שאלות לפרופ בידר מצב של הקפאת עוברים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לפרופ בידר מצב של הקפאת עוברים
    גלי
    19/10/2019

פרופ בידר שלום

ברשותך יש לי 2 שאלות:

1. באחת השאלות שהוצגו נשאל האם יש סיכויי לעובר ששרד 70% הפשרה סיכויי ,וציינת ש-15% מעוברים מוקפאים לא שורדים הפשרה עקב זאת שהתאים התפרקו ועובר ששרד 70% סיכוייו אפסיים.

האם עוברים שלא מצליחים לעבור הפשרה תקינה 100% זה בגלל שאין 46 כרומוזומים תקינים? ואם מראש הם היו בעל 100% בעל 46 כרומוזומים תקיניים אז הם היו מצליחים לעבור הפשרה תקינה ולהיקלט?

2. ברצוני להעלות בפנייך מצב מסויים:
    עברתי 5 שאיבות 99% מהעוברים הופרו חלקם ביום ה-3 וחלקם ביום ה-5 הוחזרו, כל מה שהוחזר ביום ה-3 היה 8-9 תאים דרגה A בכל הסבבים.
    רק הריון 1 היה שהיה כימי הבטא ירדה.
    1.האם אני מבינה שאם הם היו מוקפאים הם לא היו שורדים הפשרה כי למעשה הם מראש לא היו כרומוזומלית תקינים להניב הריון?

2. 8 חודשים לאחר סבב אחרון נקלטתי טבעי וילדתי בת בריאה , אני מבינה שנוצר הריון תקין בגלל שהעוברית היתה בעלת 46 כרומוזומים תקינים , אך אם אותה עוברית שאנחנו כבר יודעים שהיא היתה בעלת 46 כרומוזומים תקינים היתה מוקפאת והיו מחזירים אותה לרחם הסיכויי שלה היה לשרוד הקפאה 100% וגם להניב הריון לעומת מצב שנקלטה טבעי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפשרה

פרופ` דוד בידר
    19/10/2019

1. אין קשר לכרומוזומים.
    2.שוב אין קשר בין הקפאה לעניין הכרומוזומים . הכרומוזומים יכולים להיות לא תקינים, והעובר יופשר בסדר ולהיפך.
    עניין ההפשרה תלויים בסוג ההקפאה. בהפשרה יש עוברים שמשום מה לא מצליחים לשרוד את תהליך ההפשרה מסיבות שיכולות להיות קשורות התהליך עצמו.
    העובר שנקלטת ממנו היה יכול או לא לשרוד הקפאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו