שאלה לפרופ בידר - החזרת מוקפאים בגיל מבוגר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר - החזרת מוקפאים בגיל מבוגר
    גלית
    02/11/2019

פרופ שלום, ברצוני להחזיר בזמן הקרוב מוקפאים רודה לך אם תשיב לי על מס' שאלות:

1. בת 43 רוצה לעבור החזרת מוקפאים, עברתי טיפול פיריון אחרון היה לפני שנתיים וחצי והסתיים בכישלון לאחר החזרת 2 בלסטוציסטים, נשארו מוקפאים גם בלטוציסטים מאותו מחזור שאיבה. האם הסיכויי הוא נמוך שהמוקפאים לא טובים בגלל שמה שהוחזר לא הניב הריון?

2. האם קופת החולים יכולה עקב הגיל לא לאשר לי להחזיר מוקפאים?

3. אגש לאסותא להוציא דוח מעבדה לראות דירוג עוברים האם אפשר לדעת לפי דו"ח אם יש טעם להחזיר אותם ומה הסיכויי להניב הריון?
    לפי מה שראיתי מדובר בעוברים שהופרו בשיטת ICSI

4. לבסוף ילדתי 2 ילדים באופן טבעי ונקלטתי מהר מאוד לאחר הפסקת IVF . עברתי 7 שאיבות שלא הניבו כלום . האם יש דבר כזה שיש מצב שעוברים לא תמיד נקלטים ברחם כאשר מדובר בהליך לא טבעי והאם זה יכול להשפיע במקרה שלי בהחזרת מוקפאים שמראש גם לא יקלטו גם אם אחד תקין בגלל שאוליי הגוף שלי דוחה הליך לא טבעי או שלפי דעתך פשוט כל העוברים שהופרו לא היו תקינים כרומוזומלית? והיו המון בדרגה A

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה

פרופ` דוד בידר
    02/11/2019

1. סיכויי המוקפאים תלויים בגיל , באיכותם טרם ההקפאה ואיך יצאה ההפשרה.
    כל עובר קפוא שיצא טוב בהפשרה יש לו סיכויים להיקלט, וזה גם עניין אישי.
    יתר הדברים הם ספקולציות.
    2.קופת חוחים מאפשרת החזרת כל מוקפא שיש לך עד גיל 54.
    3. תמיד יש סיכויים כשמחזירים עוברים ושיטת ההפריה לא משנה.
    4.אין דבר כזה שהעובר ניקלט במחזור טבעי ו הפריה לא. זה קרה אצלך וסה קורה גם לאחרות.
    לעניין הכרומוזומים, זה יתכן אל זה לא משנה.
    כל עוד עש מוקפאים כדאי להחזיר, תמיד יהיה סיכוי לעוברים ששרדו הקפאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו