התייעצות לגבי תוצאה של שקיפות עורפית פרופ' בבקשה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי תוצאה של שקיפות עורפית פרופ' בבקשה
    אני
    20/12/2019

שלום פרופ
    אני פונה אליך כי אני יודעת מהתשובות שלך שאתה כנה ולא שם חשבון על אף אחד והייתי מעוניינת לשאול אותך את דעתך ולקבל אמת לפרצוף.
    ברקע שני ילדים וסקר גנטי תקין. (לא מוסברים, הריון ראשון הזרעה, שני ivf ) כעת הריון שלישי גם ivf
    עשיתי שקיפות עורפית התוצאה הייתה עובי 1.3
    לפי גיל 1:300 (אני אלד בגיל 36)
    משוקלל עם הבדיקות 1:5700
    טריזומה 18 1:4700
    כמו כן ביצעתי סקירה מוקדמת שיצאה ב"ה תקינה אצל רופא שזאת ההתמחות שלו (סקירות).
    רופא אחר, שעושה לי מעקב הריון מהקופה (אמר שיכול לבצע לי באסותא מי שפיר) והיום הסברתי לו שאחרי הסקירה שיצאה תקינה, אני מתלבטת בין בדיקת ניפט לבין מי השפיר. היום נזכר (אני שבוע+ 16) להגיד שהשקיפות לא הכי תקינה וזה נדיר לקבל בטריזומה 18 פחות מ1,10000.
    האם זה באמת נדיר? והאם אני נמצאת בסיכון? להגדרתו היקום משדר לי שאני צריכה מי שפיר (אלו מילותיו).
    אני נורא מפחדת מהבדיקה של המי שפיר ומוכנה לעשות ועוד סקירות מכוונות פרטיות וגם את הוריפיי. אם אין ברירה אבצע מי שפיר. מה דעתך? נדיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות

פרופ` דוד בידר
    20/12/2019

באופן כללי, בעבר לא היינו ממליצים על מי שפיר כאשר כל הבדיקות תקינות וגילך בזמן קליטת ההריון היה פחות מ 35.
    כיום יש חוק זכויות החולה שצריך בעצמו להחליט האם לעשות או לא.
    כפי שראית הסיכויים לתסמונת היא אחת לסביב 5000.
    זה כמו לעבור כביש ליד הבית שהסיכוי שם להידרס הוא אחד למיליון לעומת כביש סואן ששם הסיכויים אחד למאה.
    באופן כללי אפשר להסתפק בבדיקת הדם אך בכל אופן ההחלטה הסופית היא שלך .
    הרופא שלך מעוניין לעשות וזה ברור למה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו