פרופיל הורמונלי לפני תרומת זרע

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרופיל הורמונלי לפני תרומת זרע
    נינה
    28/01/2020

שלום. עשיתי בדיקות של פרופיל הורמונלי כדי לדעת מה מצבי. אני שוקלת תרומת זרע אבל רציתי קודם לבדוק מה מצב הפריון. אני בת 37. עשיתי EFC ביום השלישי של המחזור- התוצאה הייתה בשחלה ימנית נצפו 3 זקיקים בקוטר 6 מ"מ ובשמאלית זקיק בקוטר 6 מ"מ ועוד 3 זקיקים בקוטר 2 מ"מ. בבדיקות דם:
    FSH- 12.1. אסטרדיול- קטן מ100. פרוגסטרון 1.2, LH - 3.9, טסטוסטורון- 0.9,
    DHEA-S- 4.07, פרולקטין- 187 וTSH - 1.68.
    אני מבינה שהרוב בסדר אבל שה FSH טיפה גבוה. רציתי לשאול מה דעתך? האם הFSH וזה שנצפו רק 7 זקיקים אומר שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה או ביציות פחות טובות? כמה זקיקים נחשבים כמות טובה? והאם כדאי לעשות בדיקת AMH? אשמח לתשובה מה הכל אומר.. תודה רבה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופיל

פרופ` דוד בידר
    28/01/2020

לא צריך לכשות AMH.
    צריך למהר בטיפולים עקב עלית ה FSH

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקודמת

נינה
    28/01/2020

האם כמות הזקיקים שיצאו נחשבת נמוכה? (3 בקוטר 6 ממ בימנית ו3 בגודל 2 ממ ואחד 6 ממ בשמאלית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

פרופ` דוד בידר
    28/01/2020

אין לכל הבדיקות משמעות מלבד העניין שהפרופיל הורמונלי מסתמן מצב של ירידה ברזרבה השחלתית ויש לפעול עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו