הידבקות בשפעת בזמן היריון וסיכון בעקבות אי התחסנות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הידבקות בשפעת בזמן היריון וסיכון בעקבות אי התחסנות
    בר
    25/12/2019

פרופסור יקר 2 שאלות:
    אני בשבוע 17בת 33 היריון ראשון ברוך ה' היריון תקין דרך ivf ולא מעוניינת לבצע חיסון שפעת פוחדת...בעקרון לא עובדת עם אנשים וגם ממש נמנעת מלהיות במקומות הומי אדם. מבינה שזה באויר ועדיין קל להידבק. נניח ואני נמצאת בסיטואציה מסויימת במקום שישנם אנשים ואני עם מסיכה על הפנים ( לא באה עם האנשים במגע) אני עדיין יכולה להידבק?
    שאלה שנייה: אני שבוע 17 גם אם אתחסן עד שנוגדנים מתפתחים
    זה שבועיים שלושה וזה יהיה כבר סוף ינואר שאפשר להגיד שעברנו את רוב עונת השפעת.אגב אחות בקופת חולים אמרה לי שחמש הריונות שלה עברה כאחות בקופת חולים לא התחסנה ואף פעם לא נדבקה( ששם זה מקור המחלות) האם זה כזה דחוף החיסון ?
    .אשמח לתשובות על שתיי השאלות. וגם לדעתך האישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות

פרופ` דוד בידר
    25/12/2019

1. את יכולה להדבק בכל מצב גם אם תשמרי על יתר זהירות.
    2. צריך להתחסן לשפעת ללא קשר לעונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעתתתתתת

בר
    25/12/2019

אבל באיזה דרך נדבקים? גם אם אני לא מתקרבת לאנשים חולים/מצוננים וכו? ומה עם זה שיש נשים שמדווחות שברגע שחוסנו נהיה להם תסמיני שפעת? מה זה בדיוק?וחס ושלום נניח ונדבקים מה ההשלכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת

פרופ` דוד בידר
    25/12/2019

זוהי מחלת חום מעל 38, חולשה גדולה בשרירים , בחילות,כאבי ראש ועוד.
    יכולים להידבק מחפצים, משיעול סביב ועד דרכים רבות.
    עדיף להתחסן במקום לעבור את השפעת ובמיוחד בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו