מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסיכת הגנה מפני וירוסיםניצן07/01/2020
היי אני בעבודה יושבת עם מסיכה כמה שעות טובות כמובן שזה לא נוח וקצת מפריע לנשימה האם זה יכול לפגוע בדרך כלשהי בהיריון עצם זה שאני שמה את המסיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסיכה
פרופ` דוד בידר07/01/2020לא פוגע בהריון, לא בטוח שעוז כהגנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר..איך לא עוזר???
ניצן07/01/2020איך יכול להיות שלא עוזר ..אני יושבת רק עם בחורה אחת מחטא ידיים בלי סוף כל אחת בצד עם הציוד שלה חלון פתוח וכל זה פלוס מסיכה . גם מסיכה הכי טובה כמעט כל הפנים מכוסות מצרפת תמונה. איך יכול להיות שזה לא עוזר. אם זה לא עוזר אז מה כן?? זה חא הגיוני שכלום לא עוזר😭😥בבשה תסתכל על המסיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור
פרופ` דוד בידר07/01/2020קשה מאוד לשמור מפני וירוסים למרות כל מאמצים שאת עושה.
נכון שאת מורידה את הסיכויים להדבקה.
את חא צריכה לרחוץ ידיים בטירוף.
בכל אופן אם את מרגישה ככה נוח אז בסדר.
מה שאני יכול להגיד לך שאנחנו חא מסתובבים ככה בבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אישיתתת פר בידר
ניצן07/01/2020בהקשר למה שאמרת שאתם לא מסתובבים ככה בבית החולים האם אתה עשית חיסון לשפעת? ואם לא איך אין חשש מלהידבק? הרי ידוע שבתי חולים זה מקור ההדבקה הראשוני. זה הזכיר לי שראיתי בחדשות שדיברו על כך שמעל 40% מהרופאים והאחיות לא מתחסנים לשפעת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר07/01/2020יש בעיה עם החיסונים, לדעתי.
בעבר לקחתי חיסונים אך בכל זאת חליתי.
יש לשפעת השפעה שונה מאדם לאדם.
לא תמיד החיסון מכסה את כל סוגי הוירוסים.
יש לי רושם שכל שנה נותנים אותו חיסון כי מדובר בכסף רב.
יש למיין שבתור ילד ומתבגר אף פעם לא התחסנו , בעבר, לשפעת.
אני מציע להתחסן כי זה משקיט את המצפון.
טבל ללכת עם מסיכה ולהתרחת בטרוף מ, את זה אני חא ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר
ניצן07/01/2020תודה רבה על הכנות..באמת חושבת שאתה נדיר פשוט וואו.
לגביי עניין המצפון. לי אין מצפון להתחסן . במקביל רועדת מפחד כי זה היריון שהגיע אחרי מלחמה..ורוב הרופאים ממליצים להתחסן לדעתי כי הם פשוט הולכים לפי משרד הבריאות. אבל יש לי לא מעט חברות שלא חוסנו בעבר לשפעת והרופאים המליצו להן שלא להתחסן בטענה " שהן לא התחסנו בעבר והם לא ממליצים לבדוק דווקא כשהן בהיריון איך הגוף יגיב" זה די השפיע עליי וגרם לי לקבל החלטה שלא להתחסן הייתי רוצה לדעת מה דעתך על דעה זו של הרופאים? ודבר שני בדיוק בשביל להשקיט את המצפון אני כל הזמן שוטפת ידיים שומרת על ההיגיינה ושמה מסיכה כאשר אני עם אנשים..למה אתה לא ממליץ על זה? אם זה מוריד סיכוי להידבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור
פרופ` דוד בידר07/01/2020אני כן ממליץ להתחסן ואין בזה שום סיכון להריון.
פחות ממליץ מה שאת עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההתעקשות
ניצן07/01/2020מצטערת שמתעקשת אבל עדיין לא הבנתי מה לא בסדר במה שאני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
פרופ` דוד בידר08/01/2020אני לא אומר שזה לא בסדר.
היה צורך להתחסן ולא לשמור כמה שיותר שלא להידבק.
במקרה תעברי במקום שהווירוס באוויר ונגד זה שום דבר לא עוזר.
בכל אופן יכולה לעשות מה שעושה ונקווה שלא תדבקי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה מאתמול של אישה בהיריון
ניצן08/01/2020שני דברים:
המקרה שדווח אתמול של אישה הרה בשבוע 15, לפני שבוע חוסנה ואתמול הגיעה לבית חולים עם קשיי נשימה מורדמת מונשמת כעת. אתה חושב שזה צירוף מקרים? מבינה שזה חיסון מומת וכביכול לא גורם למחלה אבל איך זה שהיו כבר כמה מקרים של אנשים שחלו מס' ימים לאחר החיסון? אולי בכל זאת ישנו משהו בחיסון שמעורר ..?
דבר שני השפעת מגינה מפני 3 זנים גם אם אתחסן אני עדיין אהיה מן הסתם חשופה לעוד המון זנים אחרים נכון? ככה שעדיין אפשר להידבק לא? אני לא באמת מוגנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא להתחסן כנגד נגיף השפעת הנו סיכון מחושב לאם לעובר ולסביבה הקרובה-חד משמעית-החיסון אינו מסוכן וכל האגדות האורבניות המתלוות לחיסון הינן בדיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון מחושב?
ניצן09/01/2020החיסון מגן רק מפני 3 זנים
. מי מבטיח שאם אתחסן לא אדבק בשאר הזנים? אף אחד.
אם היה מגן מפני כל הזנים הייתי מבינה את מה שאתה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנים שנבחרו
אני10/01/2020סליחה שנדחפת אבל הזנים שנבחרו הם זנים קטלניים במיוחד שעל פי הסטטיסטיקה יהיו נפוצים העונה. בכל מקרה וכבר כמעט ואין במלאי אז זה לא כל כך רלוונטי נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנים שנבחרו
ניצן10/01/2020א. זה עדיין רלוונטי. מנסה עוד לקבל החלטה נכונה
ב. בעלי התחסן והוא היחיד שאני מתקרבת אליו . את רוב החורף מעבירה בבית כמעט ולא יוצאת
ג. אנשים שחלו והסתבכו /מתו לא כולם חלו בזנים שבחיסון אלא בזנים אחרים. ואם תישבי ותיקראי את העלון של תרופת השפעת את גם תפחדי ללכת ולהתחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון נגד הזנים הרילוונטים לעונה בהחלט עשוי לתת מענה ראוי,לא מלא אבל יותר טוב מכלום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)