קרישיות יתר ומינון תרופות מניעתי או טיפולי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קרישיות יתר ומינון תרופות מניעתי או טיפולי
    יסמין
    25/02/2020

היי

בת 30 בהריון שבוע 30, הריון ראשון אחרי 15 טיפולים (רק פעמיים היה הריון חוץ רחמי) , בבדיקות קרישיות יתר גליתי שאני נשאית לפקטור 5 ליידן, אני מהתחלה לוקחת קלקסן מניעתי במינון 40 ואספירין 100, הרופא שלי המליץ שאני אמשיך באותו מינון אחרי שראה תוצאות הבדיקה, אבל אני לא שלמה עם זה, לא צריך לעלות את המינון ממניעתי לטיפולי? ולתת מינון מתאים למשקל שלי עכשיו שהוא 85? אשמח לדעתכם.
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרישיות

פרופ` דוד בידר
    25/02/2020

המינון מתאים, לא צריך להעלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יסמין
    25/02/2020

תודה רבה רבה על התשובה
    אתה יכול להסביר לי בבקשה למה לא להעלות את המינון בהתאם למשקלי למרות שיש בעית קרישיות וזה טיפולי לא מניעתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    26/02/2020

הטיפול בקלקסן לפי משקל גוף נועד לבעיות קרישה אחרות כגון אנשים שעברו ארועים של הופעת קרישי דם ממש.
    באנשים שנמצאו להם, בבדיקות דם,גורמי קרישה היכולים לגרום לבעיות קרישה שונות, בעיקר הפלות חוזרות בנשים או טיפולים על ידי אסטרוגנים, מינון שהומלץ לך הוא המינון שנמצא מתאים ללא קשר למשקל הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

יסמין
    27/02/2020

תודה לך על התשובה וסליחה אם אני חופרת
    אבל רוצה גם לציין שלאמא שלי היה שתי לידות שקטות בגלל הקרישיות ( אבל אחרי 6 לידות תקינות)
    זה לא נחשב כאירוע קרישיות שדורש טיפול לפי משקל הגוף?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    27/02/2020

זה לא משנה כמה שתחפרי, התשובה היא לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו