מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר הפריותגלית27/05/2019
פרופ בידר שלום
ברשותך יש לי מס' שאלות אך אציין ש-FSH היה תקין התוצאה היתה 7 ושאר הבדיקות גם.
כפי שציינתי בעבר בגיל 39 התחלתי טיפוליי פיריון עברתי 5 שאיבות והיום במקרה ראיתי את הדוחות היו קרובה ל-100% הפריות כאשר חלק ב-ICSI וחלק לא אך הרוב הופרה ב-IVF רגיל . רוב ההפריות היו 14-16 ביציות .
1. בדיקת זרע מצויינת כולל הלוספירם אז מדוע מההתחלה היה צורך ב-ICSI ? גם בשיטת IVF רגילה הופרו יותר ביציות.
2.נעשו 5 שאיבות והצלחה רבה בהפריות והוחזרו עוברים בלסטוציסטים וגם עוברים ביום ה-3 .
היו החזרות של 3 עוברים וזה לא הניב כלום.
בסוף נכנסטי להיון טבעי לאחר שנה שהפסקתי טיפולי פיריון אז עם הריתי בסוף טבעי והיו יותר הפריות של ביציות ב-IVF ולא ב-ICSI אז למה לא היה הריון?
3. שאלתי את השאלה השנייה כי בטיפול האחרון נשאבו 16 בייציות הופרו 14 זה הטיפול היחיד שהפרו הכל ב-ICSI ולא ברור לי למה. בטיפול הזה הוחזרו עובר ביום ה-2 ו-2 עוברים ביום ה-5 גם הטיפול הזה כשל ונשארתי עם מוקפא בלסגטוציסט
האם לאור העובדה שהטיפול כשל לאחר החזרה של 3 עוברים מעיד על זה שגם המוקפא רוב הסיכויים לא תקין מגיל 40 ? או שעובר שמקפיאים הוא מספיק טוב מורפולוגית להחזרה ? כי בכל זאת 2 בלסטוציסטים הוחזרו ו-עוד עובר ביום ה-2 וכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר28/05/20191.בגיל מבוגר מתחילות רוב הביציות להיות לא תקינות וסיכויי ההריון יורדים מאוד. חלק מהנשים הרות בהפסקות הטיפול , שיתכן שקשור לגירוי השחלות.
2.כאשר הביציות מופרות גם בלי icsi אז לא צריך יותר לעשות זאת ואני לא יודע מה היו שיקולי הרופא המטפל.
תמיד יש סיכויים להרות גם ב מוקפא האחרון.
אי אפשר לדעת, בכלל, מתי יוצר העובר התקין שיקלט,
כל עוד את מגיבה כפי שאת מתארת יש עדיין סיכויים סבירים לגילך, גם בטיפולים וגם בהפסקות בין הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר עוברים ובייציות
גלית28/05/2019פרופ בידר תודה על תגובתך ברשותך יש לי עוד 2 שאלות
1. האם אני מבינה נכון שעובר שהוא תקין להקפאה הוא תקין מורפולוגית אך לא יודעים עם תקין מבחינת כרומוזומים ועובר טרי שהוחזר ולא הניב הריון לא היה תקין להקפאה עם היו מקפאים או שאין קשר?
2. ציינת שחלק מנשים הרות בהפסקת טיפולים ויתכן שזה קשור לגירויי שחלות אז מדוע פתאום יש בייצית תקינה לאחר הפסקת טיפולים ? גירויי שחלות לא יכול לייצר ביצית תקינה או שאני טועה? או שזה פשוט קורה כי אני שומעת המון על מקרים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר28/05/20191.מקפיאים עוברים שנראים תקינים מורפולוגית אך יתכן והמבנה שלהם לא תקין.
2.אישה נולדת עם כל הזקיקים בשחלה. לכל אחת יש מספר שונה שנע בין 200 אלף ל 500 אלף.
כל אישה בנויה גנטית אחרת ויכול להיות שבגיל 39-40 לחלק כבר לא תהיינה ביציות תקינות, לחלק קצת יש ולאחרות יש יותר.
לאחר גירוי שחלתי יש יש ביוץ ממספר רב של זקיקים.
אחרי זקיקים אילו באים אחרים והגירוי גורם לפעמים ליציאת ביצית תקינה יותר מהר.
בכל אופן הצלחה פתאומית להרות לאחר זמן היא עניין סטטיסטי התלוי במספר הביציות התקינו בכל מאגר הזקיקים הנתון לכל אישה בכל גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)