מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציטוטק בשבוע 6 לעובר בלי דופקמתוסכלת וכועסת23/11/2019
יום שישי, נצפה עובר בלי דופק בUS שבוע 6 אצל הטכנאית. העבירה אותי לרופא, ביקשתי שירשום לי ציטוטק PO. הוא סירב ורצה לשלוח אותי למיון. אמרתי לו שבהפלה הקודמת חיכיתי שעות במיון רק כדי שיגידו לי שהם לא נותנים ציטוטק והתחננתי שפשוט יתן לי. הוא אמר לי שאני צריכה בכלל להודות לו שהואיל בטובו לראות אותי (10:00 בבוקר, עדיין שעות העבודה) ושוהא עושה לי טובה, וקצת הרבה צרח עלי. אין עם מי לדבר, כמו קיר. הלכתי למיון. חיכיתי 6 שעות כדי שיגידו לי שוב שלא עושים את זה במיון. בשיא הרצינות מה לעזאזל כ"כ קשה?! למה אני צריכה להתחנן להוציא את הדבר המת הזה ממני? ואף אחד לא מוכן לעשות את זה? לא מיון, לא בקופה? מה אתם רוצים מהחיים שלי? בפעם הקודמת התייאשתי, וקבעתי תור לגרידה בפרטי (שבוע 8) אחרי שפשוט לא הצלחתי למצוא רופא קומפטנטי עם שיקול דעת מינימלי שמסוגל לרשום ציטוטק.
אז השאלות הם:
איפה אפשר למצוא רופא נורמלי שמסוגל לקבל החלטות?
מה ככ קשה לתת ציטוטק בשבוע 6?
למה רופאים הם ככ אטומים?
להתייאש וללכת שוב לגרידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת בריאות.
פרופ` דוד בידר23/11/2019קודם כל אני ממליץ לך על גרידה ולא ציטוטק.
הבעיה כרגע במערכת הבריאות היא חוסר בתקנים ותשלום נמוך כשכר לרופאים.
בזמנו שהייתי רופא צעיר בקופת החולים אני הייתי מזמין מיד לגרידה או לכדורים והתשלום היה בא דרך הקופה והמטופלת הייתה מרגישה יותר טוב את העניין הציבורי.
כעת , לרוב, אין בקופת חוחים רוםאים מיומנים או שרוצים לעשות גרידה או לתת כדורים כי התגמול ירד בהרבה.
רופא לא חייב לקבל אותך בקופה לחא שנרשמת אליו לתור.
הצורים נעשו ארוכים מידי והמצב בהחלט פחות טוב ואני צופה עוד בעיות בעבר עקב הגרעונות הרבים של הקופות והרצון לחסוך, דבר שפוגע במטופלים.
אני חושב שאת צריכה לפנות לקופה המבטחת אותך כי היא אחראית והיא צריכה לתת לך שרות טוב עקב היותך מבוטחת שם ולא משרד הבריאות ולא בתי החולים ולא הרופאים.
לכן נוצר ממב של אין ברירה אלא לפנות לרופאים פרטיים דלא עובדים עם הקופה והם נותנים שרות יותר טוב, ביחוד אם יש לך ביטוח פרטי.
גם הקופות מחזירות, לרוב, כספי ביקור אצל הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת
פרופ` דוד בידר23/11/2019העניין עם הרופא שענה לל ככה זה בגלל הנרגנות של הרופאים בקופות וגם עניין של אופי של הבן אדם.
יש בקופות החולים גם רוםאים טובים.
עקב הזנחת מוסד הבריאות בארץ כך נראים פני הדברים.
צריך שינוי משמעותי כדי שהמטופל לא יחכה שעות לבדיקה או לתור לרופא.
תארי לך שאת בהריון וצריכה יעוץ גנטי, שזה כחום למעשה אך נותן אפשרות שהקופה תממן את הבדיקות הגנטיות.
התור הוא כמעט 9 חודשים, כלומר אחרי שכבר ילדת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי יש כאן איזשהו קצר בתקשורת
סיגל24/11/2019זה קשור למה שפרופ' בידר כתב, אבל בעיקר לרופא "הלא נחמד" (בלשון המעטה) שראה אותך. אין שום סיבה שלא יתנו לך הכוונה נורמלית מה לעשות במצב כזה. לא בכל מקום נותנים ציטוטק למטופלת ישירות וזהו, זה תלוי בנהלים של קופת החולים, יש קופות שנותנות למטופלות את הכדורים הביתה וזהו, ויש קופות ששולחות לבית חולים בשביל זה, אותי בזמנו שלחו למחלקת נשים בהדסה הר הצופים, שם נותנים ציטוטק בסוג של אשפוז יום (אני מבוטחת בכללית). מה שהרופא היה צריך לעשות זה להסביר לך בצורה נורמלית איך ואיפה מבצעים את הפעולה, והאמת היא שגם במיון היה כשל לדעתי כי יופי להם שהם לא עושים את זה שם אבל שיגידו לך איפה כן, או שיעבירו אותך למחלקה נשים, משהו... צר לי מאוד על החוויה שעברת, תפני שוב לרופא (נורמלי) בקופה שיסביר לך מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני בהחלט תומך בדבריה של סיגל-רופא בלתי אדיב אחד אינו חזות הכול של המערכת הרפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת
נעמה24/11/2019ממש מצער לשמוע שבמצב שבו הייתי את צריכה לעבור עוגמת נפש שכזאת! רופא מעצם היותו רופא חייב להיות קודם כל אדם! ואם הוא לא מסוגל שיחפש מקצוע אחר.
רופא זה שליחות! האם היה לך דימום כלשהו? או שפשוט בבדיקה שגרתית לא נצפה דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
👍👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)