שאלה לפרופ בידר לידה וחצוצרה חסומה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר לידה וחצוצרה חסומה
    גלי
    08/08/2019

פרופ בידר שלום

הריון בשבוע 4 החלו דימומים אך בטא המשיכה לעלותו בשבוע 5+החל שוב דימום ונצפה שק .
    בשבוע 6+ דימום רב ונצפה דופק הדימום פסק בשבוע 12. בשבוע 24 החל שוב דימום אושפזתי לאחר שאובחן שליית פתח וקיבלתי צלסטון והרופאים אמרו לי שמקווים שלא תהיה לידה מוקדמת עקב המצב אך מה שברור ניתוחו קיסרי והוסבר לי שלא תהיה לידה רגילה.

הצלחתי למשוך עד שבוע 32 בלי דימום ואז שוב דימום רב ומוגבר לאחר התייעצות צוות הרופאים החליטו לא לילד מידית ולראות עם הדימום נעצר וכל 3 שעות ניטור עוברי .

לבסוף בשבוע 37+ (היה לי תאריך לניתוח בשבוע 38) לאחר ששכבתי במיטה שמעתי פיצוץ חזק מאיזור הבטן וקמתי מהמיטה וזרם של דם בלתי פוסק פונתי באמבולנס כי לא יכולתי ללכת עקב איבוד דם רב.

העובר היה במצב טוב ללא מצוקה כלל, ילדתי בקיסרי חירום מיד בהרדמה מלאה והלידה עברה בשלום לבסוף הוחלט לא לתת לי מנות דם כפי שחשבו לעשות.

1. ברור לי שהדימום קשור לפיצוץ שהרגשתי . ממה יכול להיות פיצוץ כזה ? היה רעש חזק של פיצוץ ואז החל לרדת דם רב.

2. בעקבות הניתוח לאחר מכן היה לי קשה להרות שוב ואז בבירור גילו חצוצרה חסומה והידבקויות.
    האם יש קשר בן חסימת חצוצרה והידבקויות לעובדה שהיה מדובר בניתוח חירום ולדימום שהיה רוב ההריון? אציין שלא היה לי קשיים לפני כן להרות ולא היה חצוצרה חסומה והגיל 34 ובהריון הזה שילדתי בקיסרי הריתי בנסיון ראשון. לבסוף הסירו הידבקויות והרתי מיד לאחר מכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חצוצרות

פרופ` דוד בידר
    08/08/2019

יכול להיות מהניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר ניתוח קיסרי וחסימת חצוצרות

גלי
    08/08/2019

פרופ בידר תודה על תגובתך.

ילדתי שוב אך בקיסרי רגיל ההריון היה תקין ללא דימומטם ואני רוצה ללדת שוב בעתיד .

האם יש מצב שהחצוצרה השניה נחסמה מהניתוח השני ושוב הידבקויות? או שהסיכויי נמוך כי זה לא הליך חירום הפעם. אציין כי החצוצרה שנחסמה נשארה כך ולא הוסר החסימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיכוי לחסימת החצוצרה בעקבות ניתוח קיסרי חוזר נמוכה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/08/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו