הפריה חוץ גופית בגישה אבדומינלית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפריה חוץ גופית בגישה אבדומינלית
    Lee
    29/12/2019

היי דוקטור מספר שאלות לי אליך...
    מתחילה ivf באסותא ...
    אך יש בעיה אני בתולה ... האם מעקב זקיקים ניתן לבצע בגישה אבדומינלית?ובנוסף לגבי ההחזרה? אפשרי בהרדמה?
    אני נורא חוששת להתחיל בתהליך ולהתקל בקשיים בדרך שהרופא למשל לא יסכים לעשות לי את המעקב לא דרך הנרתיק
    אודה לך מאוד על תשובה... המשך שבוע מצויין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתן לעקוב גם דרך הבטן,אולם הרזולוציה של הבדיקה פחותה דבר העלול להפחית את יכולת ההערכה של מצב הזקיקים,ניתן לבצע החזרה בהרדמה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/12/2019

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה חוץ גופית

Lee
    30/12/2019

היי זו שוב אני
    אז מה שאתה אומר בעצם זה שאם המעקב יהיה בטני זאת תהיה ממש בעיה? ואם אני אשתה הרבה מים ? האם ישמעת כבר על מיקרים כאלה או שאני היחידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכירה

דקלה
    30/12/2019

במעקב זקיקים צריכים להיות מרוקנים משתן, גם בשאיבת ביציות, בהחזרה ההיפך. אני מכירה מישהי בול כמוך. הייתה עושה מעקבים בגישה בטנית והחזרות בהרדמה. היא נכנסה להריון ממש בטיפול ראשון/שני. למיטב ידיעתי, ככל שיותר רזים בבטן ניתן לראות טוב יותר (אבל עדיין לא כמו בגישה הפולשנית).

כמו שפרופ׳ אשכנזי כתב, זה אפשרי אבל המעקב של הזקיקים הוא פחות מדויק כפי שמתקבל בגישה הוגינאלית. אני אישית לא הייתי מעוניינת לעבור מעקבים לא מדויקים, זה יכול להשפיע על כל הטיפול והצלחתו ובסופו של דבר זה מה שאת רוצה: להצליח בטיפול וללדת.

דבר חשוב, תחשבי על זה שאם בבוא הזמן בעתיד את לא מעוניינת בניתוח קיסרי את תצטרכי ללדת רגיל (קרם הבתולין יבקע). מעבר לכך, עד שהאפידורל ניתן וגם לאחריו מרגישים כאבים, ולכן אני הייתי ממליצה שתתחילי לתרגל מעכשיו מעקבים בגישה הואגינלית, שחרור הנרתיק והרפייתו.

בנימה אישית: הגעת להחלטה לפנות להפריות, תעשי הכל כדי לגרום לטיפול להצליח ותוותרי על מה שעלול להכשיל.

לא רופאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה חוץ גופית

Lee
    30/12/2019

היי קודם כל תודה רבה על התשובה ...
    המצב שלי מאד מורכב...
    אני בתולה
    כבר ניסיתי בעבר בדיקה כזאת אך הרופא החליט באמצע לעבור לבדיקה הרגילה הוא הבין שזה פשוט כואבלי אולי בגלל היותי בתולה ובגלל בעיה שיש לי עברתי ניתוח להסרת חצוצרה וקרן רודימנטרית המצב שלי לא פשוט וגם המנתח כתב שעם מעוניינת בהריון אז אופן היילוד המומלץ הוא בניתוח קיסרי
    והרופא הבנתה או ישר לivf בעקבות המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

פרופ` דוד בידר
    30/12/2019

אין שום בעיה לעשות מעקב דרך הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה חוץ גופית

Lee
    30/12/2019

תודה לך על המענה המהיר פרופ' דוד בידר היקר
    י'ש כאלה האומרים שצריך לשתות הרבה מים לפני ויש כאלה שלא מה הנכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה

פרופ` דוד בידר
    30/12/2019

הרופא יכול להתחיל את הבדיקה ואם רואה טוב אז בסדר ואם לא יכול לבקש למלא שלפוחית.
    לפעמים אנחנו שואבים זקיקים דרך הבטן במקרים שאין גישה טובה מהנרתיק או שהשחלות גבוהות מאוד.
    רופא שעושה שאיבות ימצא את הזקיקים דרך הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו