הריון IVF כגורם סיכון לפתח רעלת הריון, למה?

מנהל הפורום

פרופ` דוד בידר
פרופ' דוד בידר
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • הריון IVF כגורם סיכון לפתח רעלת הריון, למה?
    אביגיל
    29/11/2019

    אחד מגורמי הסיכון לרעלת הריון הוא הריונות IVF , כלומר הריון IVF מעלה את הסיכון לרעלת הריון, מה דעתך, למה זה מעלה את הסיכון ומה ניתן לעשות כדי למנוע את המחלה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הריון

    פרופ' דוד בידר
    30/11/2019

    הפריה חוץ גופית לא מעלה סיכויים לרעלת הריון.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שמעתי זאת בהרצאה של רופאים בנושא הרעלת בארה"ב

    .
    30/11/2019

    זה מה שאומרים רופאים בעולם.
    אולי זה קשור לעובדה שהשיליה משתרשת פחות טוב בהחזרת עובר מאשר בהתעברות טבעית
    או במילים אחרות- איך אפשר לשפר את השתרשות השיליה בהפריה חוץ גופית על מנת שלא תתפתח רעלת הריוןן?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שמעתי

    פרופ' דוד בידר
    30/11/2019

    יש תאוריות רבות לעניין רעלת ההריון. ברוב המיקרים זה מופיע בהריון ראשון ויותר אצל נשים עם שחלות פוליציסטיות שרובן מגיעות לטיפולי הפריה חוץ גופית.
    היו עבודות שבעוברים קפואים יש יותר רעלת וכדומה.
    בכל אופן העבודות חלוקות בדיעותיהם ומה שקורה באמריקה זה לא בדיוק קורה גם אצלנו.
    בכל אופן אין דבר כזה להשפיע על השרשה.
    אם ההריון מהפריה הוא הריון ראשון תמיד יש אפשרות לרעלת.
    אומנם בארצנו לא נבדק עניין רעלת הריון לאחר טיפולי הפריה אך לפי
    ניסיוני זה לא כל כך משמעותי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • 1.למה הרעלת מופיעה יותר בהריון ראשון לדעתך? ומדוע לעיתים היא חוזרת גם בהריון שני ושלישי?

    אביגיל
    30/11/2019

    2.אם אשה תהיה פונדקאית הניושאת עובר שלא משלה או בעלה- האם הסיכוי לרעלת הוא כאילו זה הריונה הראשון?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • למה

    פרופ' דוד בידר
    30/11/2019

    רעלת הריון תלויה במבנה של שרירי כלי הדם.
    בחלק קטן של הנשים בהריון שרירי כלי הדם לא בנויים באופן כזה ד אםשר זרימת דם גדולה לקראת סוף ההריון לרחם.
    ללא הריון יש שליחת 20 סמ״ק דם בכל פעימה של הלב ואילו בסוף ההריון כחצי ליטר בפעימות לב, דבר הגורם לעומס רב על כלי הדם.
    מי שבאופן גנטי כלי הדם שלה לא מאפשרים זאת תפתח לחץ גם ורעלת.
    לאחר הריון ראשון יש כבר מתיחת כלי הדם ולרוב הם מחזיקים את הכמות הגדולה הזורמת לרחם אך עדיין , בבודדות, זה יהפוך ללחץ דם כרוני.
    פונדקאית שכבר ילדה ללא רעלת לא תפתח רעלת כ פונדקאית.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אז בעצם אין צורך בטיפול מניעתי בהריון הבא למי שחלתה ברעלת?

    אביגיל
    30/11/2019


    1. אז האם בעצם אפשר לומר שמי שחוות רעלת הריון וסחבה עד שבועות מתקדמים (נניח 37) אז לא תפתח רעלת הריון גם בהריון הבא כי כי יש כבר מתיחת כלי דם שנשארת
    2. ואם יש כבר מתיחת כלי דם שנשארת מהריון קודם, אז האם טיפול באספירין ו/או קלקסן בהריון הבא הוא בעצם מיותר?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שיעור רעלת היריון גבוה יותר במחזורים של עוברים מוקפאים ותרומת ביציות עקב העדר גופיף צהוב ביוצי במחזורים אלו-המאמר

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/11/2019

    Hypertension logo
    Skip main navigationClose Drawer Menu
    About
    Sections
    Tools
    FREE ACCESSARTICLE
    Increased Preeclampsia Risk and Reduced Aortic Compliance With In Vitro Fertilization Cycles in the Absence of a Corpus Luteum
    Frauke von Versen-Höynck, Amelia M. Schaub, Yueh-Yun Chi, Kuei-Hsun Chiu, Jing Liu, Melissa Lingis, R. Stan Williams, Alice Rhoton-Vlasak, Wilmer W. Nichols, Raquel R. Fleischmann, Wendy Zhang, Virginia D. Winn, Mark S. Segal, Kirk P. Conrad, Valerie L. BakerFrom the Division of Reproductive Endocrinology and Infertility, Department of Obstetrics and Gynecology (F.v.V.-H., R.R.F., W.Z., V.L.B.), Stanford University School of Medicine, Sunnyvale, CADivision of Reproductive, Stem Cell, and Perinatal Biology, Department of Obstetrics and Gynecology (V.D.W.), Stanford University School of Medicine, Sunnyvale, CADepartment of Obstetrics and Gynecology, Hannover Medical School, Lower Saxony, Germany (F.v.V.-H.), University of Florida, Gainesville.Department of Obstetrics and Gynecology (A.M.S., R.S.W., A.R.-V., K.P.C.), University of Florida, Gainesville.Department of Biostatistics (Y.-Y.C., K.-H.C., J.L.), University of Florida, Gainesville.Division of Nephrology, Hypertension, and Renal Transplantation (M.L., M.S.S.), University of Florida, Gainesville.Division of Cardiology (W.W.N.), University of Florida, Gainesville.Department of Medicine, and Department of Physiology and Functional Genomics, D.H. Barron Reproductive and Perinatal Biology Research Program (K.P.C.), University of Florida, Gainesville.
    Originally published14 Jan 2019https://doi.org/10.1161/HYPERTENSIONAHA.118.12043Hypertension. 2019;73:640–649
    Abstract
    In vitro fertilization involving frozen embryo transfer and donor oocytes increases preeclampsia risk. These in vitro fertilization protocols typically yield pregnancies without a corpus luteum (CL), which secretes vasoactive hormones. We investigated whether in vitro fertilization pregnancies without a CL disrupt maternal circulatory adaptations and increase preeclampsia risk. Women with 0 (n=26), 1 (n=23), or >1 (n=22) CL were serially evaluated before, during, and after pregnancy. Because increasing arterial compliance is a major physiological adaptation in pregnancy, we assessed carotid-femoral pulse wave velocity and transit time. In a parallel prospective cohort study, obstetric outcomes for singleton livebirths achieved with autologous oocytes were compared between groups by CL number (n=683). The expected decline in carotid-femoral pulse wave velocity and rise in carotid-femoral transit time during the first trimester were attenuated in the 0-CL compared with combined single/multiple-CL cohorts, which were similar (group-time interaction: P=0.06 and 0.03, respectively). The blunted changes of carotid-femoral pulse wave velocity and carotid-femoral transit time from prepregnancy in the 0-CL cohort were most striking at 10 to 12 weeks of gestation (P=0.01 and 0.006, respectively, versus 1 and

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הריונות מהפריה חוץ גופית במחזור של מוקפאים או תרומת ביציות כרוכים בשיעור גבוה יותר של רעלת היריון-ההנחה היא שהעדר גופיף צהוב שלאחר ביוץ קשור באטיולוגיה של האירעות הגבוהה יותר

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/11/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Hypertension logo Skip main navigationClose Drawer Menu About Sections Tools FREE ACCESSARTICLE Increased Preeclampsia Risk and Reduced Aortic Compliance With In Vitro Fertilization Cycles in the Absence of a Corpus Luteum

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/11/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אז

    פרופ' דוד בידר
    01/12/2019

    קלקסן בכלל לא קשור לטיפולי רעלת או לחץ דם.
    אספירין אםשר וזה לפי החלטת הרופא המטפל.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אם כך, אז מה אפשר לעשות כדי להתגבר על היעדר גופיף צהוב

    אביגיל
    02/12/2019

    אם כך, אז מה אפשר לעשות כדי להתגבר על היעדר גופיף צהוב ולמנוע רעלת?
    ובמילים אחרוות מהי התמיכה ההורמונלית אופטימלית שכדאי לקחת ולמשך כמה זמן על מנת שנחקה את הטבע ולא תתפתח רעלת?

    כמה פרוגסטרון, אסטרוגן? האם כדאי לשלב אספירין בתקופת התמיכה? לכמה זמן? האם יש תרופות נוספות?, תנאים נוספים? וכו'

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שיקולי הטיפול השיזיפי הנם משיקוליו המובהקים של הרופא המטפל שכל הגורמים נלקחים בחשבון

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/12/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איזה פרוטוקול היית נותן להשרשה טובה ומניעת רעלת?

    אביגיל
    02/12/2019

    למטופלת בריאה בד"כ בת 48?

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איזה

    פרופ' דוד בידר
    03/12/2019

    אין פרוטוקול כזה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לגבי קלקסן- מטפל בפירוק קרישי דם נכון?

    .
    03/12/2019

    אם כן, אז יש לתת אותו לבעלות סיכון לרעלת משום שבתהליך הרעלת הכבד של האם נפגע והוא מייצר קרישי דם שעלולים לפגוע בעובר

    אז מדוע אתה לא תומך במתן קלקסן כטיפול מונע ברעלת לפחות בסמסטר השני ו/או השלישי?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התכשיר המניעתי שנהוג לתת במצבים העלולים לפתח רעלת הנו האספירין

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/12/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לגבי

    פרופ' דוד בידר
    03/12/2019

    כל מה שכתבת על הכבד והקרישים הוא לא נכון.
    קלקסן פועל נגד פקטורי קרישה ולא פועל על מנגנון הרעלת ולכן אין שום התויה לטיפול בו.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ומה מפרק קרישי דם שנוצרו כתוצאה מהרעלת?

    אביגיל
    03/12/2019


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ומה

    פרופ' דוד בידר
    04/12/2019

    ברעלת הריון לא מטפלים בקרישים אלא ביתר לחץ דם.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבל קרישי הדם יכולים להגיע לעובר ולפגוע בו עד כדי מוות, לא?

    אביגיל
    05/12/2019

    אז לא כדאי לפרק את קרישי הדם ולהציל את העובר ממוות?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רעלת היריון זיהוי מוקדם וטיפול מונע

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    05/12/2019

    כיום ניתן לאתר כבר בשבועות 11-14 להריון נשים הנמצאות בסיכון לפתח רעלת הריון באמצעות בדיקת סקר שכוללת מדידת לחץ הדם ומשקל ההרה ושילוב של נתוני בדיקת דופלר למדידת זרימת הדם בעורקי הרחם ונתוני בדיקת דם לזיהוי רמת ההורמון PAPP-A. שכלול נתונים אלו עשוי לאתר כ-73% מהנשים ההרות שיפתחו רעלת הריון בשליש השלישי.
    היתרון הגדול בזיהוי מוקדם של הסיכון לפתח ברעלת הריון, הינו היכולת להתאים להרה טיפול מניעתי. מחקרים שבוצעו לאחרונה גילו קשר מעניין בין רמת הסידן לבין הסיכון לפתח רעלת הריון.
    טיפולי המנע שקיימים כוללים:
    1. נטילת מינון נמוך של אספירין לדילול הדם והורדת לחץ הדם (כפוף להמלצה רפואית פרטנית) נטילת תוסף תזונתי של סידן במינון גבוה של כ- 1.5 עד 2 גרם ביום, או השלמה תזונתית של סידן במינון זה נטילת מינון נמוך של אספירין לדילול הדם והורדת לחץ הדם
    2. נטילת תוסף תזונתי של סידן במינון גבוה של כ-1.5 עד 2 גרם ביום, או השלמה תזונתית של סידן במינון זה. בשוק קיימים מספר תכשירים מתאימים ומומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
    3. שמירה על רמות סוכר בדם ומשקל גוף תקינים בהתאם להנחיות רפואיות מקובלות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבל

    פרופ' דוד בידר
    05/12/2019

    לא
    לא קרישי הדם פוגעים בעובר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם קריש דם מהאם לא יכול להגיע ללב העובר או למקום אחר

    אביגיל
    05/12/2019


    ולהרוג אותו חלילה כתוצאה מהיווצרות קרישי דם בכבד בגלל הרעלת?

    2. אם קריש דם מהאמא לא פוגע בעובר, אז מה פוגע בו עד כדי מוות? (כי ברעלת עוברים לעיתים גם מתים- מה גורם לזה)?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם

    פרופ' דוד בידר
    05/12/2019

    1.קריש דם לא מגיע מהאם לעובר.
    2.לחץ דם פוגע בהספקת הדם והחמצן לעובר ויכול לגרום לסבל עוברי.
    תתי כן גם היפרדות שליה ואז דמם חזק משליה שגורמת לחוסר הספקת דם וחמצן לעובר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אז מדוע חוששים מפני קרישיות יתר אצל נשים הרות ותסמונת אפלה?

    אביגיל
    05/12/2019

    אז מדוע חוששים מפני קרישיות יתר אצל נשים הרות ותסמונת אפלה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אז

    פרופ' דוד בידר
    06/12/2019

    זה כבר עניין אחר של הפלות חוזרות שנגרמות על ידי פקטורים שונים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • באילו מצבים נוצרים קרישי דם שיכולים לסכן את חיי העובר ,היכן הם נוצרים

    .
    05/12/2019

    באילו מצבים נוצרים קרישי דם שיכולים לסכן את חיי העובר ,היכן הם נוצרים ונמצאים וכיצד הם מגיעם לעובר?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קרישים

    פרופ' דוד בידר
    06/12/2019

    הקרישים יכולים להתפתח בשליה ולגרום לאי הספקת חמצן לעובר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • באילו נסיבות מתפתחים קרישים בשיליה?

    .
    06/12/2019

    האם אפשר לפרק את הקרישים האלו ולהגן על העובר?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם

    פרופ' דוד בידר
    07/12/2019

    שוב,הטיפול הוא נגד יתר לחץ דם יוצר קרישים ולא לפרק קרישים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תסמונת הלפ יכולה ליצור קרישי דם ולפגוע בעובר?

    .
    07/12/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הלפ

    פרופ' דוד בידר
    07/12/2019

    זוהי צורה מסוימת של יתר לחץ דם בהריון.
    צורה זו מסוכנת מאוד, כי יש איבוד של גורמי קרישה , וכמובן אסור לתת תרופות נגד קרישים ,אלא לסיים ההריון בדחיפות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


