מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביצוע בדיקת מי שפיר או להמתין לסקירה מאוחרתאני05/01/2020
אז ככה אני יודעת ששאלו אותך מליון פעם ואני בכל זאת רוצה גם להתייעץ בנוגע למי שפיר.
אז ככה אני בהריון גיל 35 אחרי ivf. ברוך השם כל הבדיקות תקינות וגם בדיקת ניפט מורחבת שבודקת 16 דברים גם יצאה תקינה. אני עכשיו שבוע 18+. עשיתי חלבון עוברי ויצא תקין פרט לafp שיצא בערך של 2.37 ובהמלצה רשום שעליי לבצע סקירה מכוונת (לא דובר על מי שפיר בהמלצה לגבי החלבון (פרט לגיל כמובן שאני זכאית)
הבנתי גם (ותקן אותי אם אני טועה) שאם בכל זאת אבצע מי שפיר (מה שאני פחות מעוניינת) וחלילה ימצא חלבון מוגבר עדיין זה יצריך סקירה מכוונת.
השאלה אם כדאי לבצע מי שפיר בכלל התוצאה הזו או שכדאי להמתין לסקירה המאוחרת והמכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ.
פרופ` דוד בידר06/01/2020זוהי שאלה באמת בעייתית.
חלבון עוברי מעט מוגבר זה לרוב לא בעיה, אך מבחינה רפואית משפטית הרופא לא יכול להגיד לך לא לעשות היות וגם בסקירה מכוונת לא תמיד רואה דברים קטנים, בעיקר נקב קטן בעמוד השדרה.
חלבון עוברי מוגבר פע 2 יכול להעיד על בעיה.
בדיקת חלבון העוברי היא רק בדיקת סקר. מבין כל הנשים שעלו בסקר עם בדיקה כמו שלך, רוב הסיכויים שבדיקת חלבון העוברי במי שפיר תהיה תקינה.
ההחלטה על מי שפיר צריכה להיות שלך.
אם את חוששת תחכי לסקירה ותחליטו אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, רק משתפת
סיגל06/01/2020גם אצלי בהריון עם בני היה AFP מעט מוגבר, כל שאר הבדיקות היו תקינות לחלוטין לכל אורך ההריון. עשיתי סקירה מכוונת ומי שעשה לי אותה (מנהל יחידת האולטרסאונד בהדסה) עשה בדיקה מאוד יסודית, עבר חוליה חוליה בעמוד השדרה, בדק את המוח ועוד איברים מכל זווית אפשרית, ובכל זאת אמר בדיוק את מה שפרופ' בידר אמר לך - שאינו יכול להגיד לי חד משמעית לא לעשות מי שפיר. אני בסופו של דבר קיבלתי החלטה לא לעשות, והכל היה בסדר ונולד לי בן מקסים שגם היום אוהב להפיל לי את הלב עם השטויות שלו, אבל זו החלטה לגמרי שלך ואף אחד לא יקח אחריות עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על השיתוף
אני06/01/2020בת כמה היית רם מותר לי לשאול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה35, וכמובן גם אחרי IVF
סיגל06/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
פרופ` דוד בידר06/01/2020יש מצבים שגם אחרי סקירה מדוקדקת יכולה להופיע בעיה בעמוד השדרה, ולכן זה לא נכון להגיד שאם הסקירה בסדר אז לא צריך לעשות.
צריך לדעת שלוקחים סיכון מזערי ביותר אך עדיין יש לזכור זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה האחרונה שלך פרופ' בידר
אני07/01/2020איך בעצם מי שפיר מקדם את עניין החלבון? הכוונה שאם לא נמצא חלבון מוגבר במי שפיר אז אפשר להיות רגועים.
אבל אם חס וחלילה נמצא שיש אז מה אז? גם ממליצים על סקירה מכוונת? ואתה אומר שלא תמיד הכל מתגלה בסקירה אז איך בעצם מי שפיר עוזר בעניין הזה?
מקווה שהובנתי.
שוב אין לי דרך לאודות לך על כל העזרה בפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
פרופ` דוד בידר07/01/2020אם במי שפיר ערכים גבוהים אז צריך לחפש הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אני07/01/2020באמצעות סקירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר07/01/2020אפשר סקירה ,mRI...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)