בדיקת דם nipt מחפשת תשובה כנה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם nipt מחפשת תשובה כנה
    אני
    22/12/2019

אני יודעת שההמלצה היא לבצע מי שפיר כי זה הכי מדוייק אבל בהנחה שאישה רוצה להימנע ובוחרת לבצע ניפט.
    בבקשה תענו על השאלה בלב רחב האם כדאי לבצע את הבדיקות המורחבות או את הבסיסיות שבודקות תסמונות שכיחות ועוד כמה מכרומוזומי המין?
    בהנחה שלא עושים מי שפיר האם כדאי להרחיב את הבדיקת דם?
    כי פעם קראתי שרשמתם לעשות איפה שזול זאת באמת ההמלצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה עניין של אחוזי שגיאה מול שכיחות המחלה

סיגל
    23/12/2019

בדיקת הדם המורחבת כוללת כמה ליקויים גנטיים מאוד מאוד נדירים, לעומת זאת אחוזי השגיאה של הבדיקה הם יחסית גבוהים, לפחות זה היה המצב כשבדקתי את הנושא. אני אישית בחרתי לא לעשות את הבדיקה המורחבת בגלל זה, כי אם המטרה שלי היא להימנע ממי שפיר אז קצת מצחיק לעשות בדיקה שבהסתברות גבוהה תשלח אותי למי שפיר בגלל חיובי כוזב. לדעתי האישית בלבד, או שעושים מי שפיר עם ציפ, או שעושים בדיקת דם אבל רק את הבדיקות שרמת הדיוק שלהן גבוהה. (לא רופאה!).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם

פרופ` דוד בידר
    23/12/2019

אם את צעירה וכל המעקב תקין אזי הבדיקה הרגילה מספקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעירה הכל עניין של גישה :-)

אני
    23/12/2019

בת 36
    בוצעה בדיקה שבודקת 16 דברים (היא מורחבת אבל לא הכי מורחבת שקיימת בשוק) האם מספק?
    ההפניה למי שפיר היא רק בגלל הגיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם

פרופ` דוד בידר
    24/12/2019

לפי דעתי מספקת.
    במי השפיר ניתן לבצע ברור יותר נרחב.
    אם ההריון עד כה תקין אז עליך לשקול האם לעשות או לא מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו