נטילת ויטמינים לא מאוחר? הייתי צריכה להתחיל לפני?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• נטילת ויטמינים לא מאוחר? הייתי צריכה להתחיל לפני?
    לורה
    26/11/2019

היי, כעת אני שבוע 13+2 אם לקחתי חומצה פולית עד שבוע 12 קניתי שלשום פרג'נטלי לא עשה לי טוב( לקחתי כדור אחד פעם אחת והפסקתי). לכן מתכוונת לקחת ויטמינים של אקוסאפ : חומצה פולית, b12, ויטמין d ואת היוד אצרוך במלח מיוחד שיש בו יוד . לגביי אומגה 3 במקום לצרוך תוסף אומגה 3 אוכלת 2 מנות דג בשבוע.( פעם אחת דג מושט ופעם שנייה טונה בשימורים) האם זה מכסה את הפינה של הויטמינים ומהווה תחליף טוב לפרג'נטלי? והאם זה נורא שאתחיל עם הויטמינים האלה רק מחר שזה שבוע 13+3? יש לי פחד שהייתי צריכה להתחיל עם הויטמינים לפני כשבוע..ולא התחלתי פוחדת שיש לי מחסור ביוד. לגביי b12 וברזל יודעת שלא חסר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמינים

פרופ` דוד בידר
    27/11/2019

אין לך מה לדאוג, העובר יקח ממך מה שצריך גם בלי ויטמינים.
    גם לא מאוחר לקחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים לעןבר

לורה
    28/11/2019

ואם נניח חסר לי ויטמינים אז איך ייקח? למרות שבבדיקות דםאין חוסר בברזל ובויטמין b12 אבל d מעט נמוך ויוד לא בדקתי. אבל נניח ולאיזה יש חוסר איךהעובר ייקח ויטמינים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים

פרופ` דוד בידר
    28/11/2019

יד מספיר לעובר וזה בסדר שהתחלת בשבוע 13.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי....סליחה

לורה
    01/12/2019

לא הבנתי את תשובתך לגביי היוד? דבר שני אני שבוע 13+6 ורק מחר אתחיל לקחת. כל השבוע הזה הייתי בבירורים מה כדאי.
    החלטתי לקחת ברזל b12 וויטמיןd של אקוסאפ ויוד אקנה מלח עם תוסף יוד. נשמע לך טוב?והייתי שמחה להבין משהו שכתבת " שהעובר ייקח ממני מה שצריך גם אם לא לוקחת ויטמינים. שאלתי איך זה יכול לקרות במידה ויש חוסר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

פרופ` דוד בידר
    01/12/2019

אין חוסר מוחלט, אולי הרמה נמוכה מהנורמה אבל עדיין יש מספיק לעובר, גם אם התחלת בשבוע שבו התחלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו