מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר ישי - תוצאות מהיום - 5/6/08לימונית05/06/2008
ד"ר ישי שלום רב,
בת 42.
IVF עם פרוטוקול ארוך.
מטופלת שלך בכרמל.
שאיבה ב-18/05/08 (נשאבו 2 ביציות שהופרו והפכו לעוברים).
החזרה ב-20/5/08 (החזרת שני העוברים)
ב-1/6/08 בדיקת בטא - להלן התוצאות:
ESTRADIOL E2: 354
PRODESTERONE: 42.0
CETA-HCG: 54
לאחר הגעת התוצאות, נאמר לי להחליף את התמיכה מנרות אוטרוגסטן לזריקות GESTON 2X50 ליום.
ב-3/06/08 בדיקת בטא חוזרת, להלן התוצאות:
ESTRADIOL E-2: 358
PROGESTERONE: 127
BETA-HCG: 66
מוזמנת אליכם לבדיקת בטא רק ב-/10/06/08
היום, ה-5/06/08 ביצעתי בדיקת בטא במרפאת האם בקהילה ולהלן התוצאות:
ESTRADIOL E-2 :466
PROGESTERONE: 127
BETA-HCG: 80
לפני מס' ימים כתבת לי כאן שזה מעיד בסבירות גבוהה על היריון לא תקין, אך נאמר לי להמשיך לקחת את הטיפול של הג'סטון והקלקסאן.
כמו כן הסברת לי שצריך לעקוב אחר הבטא, שבמידה וההיריון לא בסדר צריך לראות שהיא מתאזנת ל-0.
בינתיים, אני רואה ש:
האסטרדיול עלה בין הבדיקה השנייה לשלישית.
הפרוגסטרון עלה בין הבדיקה הראשונה לשנייה, אך לאחר מכן נשאר בדיוק על אותו הערך.
הבטא לא ירד אלא עלה, אך בזעיר אנפין.
מה אתה מציע לי לעשות לאור התוצאות הנ"ל.?
האם באמת צריך להמשיך לקחת את כל הטיפולים עד ל-10/06/08?
האם הערך של הפרוגסטרון בעצם בסדר, או שגם הוא צריך כל הזמן להכפיל את עצמו?
מחכה לתשובתך
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי05/06/2008התוצאות אכן מעידות על כך שההריון אינו תקין. לדעתי אפשר להפסיק את התרופות שאת מקבלת. אבל חשוב מאד לעקוב ולראות שהבטא מתאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי - המשך
לימונית05/06/2008ד"ר ישי,
ראשית, תודה על תשובתך הכנה.
שנית, אני מבינה שהיא צריכה להתאפס, אז מדוע אם כך הבטא רק עולה ולא יורדת?
איך בדיוק היא אמורה להתאפס?
כלומר, האם באופן חד משמעי אין סיכוי להיריון תקין?
בנוסף, האם הוראתך כאן מספיקה כדי שאפסיק, או להתקשר מחר בבוקר למחלקה ולהודיע שזו ההוראה שקיבלתי ממך?
בתודה מראש,
וסוף שבוע טוב
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לימונית05/06/2008כשאתה אומר הריון לא תקין, האם הכוונה לכך שהעובר יהיה בעל מום, או שהכוונה שההיריון מתפתח נניח מחוץ לרחם באיבר אחר כלשהו (כמו בשחלה) למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי06/06/2008אני מתכוון להריון שאינו תקין מכל מני סיבות, ברחם או מחוצה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי06/06/2008את ההוראה להפסקת הטיפול את צריכה לקבל מהצת שמטפל בך ולא ממני.
העובדה שהבטא ממשיך לעלות אך לא בקצב תקין, מדליק נורה אדומה לאפשרות של הריון מחוץ לרחם, מה שמגביר את החשיבות של המשך המעקב אחר הבטא ולפי הצורך של אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי
לימונית06/06/2008ד"ר ישי שלום רב,
לאחר המלצתך אתמול שלדעתך אני יכולה להפסיק את כל הטיפולים (הזריקות), התייעצתי היום עם האחיות של המרפאה.
אחת האחיות לא ידעה כל כך מה להגיד לי על כך, והציעה אפשרות שאבוא למיון להתייעץ.
האחות השנייה, שנתנה לי מראש אפשרות להתקשר אליה, אמרה לי לאחר מכן שלאור הדברים שכתבת לי בפורום, ולאור התוצאות החדשות של בדיקות הדם שביצעתי על דעת עצמי (יומיים מהבדיקה השנייה) היא גם חושבת שזה לא תקין, ולאחר התייעצות איתה שהסתמכה על תשובתך כאן בפורום, החלטתי להפסיק את הטיפול.
למרות שזה כבר מאוחר מדיי, הייתי רוצה לדעת:
1) האם גם הרמות של הפרוגסטרון ושל האסטרדיול אמורות להכפיל את עצמן כל יומיים כמו הבטא?
2) האם אין דבר כזה המשכת היריון מחוץ לרחם, עד הגעה לשלב הלידה?
3) האם בכל מקרה של היריון מחוץ לרחם אתם דואגים להפסיקו (במחדל - אי מתן תרופות, או כירורגית - גרדות והפלות)?
אודה לתשובתך,
שבת שלום,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לימונית07/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי08/06/2008ההורמונים שציינת עולים אבל לא באותו אופן של הבטא. בעקרון, הבטא הוא המדד.
הריון מחוץלרחם יכל לעבור הפלה וספיגה טבעית, אבל אם הוא לא, יש צורך בהתערבות, ניתוחית ( כריתת חצוצרה ) או תרופתית. המשך הריון כזה עלול להיות מאד מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - האם כדאי להגיע למיון?
לימונית08/06/2008ד"ר ישי שלום,
האם כדאי לי להגיע למיון?
יש לי כאבי בטן של עצירות ונפיחות, שכל הזמן הולכים וגוברים והיכולת להתרוקן הולכת ופוחתת.
זה היה מההתחלה, אבל לא התלוננתי כי חשבתי שזה קשור לתהליך ולתרופות.
מכיוון שאני מוזמנת רק ביום ג'
1. ברצוני לדעת האם כדאי לי להגיע מוקדם יותר למיון?
2. האם ניתן כבר לראות את מיקום ההיריון באולטרסאונד (שאיבה ב-18/05)?
3. האם עליי להתכונן לניתוח, כלומר לבוא עם אפשרות לאשפוז?
אני מאוד מודאגת, כי קראתי כאן שחלק גדול מההריונות האלה מופסקים רק על ידי ניתוח. ומכיוון שאצלי הבטא רק עולה (בצורה מזערית מבדיקה לבדיקה), אני מבינה שההיריון לא בשלבי ספיגה.
נכנסתי קצת ללחץ, וקשה לי לחכות עד אחרי החג.
מה אתה מציע לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)