גירוי יתר שחלתי לאחר ivf

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר שחלתי לאחר ivf
    ליאת
    23/11/2019

שלום!
    אני בת 33, בריאה, עברתי טיפול ivf ראשון החודש בגלל היותי יחידנית ולאחר שארבעה מחזורי iui לא צלחו.
    השאיבה בוצעה ביום חמישי לפני שבועיים ושאבו 11 ביציות (8 הופרו, 7 שרדו חלוקה). במעקב הזקיקים האחרון שבוצע 3 ימים לפני כן, רמות האסטרוגן היו על 3500. לא בוצעו לי בדיקות דם בימים שלפני השאיבה עצמה.
    במהלך מחזור הטיפול קיבלתי גונאל 125+צטרוטייד, והטריגר היה אוביטל+2 דקהפפטיל.
    בוצעה החזרה של עובר יום 3. כשבוע לאחר ההחזרה התחילה נפיחות בבטן ובאולטרהסאונד נצפה נוזל בחלל הבטן התחתונה העליונה וגם סביב הכבד, הופנתי למיון שם אובחנתי עם ohss בינוני, קיבלתי קלקסן (בגלל המטוקריט 43 והמוגלובין 17) ונוזלים ושוחררתי לאחר יומיים כאשר תוצאת בדיקת הביטא יצאה 121 (10 ימים אחרי החזרה) וראו כי היקף הבטן ומשקל נשארים יציבים.
    אני כרגע כבר 14 יום אחרי החזרה, עדיין סובלת מאותם סימפטומים ללא שיפור אך גם ללא החמרה.
    רציתי לשאול כמה דברים-
    הראשון הינו, מה הצפי משך הסימפטומים? הבנתי שהריון מאריך אותם מאוד? האם יכולה להיות החמרה אחרי שאני כבר יציבה מבחינת משקל והיקף הבטן כבר כמעט שבוע?
    השני הינו, האם היה ניתן לצפות שאחטוף את ה ohss? האם זה תקין שלא בוצעה בדיקת אסטרוגן ב 3 ימים שלפני השאיבה? אולי היו מבטלים את ההחזרה וחוסכים לי את הסבל הנוכחי (והנוראי).
    השלישי, אני אמורה לטוס ל 10 ימים בעוד שבוע וחצי, אני מניחה שבעקבות ה ohss לא אוכל לטוס?
    המון תודה על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירוי יתר שחלתי לאחר ivf

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר שחלתי

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    24/11/2019

1.להערכתי מצבך התאזן ובעתיד הקרוב הממצאים ישתפרו,למרות זאת לעיתים עלולה להתרחש החמרה באחת הסימטומים ויתכנו סיבוכים,בכל מקרה הישארי במעקב רפואי.
    לפי הנתונים התנהלות הרופא שלך היו תקינים ובגבול הסביר-הן התגובה השחלתית שלך והן התגובה ההורמונאלית שלך היו בגבול הסביר ,גירוי יתר שחלתי עלול להתרחש גם בתגובה שחלתית מאוזנת וסבירה ובמיוחד עם התהוות היריון ,כך שלמרות הכול כניסתך להיריון מפצה על עוגמת הנפש שנגרמה לך בעקבות האירועים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו