביצעתי בדיקות דם.אצרף תוצאות בצהריים . האם זה אומר שלא יהיה ביוץ החודש? האם כדאי כן להשתמש בגונל כדי להגדיל אותם? איך לדעתך הכי נכון להמשיך מכאן? בעיקר מוטרדת מכך שהסבב הכנה לשאיבה הבאה ידחה לי עוד.


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הבוקר

    פרופ' דוד בידר
    19/05/2019

    לחכות לבדיקות הדם.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות בדיקות הדם

    גלית
    19/05/2019

    הגיעו הבדיקות.אסטרוגן 668 . פרןגסטרון 0.8
    מבינה שלא היה ביוץ. האם יתכן ועוד יהיה? איך כדאי להמשיך מכאן?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות

    פרופ' דוד בידר
    19/05/2019

    הצוצאות מראות על נפילה של ערכי האסטרוגן ופעילות לא תקינה של השחלה במחזור הזה.
    יתכן ש אסטרופם תרם לכך אך מה שצריך לעשות זה להפסיק טיפול ולהכין את הפרוטוקול הבא אחרת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אני לא על פרוטוקול

    גלית
    19/05/2019

    עקבתי אחרי הביוץ בניסיון לתזמן טבעי. אני אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך ביום ה21 . אין לי בעיות ביוץ עד כה.
    השאלה היא מה יקרה מכאן-האם יהיה ביוץ החודש? (בכז האסטרוגן עלה מ149 ל669 ביומיים האחרונים) תהיה וסת ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרוטורול

    פרופ' דוד בידר
    20/05/2019

    אם רוצים לעשות פרוטוקול ארוך ,במצבך ,צריך להתחיל גלולת ל10 ימים ובאמצע גלולות לתת דקפפטיל.
    לאחר הגלולות יגיע וסת ואפשר להתחיל טיפול.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה שאלה נוספת להבהרה

    גלית
    20/05/2019

    הרופא אמר שנעקוב שוב מחר על הבדיקות והאולטרסאונד(מתוך מחשבה שאולי כן יהיה ביוץ לאור האסטרוגן שעלה) שאלתי מה יקרה אם לא יהיה ביוץ הוא אמר כמוך שאטול גלולות.
    אני שואלת כי לא בטוחה שהבנתי איך זה עובד (יש לי מחזור סדיר וביוץ סדיר שנים) נוטלים גלולות ואז בערך ביום החמישי מתחילים דקא ,כלומר בעצם מתחילים את הפרוטוקול הארוך במקביל לגלולות וממשיכים אל תוך הוסת? ואחרי 10 ימים של דקא נותנים מגרי שחלות( פרוגבריס בשילוב עם מונפור אצלי) מבלי בעצם לחכות לביוץ ?
    מודה לך מאוד על הסבלנות.אני מנסה לעשות סדר וקשה לי עם חוסר הידיעה ..

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ביוץ

    פרופ' דוד בידר
    20/05/2019

    הרג שמתחילים לקחת גלולות זה למעשה שני הורמונים שמופרשים אחרי הביוץ.
    לכן מתחילים דקפפטיל בגלולה 7 למשל וזה כאילו התחלת אחרי ביוץ.
    אחרי הפסקת הגלולות יגיע וסת ואז מתחילים זריקות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה על ההסבר המפורט.הבנתי לגמרי.מודה לך מאוד.

    גלית
    20/05/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • להמתין

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/05/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עדכון מהיום

    גלית
    21/05/2019

    טוב שהמתנתי .יש זקיק 18 .רירית עלתה ל10.8 .
    אסטרוגן 1602 .פרוגסטרון 1.3 .

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עדכון

    פרופ' דוד בידר
    22/05/2019

    חבל על כל המעקב והבדיקות והשאלות.
    כאשר הייתה ירידת האסטרוגן בפעם הראשונה היה צריך להתחיל גלולות ובהמשך דקפפטיל.
    לא היה צריך , אז, את כל המעקב שעשית.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


