מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד יש היריון חוץ רחמי בהפרייה?לימונית09/06/2008
ד"ר שלום רב,
הייתי רוצה להבין כיצד דווקא בהפרייה חוץ גופית יכול להתרחש היריון חוץ רחמי?
כלומר, אני מבינה שהיריון כזה נוצר בשחלה או בחצוצרה או בחלל הבטן במקום ברחם. אבל מכיוון שבהפרייה חוץ גופית משתילים את העובר ברחם, ובעצם אין צורך שהוא יעבור בחצוצרה (אם הבנתי נכון) כיצד קורה בעצם שיש אפשרות כזו שהוא יתמקם במקומות שהוא אמור כבר 'לדלג' עליהם?
כמו כן, האם ייתכן שעלייה לא תקינה של בטא, שמעידה בד"כ על היריון מחוץ לרחם או על היריון בלתי תקין ברחם, יכולה בעצם להיות עיכוב בהשתרשות ולהניב אח"כ היריון תקין?
בתודה מראש
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש. שלא נענתה - מקפיצה
לימונית09/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי10/06/2008העוברים של IVF מוחזרים לרחם כ3 ימים לפני השתרשותם. חלק מהם מוזרקים לחצוצרות ( בטעות )או נעים לשם. חלק קטן נשארים שם ומשתרשים שם - והנה לך הריון אקטופי.
עליה כמו אצלך מעידה ל הריון לא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי הנפלא - תודה ועוד שאלה
לימונית10/06/2008ד"ר ישי הנפלא,
קודם כל תודה לך על כל היחס הנהדר שלך.
שאלה נוספת שמעניינת אותי מאוד, היא מתי, במידה וההיריון לא יספג מעצמו, ניתן יהיה לראות את מיקום העובר?
האם רק כאשר ערך הבטא יגיע ל-1000 ומעלה? (אני מודאגת כי לפי העליות אצלי זה יכול לקחת עוד המון זמן, והגיל שלי מאוד מלחיץ אותי).
האם אין שום דרך, תרופתית נניח, לדאוג לסיום ההיריון מוקדם ככל האפשר?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת שנייה
לימונית10/06/2008במידה ויהיה דימום, כיצד אדע אם זה המצב שאני צריכה להגיע למיון, או שזה בעצם המחזור?
או, בצורה אחרת - האם במידה ויהיה דימום, תוך כדי שהבטא עדיין מראה סימני עלייה, מצריך אותי להגיע למיון? (אם או בלי כאבי בטן?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות תוצאות בטא מהיום - 10/6/08
לימונית10/06/2008לד"ר ישי שלום רב,
בעקבות התוצאות היום של בטא 267 וגם עלייה ניכרת של האסטרדיול ל-778, אני מבולבלת האם לא לקחת קלקסאן? האם אני לא בסיכון? (שכן הפסקתי את הקלקסאן ביחד עם הג'סטון ביום ג' שעבר - ה-3/6/08, בגלל ההיריון הלא תקין) ובעצם אני אמורה לקחת קלקסאן מרגע שיש בטא חיובי.
כמו כן, עדיין ממשיכים לי כאבי הבטן (בערך כמו שהיו בערב החג כשבדקת אותי, לא יותר חזקים) ויש גם קצת חולשה וכאבי גב.
אני מודה שאני גם קצת בפאניקה בעקבות התוצאה של הבטא היום.
כמו כן, נאמר לי לבוא לבדיקת דם נוספת ביום ה', אבל רציתי לשאול מדוע לא לעשות שוב אולטרסאונד, האם אין שום סיכוי בעקבות העלייה המתמשכת לראות כבר איפה זה נמצא?
אודה לתשובתך,
וסליחה על ממטר השאלות,
בהערכה רבה מאוד
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לימונית10/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית שלום
פרופ' שחר קול11/06/2008העובר מועבר לרחם אך לפעמים הוא מוצא דרכו לחצוצרה. כך נוצרים הריונות חוץ רחמיים ב - IVF.
עלייה לא תקינה של הבטא היא לרוב סימן להריון לא תקין, או חוץ רחמי. במקרים נדירים מאוד מתפתח הריון תקין. זו הסיבה שיש לעקוב בקפדנות ובזהירות אחר העליה ובדיקות א.ס. בזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)