קשר בין שימוש באקמול ואופטלגין לסגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קשר בין שימוש באקמול ואופטלגין לסגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס?
    סיגל
    06/01/2020

שלום רב,
    אתמול התפרסמה כתבה קצת משונה בווינט על אישה שאצל העובר שלה התגלתה סגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס, ומשום מה בכתבה הם קשרו את זה לעובדה ששבועיים לפני כן היא הייתה חולה והשתמשה באקמול ואופטלגין. הייתי מתעלמת מהכתבה אם לא היו מצטטים שם גם רופא (!) שטען שיש קשר בין הדברים, למרות שלמיטב ידיעתי אקמול ואופטלגין תמיד נחשבו בטוחות בהריון, וסגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס קשורה בכלל לשימוש ב-NSAIDs בשליש השלישי של ההריון. אז מה לעשות? האם אכן גם אקמול ואופטלגין עלולים לגרום לסגירה מוקדמת? אם כן, האם לא ראוי לפרסם את הדברים בצורה מסודרת וחד משמעית? ואם לא, למה להלחיץ סתם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר

פרופ` דוד בידר
    06/01/2020

אני מכיר את המקרה ומדובר בבדיקה בבית חולים שערי צדק.
    בבדיקה התגלה עובר קקטן והעורק שציינת היה סגור.
    הועלתה השערה בלבד שזה מתרופות. האישה נטלה כמויות מעבר למותר של אופטלגין ו אקמול.
    למרות שמיחסים זאת , אולי לתרופות האלה ובכלל, הרי שיתכן שאם היו בודקים את העובר לפני שנטלה התרופות , יתכן שגם אז הדוקטוס היה סגור.
    לא בטוח בכלל שיש קשר לתרופות,ואם לוקחים מינון נכון זה לא יקרה.
    ממש ממש לא נימצא קשר בין התרופות לסגירת כלי הדם ואני לא חושב שצריך להיבהל ולא לתת התרופות בהריון, במינון המתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו המינון המתאים?

סיגל
    06/01/2020

בהריון הקודם סבלתי מכאבי ראש קשים ונאמר לי שהמינון המותר לי הוא המינון הרגיל המומלץ על ידי היצרן - כלומר אקמול כל 4 שעות ואופטלגין כל 8 שעות. בהריון הנוכחי דבקתי באותה הנחיה, ועכשיו שאני חולה עם חום בשבוע 35 אין לי מושג מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו

פרופ` דוד בידר
    06/01/2020

המינונים בסדר ולא יסגר העורק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובות האינפורמטיביות והמרגיעות, כמו תמיד!

סיגל
    07/01/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו