מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לפרופ בידראורלי25/10/2019
פרופ בידר שלום ברשותך 4 שאלות:
לפני שנתיים היו לי 2 הריונות , הריון ראשון בטא ראשונה נמוכה היתה 23 - הריון כימי , לאחר מכן הריון נוסף בטא ראשונה 109 ובטא שנייה 427 ובדיקת בטא 3 ירדה
הריון אחרון בטא ראשונה לאחר 14 יום מהביוץ 726 בטא 2 - 1900 ובטא 3 לאחר נ48 שעות 5800 - הריון תקין.
1. מתכננת שוב להרות, האם יש קשר כבר בין תקינות ההריון לבדיקת בטא ראשונה כלומר אם כבר בבדיקה הראשונה הבטא גבוהה זה נותן סיכויי יותר להתפתחות תקינה של הריון?
3. האם כאשר הבטא בירידה לרוב זה כתוצאה מעובר לא תקין בגלל שהוא לא בעל 46 כרומוזומים או שזה יכול להיות עקב גורמים אחרים למרות שהעובר היה תקין כגון :השתרשות בצורה לא תקינה?
3. כאשר אין לי בחילות קשות מאודו הקאות לאחר בטא שנייה אז ההריון אצלי תמיד היה כימי כאשר יש לי בחילות קשות מאוד והקאות וכל היום במיטה עקב בחילות ממש קשות כבר בבדיקת בטא שנייה הייתי יודעת שיש כבר דופק וכך היה. האם לרוב כאשר יש הקאות ניתן להסיק שמתפתח הריון תקין?
4. 10 חודשים לאחר לידה בניתוח קיסרי , האם אפשר לנסות להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר25/10/20191.בטא גבוה או נמוך, ראשון ,לא אומר כלום אלא אם הבטא עולה יפה.
גם אם עולה יפה ההריון יכול להיות לא תקין ועד לבדיקת דופק אי אפשר לדעת , לפי הבטא ,על תקינות ההריון.
3..לא תמיד הירידה בבטא זה ג’לל עובר לא תקין.יכול להשתרש במקום לא תקין , כמו בחצוצרה , או בגלל סיבות אחרות לא ברורות.
3.אני כותב שוב שלוש לפי המספור שלך....
יכול להיות שאצלך זה כך אך לא תמיד זה אומר שבעתיד כך יהיה .
לכל אישה יש מאפיינים אישיים ויתכן שה מאפיין את ההריונות שלך.
4.אפשר לנסות להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלינ נמוכה בהריונות
אורלי26/10/2019פרופ בידר תודה על המענה, ברשותך יש לי עוד 2 שאלות :
ב-2 הריונות שילדתי השתרשו נמוך והיתה שלייה נמוכה בהריון 1 השלייה לא עלתה בכלל והיה חשש ללידה מוקדמת עקב דימומים מתחילת ההריון עד סוף ההריון-שבוע37 עקב דימום מוגבר.
הריון -2 השלייה עלתה ממש מהר הריון ללא דימומים לידה בשבוע 39+4.
לפני כן 3 הריונות כימיים ובין 2 הריונות 2 הריונות כימיים .
1.האם לדעתך יש קשר בין התמקמות העוברים במקרה שלי ,עובדה ש-2 הריונות שהיו בסדר התמקמו באותו מקום נמוך והיה מעקב שלייה כל הזמן לבין התפתחות תקינה של ההריון? כלומר התמקמות באיזור נמוך מצתיירת כבעייתית?
2. עברתי 2 ניתוחים קיסריים האם לאור העובדה שב-2 הריונות הייתי במעקב שלייה קפדני עקב שלייה נמוכה מהווה בעייה למצב של שליה נעוצה עקב 2 ניתוחים קיסריים במיוחד שאצלי יש שליה נמוכה? בהריונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליה
פרופ` דוד בידר26/10/20191.שליה נמוכה צמיד פחות עדיפה, אך אין קשר בין מיקומה בתחילה לעניין ההפלות.
2. שליה יכולה להיות נעוצה אם היא קדמית ובאיזור הצלקת, אך לא חייבת להיות נעוצה גם אם היא באיזור הצלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)