מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יכול להיות שפוספס הביוץ?ליאת23/06/2019
שלום,
אני בסבב טיפול שני (סבב ראשון היה ביוץ טבעי, רק עם זריקת אוביטרל והזרעה מתרומת זרע).
סבב ראשון במהלך מעקב הזקיקים המצב היה כזה:
יום 14 למחזור: זקיק בגודל 14, מדדים: E=293 , LH=11.7, P=3.4
יום 15 למחזור: זקיק בגודל 15, מדדים: E=535, LH=16.4, P=2.6
יום 16 למחזור: זקיק בגודל 17, מדדים: E=761 , LH= 39.5, P=2.8
באותו יום נאמר לי להזריק אוביטרל ולמחרת ניגשתי להזרעה.
סבב שני קיבלתי לטרוזול (5 ימים, מיום 5-9 של המחזור).
ביום 11 של המחזור התחלתי מעקב זקיקים: היו זקיקים בגודל 9-11 בשני הצדדים, מדדים היו: E=309 , LH=19.4, P=2.6.
בגלל גודל הזקיקים הרופא אמר להגיע להמשך מעקב אחרי יומיים (דילגנו על יום). הפנתי את תשומת ליבו לכך שה LH היה גבוה, אבל בגלל גודל הזקיקים הוא אמר שאין מה לעשות עם זה.
ביום 13 למחזור הגעתי למעקב זקיקים נוסף, שם כבר ראו זקיק מוביל של 17 בצד שמאל ו 15 בצד ימין. מדדים: E=574 , LH=9.3, P=2.4.
נאמר לי באותו יום להזריק אוביטרל ולמחרת להזרעה.
שוב ציינתי בפני הרופא והאחיות כי נראה שה LH צנח, כלומר אולי פיספסנו את ה surge ולכן את הביוץ. אבל כולם היו מאוד אדישים ואמרו שאין לזה הרבה משמעות.
השאלה שלי היא- האם במצב כזה ממשיכים להזרעה? האם אני צודקת ויש חשש שהביוץ פוספס?
אשמח לשמוע הסבר על הנתונים הללו, ולהרגיע את עצמי שלא ביזבזתי לשווא מנת זרע שעולה 1500 ש"ח. אני רוצה לסמוך על הרופא בעיניים עצומות, אבל אני רוקחת במקצועי וקצת מבינה בנתונים הללו ולא יכולה להתעלם מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין עובי רירית רחם
ליאת23/06/2019בסבב הראשון, עובי הרירית היה 11 מתחילת מעקס הזקיקים.
בסבב השני, במעקב זקיקים הראשון העובי היה רק 3 מ"מ, במעקב השני שביצעתי יומיים לאחר מכן עובי הרירים כבר עלה ל 7 מ"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספסת
פרופ` דוד בידר23/06/2019לא ציינת גילך.
לא ציינת את הערכים של ה E2 והפרו גסטרון
לא ברור מה הסיבה לעקרות ולמה את צריכה כדורים.
הכדורים יכולים לגרום לרירית דקה ולא לכל אחת זה מתאים
בסבב הראשון החל ביוץ על זקיק של 17 ונראה לי שתזמין ההזרעה היה מתאים.
כאשר לוקחים לטרזול צריך לחכות לזקיקים סביב 22 ורירית יותר טוב.
בעקרון ניתן לתת אוביטרל על 17 ולעשות הזרעה. העליה ב LH תחת הכדורים לא משמעותית כל כך אבל גם לא טוב כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
ליאת23/06/2019אני בת 33, במסלול להיות אם יחידנית, לכן גם מדובר על תרומת זרע מחו"ל. כיוון שכל מנת זרע עולה לי המון כסף, הרופא הציע כבר על הסבב השני להתחיל להשתמש בכדורים.
כאשר ביצעתי פרופיל הורמונלי אלו היו המדדים (יום 3 למחזור):
E-2= 157pmol/L
17-OH-PROGESTERONE= 3.94 nmol/L
TSH= 3.24 mIU/L
FSH= 5.70 IU/L
LH= 10.00 IU/L
מהי המלצתך לפעם הבאה? לנסות שוב טבעי או עם כדורים?
מה יכולה להיות הסיבה שהרופא לא חיכה בסבב השני לזקיק גדול יותר? (ההזרעה בוצעה בחמישי, אז היה אפשר לחכות יום נוסף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר23/06/2019טיפול בכדורים לא מתאים לגילך
הכדורים לא נתנו תוצאה טובה.
אם הזרע יקר אז כדאי לעבור להפריה חוץ גופית כי הסיכויים בהזרעה הם נמוכים לעומת הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)