אולי סיבה אחרת להפלות חוזרות ונישנות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אולי סיבה אחרת להפלות חוזרות ונישנות
    דנית
    23/08/2019

2 הריונות תקינים ב2006 ו2009/10 ומ2016 עד לפני שבועיים-שלושה 6 הריונות לא תקינים שנפלו בשבועות 6 עד 11(הרוב סביב 6,אחד 8 והראשון 11)
    גילי בעוד חודשיים יהיה 45
    אולי הסיבה היא לא רק איכות ירודה של הביציות בגלל הגיל ויש גם סיבה אחרת?הרי לא מדבר בהריון 1,2,או 3 שהתחילו ולא המשיכו אלא 6.
    בגיל 41 צילום רחם תקין
    בגיל 43 כמעט לפני שנתיים בדיקת קרישיות אצל המטולוג ואחד הסעיפים שם היה קצת בעייתי
    sct ratio lac היה 1.5 כאשר הנורמה 0.7 עד 1.22 וזה מימצא גבולי
    lac לא תקין יכול להצביע על תסמונת APLA
    אבל עובדה שהיו לי בעבר(אומנם מזמן)הריונות תקינים טבעיים וספונטניים בלי שום התערבות ותמיכה רפואית.
    אחרי בדיקת הקרישיות היו לי 2 הריונות לא תקינים
    הרופא נתן לי מיד בתחילתם מיקרופירין ומכיוון שלא נוח לי עם התכשיר הזה הייתי נוטלת אותו יום כן ויום לא במקום כל יום.
    האם זו הסיבה להפלות האחרונות או שסביר להניח שלמרות הכל הסיבה היא אך ורק איכות ירודה של הביציות בגלל הגיל?
    אובדת עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי

פרופ` דוד בידר
    24/08/2019

בגילך,סביר להניח שזה בגלל איכות הביציות.
    בכל אופן תמיד אפשר לתת זריקות קלקסן ולראות מה קורה.
    מיקרופירין הוא מיותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להתחיל עם קלקסן

דנית
    24/08/2019

מתי להתחיל?
    מיד עם גילוי בדיקת הריון חיובית בהנחה שהבדיקה מתבצעת בשלב מוקדם-3-4 ימי איחור במחזור?או בעיתוי אחר להתחיל?ואם בעיתוי אחר אז מתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלקסן

פרופ` דוד בידר
    24/08/2019

אם בדיקת ההריון הראשונה חיובית אז להתחיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה הריון עם קלקסן

גל
    24/08/2019

גם לי אותו מקרה היה אך אצלי אובחן לאחר 5 הריונות כימים בעיית קרישה וקלקסן עזר אך גם היה לפני שנתיים שוב הריון כימי עם קלקסן ולפני שנה הריון תקין בלי קלקסן למרות בעיית קרישה כך שזה הראה שפרופ בידר צודק לרובהריונות לא תקיניים בגיל מבוגר זה עקב בעיית ביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגל הריונות לא תקינים

דנית
    24/08/2019

אז אם אפשר לשאול כמה סה"כ היו לך הריונות שהתחילו ולא התפתחו הכוונה בעיקר לכימיים אך גם לאחרים אם היו כאלה?ובאיזה גיל זה התחיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, למה לא לקחת קלקסן בהריון השני למרות בעיית הקרישיות?

שרונה
    25/08/2019

האם הקלקסן גרם לתופעות לא טובות? לנזקים (לך לעובר?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאלות

גל
    26/08/2019

תגובה ל-2 השאלות:

1. הריונות כימיים החלו בגיל 35 ובגיל 41 . בגיל 41 הייתי עם קלקסן לאחר הביוץ וההריון לא התפתח ובטא לא הוכפלה.בגיל 36 לאחר גילויי בעיית קרישה הייתי עם קלקסן וההריון התפתח טוב.

2. בגיל 42 לא הייתי עם קלקסן מייד וההריון התפתח מצויין פשוט לא ידעתי שאני בהריון מיד ולמרות שהייתי צריכה מיד להזריק עם גילויי ההריון אך לא ידעתי.

המסקנה היא : שפרופ בידר צודק זה תלויי באיכות הביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו